Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

firlii

Czy ja wlasnie rodze? - prosze o odp Mamy?

Polecane posty

cholera juz sama nie wiem... Nie chce panikowac i jechac do szpitala - bo boje sie masazu szyjki, oksytocyny i wywolanie porodu, chce sama - podobno lzej... Doswiadczone Mamy jak myslicie? Dzis o 13 wyszlam z KTG. Skurczow nie bylo. I fakt jak tam lezalam to nic mnie nie bolalo. Za to wczesniej, w nocy szczegolnie nad ranem, troche tak - srednio raz, dwa na godzine. w okolicach pachwin. Jak wrocilam do domu to od ok. 14.30 zaczely mi sie skurcze - co 5 minut. Ale nie przeszkodzilo mi to w zrobieniu jedzonka, pogadaniu na skypie z kolezanka,, poczytaniu ksiazki.Od 18 do 18.20 siedzialam w wannie - skurcze byly i sa. Trwaja ok 30 sekund, raczej sie nie nasilaja, ale bola w sakli 1-10 tak na 5. Czekam na meza, ale nie wiem czy juz warto jechac do szpitala????

Gość a ja lubię czekoladę - białą
Mogą to być bóle przepowiadające - pojawiają się przed właściwym porodem, czasem na tydzień przed a czasem wcześniej lub później. Ja bym na Twoim miejscu mimo wszystko spakowała się w samochód i pojechała wieczorem do szpitala. Albo wrócisz do domu, albo wrócisz za kilka dni z noworodkiem.

Gość _to moze ja
jezeli skurcze sa srednio co 5 minut powinnas jechac do szpitala

Gość lepiej juz jedz
bo potem bedziesz w stresie sie szykowac

Gość lepiej juz jedz
albo zaczniesz rodzic w samochodzie

Gość _to moze ja
dokladnie jedz na spokojnie do szpitala bo potem bedziesz sie tylko dodatkowo stresowac i robic wszystko w stresie. Nie martw sie o wywolywanie porodu bo jak nie dasz w lape nic nie zrobia hehe

hmmmmmm...myslalm, ze barzdiej b edzie bolec a jaki kolor maja wody plodowe?

Gość _to moze ja
przezroczusty chyba bo nie rodzilam jeszce hehe

Gość i ktory kiedys ci w klotni
Na spokojnie wez sobie kapiel i jedz do szpitala. Wcale nie musisz miec robionego masazu szyjki. Pospacerujesz trochę po korytazu, poskaczesz na pilce i hop na fotel :)

Gość zazdroszcze takich skurczy
jak mi odeszły wody miałam skurcz za skurczem, nie wiedziałam co to zegarek i odmierzanie 5 czy 10 minut, urodziłam po 3 godzinach ale te bóle były nie do zniesienia już :(

no nic, jade, bo mam wrazenie ze mi sie wody sacza..... Jak narazac? Wydaje mi sie, ze to co przezywam to normalne, tylko nie wiem czy to poczatek czy skurcze przepowiadajace

Gość bardzo lubie takie tematy
a szczegolnie jak po kilku dniach autorka odpisuje ze jest juz w domu z dzidzia :) powodzenia!