Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Jaka może być kara za przetrzymanie książki

Polecane posty

Ponad rok. Wysłali mi pismo z biblioteki i grożą że naślą na mnie firmę windykacyjną 😭

Oddaj te ksiazke, a przy okazji sie dowiesz i unikniesz wizyty windykatora :-D

Dzisiaj oddam :D Nie chcę być wpisana do krajowego rejestru dłużników :P Tylko że kupilam wczoraj super kieckę i zostało mi w portfelu 30 zł :P

Gość qaaaasqsqs
Podrzuć ją

nie - zwykła publiczna. A książka warta może z 5 zł :P

Gość Karinaaaaa
oj nie przesadzajcie...w publicznej wcale nie takie wielkie te kary:) ja kiedyś w uniwerysteckiej zapłaciłam...100...pół roku przetrzymałam:P

Gość 1234567....
to zależy jakie stawki na biblioteka za przetrzymanie książki....każda biblioteka sama zazwyczaj ustala sobie stawki są one niezależne od wartości książki tyle samo zapłacisz za książkę wartą 5 zł jak 50 zł idź i się dowiedz ile jesteś im winna im dłużej tym stawka rośnie :)

Gość czasem oplaca sie powiedziec
ze zgubilas ksiazke. Wtedy odkupisz tylko nowa ;) Idz sie dowiedz... Zrob oczy jak 5zl i powiedz, ze nie masz zadnej ksiazki, ze sprawdzisz w swojej biblioteczce, bo jestes na 100% pewna ze oddalas. Zapytaj ile ta kara wynosi i co w razie jak nie masz tej ksiazki, czy mozesz odkupic. Idz pros. One tak strasza, bo nieoddawanie ksiazek do biblioteki to plaga. A jak pojdziesz skruszona to byc moze tanim kosztem Ci sie uda wylgac ;)

Gość czasem oplaca sie powiedziec
na Twoja korzysc moze przemawiac fakt, ze nigdy zadnej ksiazki nie przetrzymalas ;)

Ja jeszcze nie płaciłam, ale ta książka się zawieruszyła i zapomniałam o niej 😭 No nic, może bibliotekarki będą łaskawe :P

Sprawidziłam ale nic nie pisze... No cóż, idę na ścięcie :O Później napiszę ile miałam płacić :P

Ubralam się jak grzeczna licealistka, zrobiłam minę zbitego pieska i zamiast 35 zł zapłaciłam 10 :D:D Przeżylam :P

Gość gość
i dlatego uważam że biblioteka to zgniła, archaiczna, niepotrzebna instytucja. Nie da się przeczytać przeciętnej ksiażki ekspresowo.