Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa.

studia w niemczech

Polecane posty

Gość ciekawa.

mam pare pytan dot. studiow w Niemczech, moglby ktos pomoc?

Gość ciekawa.
podnosze

Gość ciekawa.
czesc, dzieki ze ktos to wszedl. Chcialabym sie przeniesc na studia do Niemiec po licencjacie. Wiem ze trzeba miec dsh, ale czy po licencjacie trzeba zdawac Zwischenprüfung? Zakladajac ze dostane sie na kolejny wiec 7 semestr w Niemczech, jak wyglada obrona pracy magisterskiej w Niemczech? tak jak w Polsce czy trzeba jeszcze dodatkowo cos zdawac? W jakich miesiacach broni sie tam? Oraz broni sie z Hauptfachu czy Nebenfachu tez? chodzi o prace mgr

Z takimi specjalistycznymi pytaniami zwróc sie najlepiej do Uni; sa róznice regionalne, i miedzy uczelniami tez.

Po niektórych licencjatach trzeba zdawac Zwischenprüfung, po innych zlikwidowali go.

Gość ciekawa.
ok, ale chodzi mi o magisterke, to tez tylko pisanie pracy potem obrona czy inaczej? Acha, dobre jest to ze mozna zaczac studia od sem. zimowego badz letniego, jak jest z obrona w Niemczech, indywidualnie ustala sie terminy czy jak?

Trudno odpowiedzec, bo piszesz ogólnikami. Jak juz pisalam, zwróc sie z tymi pytaniami najlepiej do uni twojego wyboru, gdzie masz w planie studiowac.