Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kumnerris

pomóżcie

Polecane posty

Gość kumnerris

Cześć chcę zapytać co o tym myślicie bo nie wiem czy nie jestem w ciąży. Ostatnio tzn.4 i 10 lipca kochałam się ze swoim chłopakiem i nie wiem czy nie zaszłam w ciąże w tym tygodniu jak obliczyłam miałam dni płodne z tym że mam nie regularny okres więc nie wiem do końca jak to jest. Ostatnio strasznie źle się czułam rano i jak jeździłam samochodem to było mi nie dobrze drażniły mnie zapachy czuje się zmęczona i cały czas mogła bym spać.Ale z drugiej strony nie wiem czy jestem w ciąży bo mam okres chyba dostałam dziś chodź powinnam 27 czytałam że krwawienie może być w związku z implantacją jaja płodowego . Czy w ogóle w pierwszym miesiącu ciąży może występować miesiączka. Do lekarza mam dopiero na 19 sierpnia a prywatnie mnie nie stać testu też nie chce kupować bo mieszkam w małej miejscowości i zaraz będą plotki bo wszystko się roznosi szybko. Proszę napiszcie co o tym myślicie. Mogę być w ciąży.

no wiesz co, jestem w bardzo podobnej sytuacji, tylko, że ja miałam pozytywny test a pojawiła się miesiączka i nie wiem właśnie czy jestem w ciąży czy nie, jutro robię test i Tobie proponuję to samo

Gość kumnerris
ale masz taką miesiączkę jak zawsze czy mniej obfitą?

Szczerze ciężko wyliczyc dni płodne przy nieregularnym okresie... Powiem tak plemnik mężczyzny potrafi życ do 7 dni, więc dośc długo... Jeśli kochaliście się więc 10 lipca to musiałabyś miec dni płodne ok 16-17 lipca, żeby zajśc. Co do krwawień. Potrafią pojawiac się nawet do 4 miesiąca ciąży i czasami, wydaje się, że się nie jest w ciąży, bo krwawienie występuje, a tak na prawdę jest się w ciąży. Najlepiej byłoby zrobic test ciążowy, ale jeśli się boisz plotek, to nie pozostaje Ci nic innego jak czekac na wizytę u lekarza. Z resztą według prawa, jeśli zaszłaś w ciąże to już i tak nic nie zmienisz. Istnieje tylko możliwośc tzw. tabletki "po", ale na jej użycie ma się tylko 72h, nie daje pewności, ze do zapłodnienia nie zajdzie i jest dośc droga. Do letack Jeśli test robiłaś w odpowiednim czasie i według instrukcji obsługi to praktycznie pewne, że zostaniesz mamą.

Angela test robiłam w 32dc a cykle mam 34 dniowe. W 34dc dostałam normalny okres z bólem brzucha, miesiączki mam zawsze skąpe. Dzisiaj jest 3 dzień i już miesiączki nie ma. Zazwyczaj mam 3-4 dni krwawienia i później jeszcze kilka dni plamienia brązowe. Teraz krwawienie się po prostu "urwało".

Czyli w gruncie rzeczy w dobrym czasie i dobrze wykonany, więc nie powinno byc wątpliwości. Dla pewności wykonałabym kolejny test, jeśli też wskaże, że jesteś w ciąży, to gratulacje. Jak już wcześniej pisałam, krwawienia szczególnie na początku ciąży zdarzają się.

Angela ja już straciłam nadzieję, że to ciąża, bo ustąpiła większość objawów :o ale z kolei pojawiły się inny, więc już sama nie wiem, jestem strasznie skołowana :( jutro rano robię test i się sprawa wyjaśni.

Gość kumnerris

Gość kumnerris
Angela wg. strony internetowej która oblicza dni płodne to u mnie były od 8 do 16 i już nie wiem co myśleć i robić boje się troszkę ale o żadnej tabletce po nie ma szans jeśli jestem w ciąży to urodzę to dziecko i będę starała się je kochać z całych sił tylko najgorsza jest ta nie pewność.