Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jolaaa123

Po usunięciu ósemek /

Polecane posty

15.07.09 miałam usuwane ósemki dolne . ;/. Zabieg ogólnie nie był bolesny , ponieważ byłam pod narkozą . Lekarze zapewniali , że zabieg przeszedł bez żadnych komplikacji. Jutro jadę ściągnąć szwy. ;/ Ale mam problem z szerokim otwieraniem ust . Lekarz kazał ćwiczyć aby otworzyć usta na 3 palce. Niestety jest to bardzo bolesne i mimo wszystkich prób cięzko jest otworzyć dosyc mocno usta. Powiedział coś w stylu , że dzięki ćwiczeniom nie zrobi mi się cos tam.. co może zostać . ;/. Nie mam pojęcia jak ściągną mi szwy. ;/ 1 ) Czy po zabiegu trudności z otwieraniem ust na maxa to normalne ? 2 ) Może być to spowodowane szwami jakie mam ? Po zabiegu miałam zapalenie kości . Ale jest wszytko ok. Znaczy się było... Znieczulenie \'zeszło\'.... Nie czuję połowy wargi , całej brody , zębów [2,3] i połowy języka. Aż do teraz. Lekarz stwierdził , że przy zabiegach zdarza się uszkodzenie nerwu . ;/ I że regeneruje sie do 6 msc. 3) Co z tym zrobić ?

o boze, wspolczuje ci :O moja dentystka tez chce mi usunac dwie osemki, ale po tym co teraz przeczytalam, chyba sie nie pisze na takie cos :O

Mój kolega miał usuwane w tym samym czasie i całkiem dobrze się trzyma. Boje się ściągania tych szwów. ;/ Najgorsza jest opuchlizna. ;|

Gość małaLady24
nie otworzysz ust bo masz szwy to normalne..ale cwicz cwicz tylko pomału nie na siłę..

Dziś ściągali mi szwy . Nie było aż tak znowu strasznie . :)) Ale z otwieraniem poprawy nie ma nadal ten sam ból . :) Może później cos zadziała . ;p A jak nie to za miesiąc na kontrole ... ;/