Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samasama25

Chce studiowac pielegniarstwo i NIKT MNIE NIE ZNIECHĘCI!!!!

Polecane posty

Gość samasama25

I nie sadzic mi tu dyrdymałów o przyszlosciowej ekonomii:)

dziewczyna mojego szwagra to studiuje i powiem ci ze lekarze i starsze pielegniarki w szpitalu w ktorym ma praktyki zniechecaja do podstawowej higieny czyli zmieniania rekawiczek i igiel!!!! szok po prostu, oszczedzaja na ludzkim zdrowiu i zyciu!!

Gość samasama25
ale przeciez nie wszedzie tak jest.....Mnie wkurza jak mnie ktos próbuje do tego zniechecic.Chce to robic w zyciu i juz. Poza tym chcialabym pozniej na drugim roku zaczac drugi kierunek logopedie.

jak ja mialam praktyki to na iglach na pewno nie oszczedzalismy... bez przesadyy... ale z rekawiczkami to prawda, troche trzeba bylo oszczedzac, dlatego czasem same je kupowalysmy i bylo ok :)

Gość samasama25
parowka z serem opowiedz cos wiecej o tych studiach:)

ojj duzo by mozna pisac :) ja dopiero skonczylam 1 rok. Ogolnie bylo tak ze zajecia bylo prawie codziennie od 8 do 18... naprawde... a jeden dzien od 8 do 20, ale czasem puszczali nas wczesniej :) zajec bylo duzo, razem w dwoch sem estrach bylo 30 przedmiotow, 15 w 1 i 15 w 2. Wiec mamy wszystkiego po trochu. Byly fajne przedmioty np. anatomia, patomorfologia, ale tez takie malo potrzebne- socjologia, prawo itp. hmm a pierwsze praktyki... jeden wielki szok!! pierwszego ranka bylam po prostu przerazona.. Ale pozniej juz bylo lepeij. Tylko pierwszy raz stres zżeral jak sie szlo do pacjenta pobrac krew czy zrobic zastrzyk... ale to tylko pierwszy raz byl taki straszny. Pozniej kazdy chetnie chodzil na iniekcje zeby sie czegos nauczyc :) ja na poczatki baaaardzo nie chcialam isc na te studia. Bylam pewna ze po 1 roku odejde. Ale spodobaly mi sie te studia i zostaje :)

Gość samasama25
podnosze:)

Gość maona vona
będziesz mogła zrobić cewnikowanie kobiecie albo facetowi ? trzeba wepchać rurke w cewke moczową

Gość samasama25
sama kiedys mialam cewnikowanie wiec wiem o co chodzi