Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę nieszczęśliwa

Ile pieniędzy muszę mieć żeby zrobić łazienkę od podstaw??

Polecane posty

Zaczęłam dopiero pracować jestem po maturze i nie wiem ile mam pożyczyć pieniędzy żeby starczyło na wszystko. Nie potrzebuję luksusowej łazienki tylko podstawowej tylko najpotrzebniejsze najtańsze rzeczy Proszę o pomoc i proszę o nie dawanie złośliwych komentarzy... Z góry dziękuje

Gość zawsze zrobienie łazienki albo
kuchni jest najdroższe. Koszty uzależnione są przede wszystkim od metrażu, ale już sama wymiana instalacji sanitarnej,glazura i elementy wykończeniowe są bardzo drogie. Na małą łazienkę i podstawowe wyposażenie ok. 7 tys :/

Idz do sklepu z materialami budowlanymi i poogladaj ceny wyposarzenia sanitarnego + wymierz ile qm na kafelki i co tam jeszcze potrzeba. No i zapytaj kogos kto to bydzie matowal ile za robote. Taki kosztorys musisz sama zrobic,bo tylko ty wiesz co ci potrzebne.

Gość nikola1245790
jarobilam i dalam 25tys. i tez wszystko dawalam w miare tanie

hahaha 25tys :D:D:D: to u mnie remont prawie całego mieszkania mniej kosztował i zaznaczam że w ruderze nie mieszkam :D

Gość robilam to iwem
z wymiana wszystkich rur + wszystko nowe( meble, wanna) to ok. 10 000 zł

Gość ja tez zrobilam i za wszystko
zaplacilismy 20 tys, tyle ze mamy duza lazienke i z tego kupilismy wanne z hydromasazem, kabine prysznicowa z brodzikiem, kibel, pralke i meble do lazienki. Plytki tez tanie nie byly a i tak wszystko poszlo na marne bo po 2 miesiacach wyprowadzilismy sie z facetem do mnie bo z tesciowa sie zyc nie dalo :o

wiem że remont łazienki jest drogi z uwagi na koszt glazury i wyposażenia ale to zależy jaka ta łazienka duża jest? U mnie remontu łazienki nie było, ale to korytarz, kuchnia i 2 pokoje. Kuchnia i korytarz meble od stolarza nie byle jakiego + projektantka, 2 pokoje zrobione od podstaw z nowym umeblowaniem i i tak koszt mniejszy niż Twoja łazienka !!

poza tym Nikola dziewczyna pyta o koszt remontu łazienki a nie ciągnięcie rur z piwnicy... mogłabyś trochę to rozgraniczyć jeżeli masz zamiar się spierać. Autorko jak dużą masz łazienkę i co Ci do niej potrzeba?

przeciez dziewczyna wyraznie napisala ze potrzebuje jak najtansza lazienke wiec nie piszcie o wannach z hydromasazem. do lansowania sie chata sluzy NK. Zwykla wanne mozna miec za 200-400 zl; ja w promocji kupilam wanne, kibelek i umywalke wraz z szafka i wyszlo jakies 1000-1200 zl, dokladnie nie pamietam. Jesli chodzi o plytki to zalezy od wzoru, producenta i ilosci, mysle ze na przecietna lazienke w 1000zl mozna sie zmiescic. Mozna np poszukac plytek z koncowek serii, wtedy sa na wyprzedazy duzo tansze. W cenach robocizny sie nie orientuje za bardzo, tu musisz zadzwonic do fachowca i zapytac ile bierze za polozenie metra plytek, mysle ze nastepny 1000 wystarczy, taka lazienka to mniej niz tydzien pracy. Do tego kleje, baterie i pierdolki z 1000 zl, szacuje calosc na min 4 tys, lepiej pozycz 5 zeby ci zostalo na nieprzewidziane wypadki, np gdyby musial przyjsc hudraulik do rur. jak ci zostanie to po remoncie od razu oddasz. Zakladam ze pralke juz masz.

przygotowujemy sie do gruntownego remontu malenkiej lazienki... mamy zebrane tylko okolo 3 tys... plytki juz kupione. pozostaje : kibelek, umywalka, prysznic, kleje , fugi , silikony, oswietlenie,drzwi ...meble mozna dokupic pozniej. tata ulozy plytki, brat pomoze przy suficie...moze jakos to bedzie..

Gość czarna blondyneczka
ludzie 25 000? 7000? to co wy tam macie w tej łazience kino domowe i plazmę??? Ja mam małą łazienkę w sumie 4000 mnie to wyszło z robocizną. Dodam że kibelek i baterie , wannę i umywalkę lustro można zamontować samemu!! Mam rogową wannę z Leroy Merlin 420 zł baterie :150 na wannę , 100 umywalkę, umywalka nowoczesna prostokatna stojąca na specjalnej szafce 300 zł , płytki max 500/600 zł lustro jakieś 100 zł szczotka wc stojąca 60 zł z wieszaczkiem na papier. Lampy może 300 zł i reszta robocicna i kleje syfony do wanny 100 zł do umywalki okolo 60 zł. Wszystko gada i co więcej trzeba.

Gość czarna blondyneczka
padlinka - jeśli masz fachowców w rodzinie to smiało 3000 starczą.

Miejsce na łazienkę nie jest zbyt duże nie chcę żadnych mebli tylko małą wannę, kibelek i tyle. Wszystko trzeba robić od podstaw, mój dom jest dość stary a jeśli mowa o robociźnie to przyjaciele i rodzina mi to tanio zrobią. Chodzi mi tylko o koszty malutkiego wyposarzenia jak wcześniej pisałam, płytek, rur itp. Aha muszę jeszcze zrobić małą ściankę wstawić drzwi, boilerek... Zmieszczę się w 5 tysiącach???

Gość czarna blondyneczka
moja wanna jest akrylowa więc żadne badziewie to nie jest!!

Gość czarna blondyneczka
drzwi zależy jakie są za 150-200 zł a są za 500 i więcej :) Bojlerek mam rozumieć najmniejszy 60l lub 80l to tak ze 400zł Zobacz stronkę Leroy Merlin tam są ceny i sobie skalkulujesz. Za 5000 mała łazienka myślę że Ci jeszcze starczy na jakieś fajne ręczniki i firaneczkę jeśli masz okno :)

Gość czarna blondyneczka
zapomniałam o grzejniczku który też mam w łazience :)

ja mam zneinawidzony przeplywowy ogrzewacz wody..szkaradztwo z ktorym nei wiadomo co zrobic :/

Gość etam
to raczej tak na styk, żadne firaneczki już nie wchodzą w grę. Boilerek, czyli rozumiem, że do tego rury, przyłącza do wanny i umywalki. Zależy, jak daleko jest odpływ, bo przecież przez okno wody nie będzie wylewać (szczególnie z kibla :O ) Najtańsze płytki ok, ale do tego musi doliczyć zaprawę, fugi, jakieś wykończenie na rogi, do podłogi listwy, gniazdka (przynajmniej jedno na boiler by się przydało, no i na jakąś suszarkę do włosów). Niby wszystko tanie, ale szybka się piątka nazbiera

Gość czarna blondyneczka
to znaczy chcesz wyrzucić? Na złom!!! To pożeracz prądu i nic więcej!!! Kup sobie malutki bojler na prąd i za gniazdku załóż zegary z zaprogramowana godzina włączenia się grzałki podgrzewającej wodę. Przez cały dzień nie musi się woda grzać. Tak z godzinkę przed kąpielą wystarczy i potem godzinkę przed poranna toaletą. Na pewno oszczędniejsze to niż przepływowy. No Chyba że junkers gazowy .

Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję. BARDZO mi pomogliście ;) pozdrawiam

Gość czarna blondyneczka
proszę :)

Gość andzejs
Radzę przeglądać sklepy internetowe z akcesoriami do łazienek, np domarket

A ty kretynie ile jeszcze będziesz podbijał tematów o łazienkach żeby reklamować swoją daremną strone? :D

Gość gość
no i jak poszło z remontem? ile wydałaś pieniędzy? i mam pytanie o meble, jakie kupiłaś, bo ja sama się przymierzam do remontu łazienki a nie wiem na jakie meble postawić, kuszą mnie te z oferty Noclaf, szczególnie, że można samemu sobie je zaprojektować. Ale wcześniej chciałabym poznać wasz opinie.

Gość sosnowiczam199999994
ja robie lazienke od podstaw, tynki zrobione,. siatke wklejam wlasnie i osadzam narozniki;p jak narazie wyszlo mnie okolo 400 zl, do tego plytki licze na sciane i podloge 1200, sufit robie podwieszany, gdyz duzo mniej z tym zachodu i bardzo ladnie wyglada.. plus kibelek, umywalka plus baterie to bedzie okolo 800zl. drzwi i kabiny nie licze, bo na razie wystarczy mi to co mam;p ale jak to liczyc to dodadkowe 700 zl. do tego jakies szafeczki i d**erelki licze 500 zl. w 4000 tys. sie zmieszcze;p bez robocizny, ale tak naprawde budowlanka nie jest trudna i duzo z tych czynnosci mozna wykonac samemu, ja mam 19 lat i 4 miesiace pracuje w tym fachu i tyle juz potrafie , ze samemu lazienke wyremontuje i sadze, ze z ladnym skutkiem;p

Gość gość
Nie zgadzam się, wcale nie musi być drogo. Zobaczcie to - e-inclusive pl Macie tam to samo co znajdziecie na mieście, nawet kilkadziesiąt procent taniej. I to się faktycznie opłaca. Sami również 90% wyposażenia łazienki zamówiliśmy z netu, a skoro się opłaca, to czemu nie?