Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdamagdula

Efekt Coolidgea

Polecane posty

Gość magdamagdula

Efekt Coolidge'a – wzrost libido meżczyzn wywołany zmianą partnerki seksualnej. Fakt, iż atrakcyjność samicy szybko maleje w oczach jej stałego partnera, tłumaczy się tym, że mężczyzna nie jest predestynowany do monogamii[potrzebne źródło]. Pochodzenie terminu Nazwa "efekt Coolidge'a" pochodzi anegdotycznego zdarzenia z udziałem prezydenta Stanów Zjednoczonych Johna Calvina Coolidge'a. Pewnego razu zwiedzał fermę drobiu wraz z żoną. Ta na wieść, że kogut może odbywać dziesiątki stosunków dziennie, powiedziała: Proszę powtórzyć to panu Coolidge'owi!. Gdy to zrobiono - prezydent spytał: A czy za każdym razem z tą samą kurą?. Usłyszawszy: Nie - ciągle z innymi, polecił: Proszę szybko powtórzyć to pani Coolidge!.

Gość magdamagdula
atrakcyjność----oto klucz do umysłów czy raczej penisów facetów. Proponuję zmiany: raz być brunetkę, innym razem ruda lub blondynką. Raz mieć długie włosy a raz ściąć na pazia. Raz się spalić na solarium innym razem mieć cerę biała jak śnieg. Pachnieć różnymi perfumami, ubierac jak wamp ale i czasem jak pensjonarka. W końcu raz być słodka i uległa a raz wredna i władcza. A i na koniec można się uciec do operacji plastycznych! Albo zamiast tego wszystkiego posłać znudzonego faceta od razu do diabła!

Gość lalineczka
he he, dobre! :D

Gość magdamagdula
lalineczka, dla mnie to smutne ale prawdziwe...faceci to palanty

Gość lalineczka
Moja koleżanka jak poznała swojego faceta była brunetką a po 1,5 roku przefarbowała się na blond i ja facet rzucił. Moze to zbieg okoliczności ale jednak:)