Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piccolo

P O Z N A Ń

Polecane posty

Wpadłam na pomysł (moze mallo oryginalny) aby poznac inne mamy z Poznania własnie poprzez forum. Mam nadzieje na jakis odzew. Sama jestem mama od 2006 roku, mam dwoje dzieci, córke 2006r, syna 2008r. W poznaniu mieszkamy od wlasciwie ponad roku, nie mialam okazji nawet dobrze miasta poznac poniewaz wiekszosci zajmuje sie domem i dziecmi. Co gorsza mam tutaj mało znajomych stad ten mój pomysł. Moze jest wiecej mam które chcialyby sobei poklikac a moze czasami spotkac sie gdzies na spaczerez i jakos fajnie spedzac czas, oderwac sie czasem od codziennosci. Pozdrawiam

Gość big_mama
witaj, w jakiej dzielnicy mieszkasz? Ja na Ratajach, może widujemy się gdzieś w piaskownicy? :)

no oczywiscie ze na Ratajach :) Mnie z moją ferajna widac a raczej słychac zawsze, mam dwójke charakternych dzieciaczkow ;)

WITAM!!! PICCOLO ja również mieszkam w Poznaniu od roku, na osiedlu Kopernika:) Mam córkę Kamilę:) Również nie mam w Poznaniu wielu znajomych:( Jest topik: klub mamuś z poznania, jednak chyba już obumiera bo nikt tam nie pisze. POZDRAWIAM:)

Gość big_mama
:) a które place okupujesz i w jakich godzinach? Moje to Boh.II W.Św, Rzeczypospolitej, Piastowskie albo ten nad Wartą :)

sylwia...25 no to całkiem podobna sytuacja :) Mam nadzieje ze ten topic tak szybko nie padnie, ze przynajmniej kilka osob zdazy sie poznac. big_mama wszystkie na Piastowskim, spacery nad warta oraz po osiedlu rzeczypospolitej. czesto tez chodzimy na malte ale to juz z mezem, samej mi sie nei chce tak daleko bo ja z Piastowskiego jestem. A Ty \"big_mama\" w jakim wieku masz dziceko? Ja mam syna rocznik ten sam co Kamilka \"Sylwii...25\" oraz córcie z 2006 roku... teraz bede szukala pracy, bo dzieci do zlobka i przedszkola wedruja

Gość big_mama
piccolo, ja mieszkam na Rzeczypospolitej. Mój synuś w październiku skończy 2 latka, a za miesiąc (+/-2tyg.) dołączy jeszcze siostrzyczka, ale do zabaw na placu będzie musiała trochę dorosnąć :)

o to gratuluje :) i szcesliwego rozwiazania zycze :) Moze uda nam sie spotkac na spacerku, choc pewnei po twoim porodzie... ;)

Gość big_mama
może uda się wcześniej, bo jeszcze jestem "na chodzie" :)

WITAM! Widzę, że na razie nie wiele nas tu zagląda:( ale może jeszcze się rozwinie:) PICCOLO>> masz synka w tym samym wieku co moja córcia:)a z jakiego miesiąca? i jeszcze jak u ciebie sytuacja ze żłobkiem, bo ja mam problem ze znalezieniem choćby prywatnego:( a też muszę iść do pracy. BIG_MAMA>> gratulacje i życzę szczęśliwego rozwiązania:):):) aaa... mojej córci wyszedł pierwszy ząbek!!!! WIELKA RADOŚĆ:) pozdrawiam:)

hej, mój synek jest z marca... znalezlismy zlobek prywatny, w panstwowym jestesmy na liscie rezerwowej, ale ogólnie masakra ze zlobkami. Faktycznei mało nas jak dotychczas, ale moze sie rozwinie :) Nie wierze aby tak mało Poznanianek tutaj zaglądalo:)

a co do zabków to ja juz daleko w polu, moj ma juz jedynki, dwójki i teraz czwórki sie wyżynaja. Ogólnie ciezej jemu idzie z ząbkowaniem niz mojej córci... A ze tak zapytam nieskromnie ile macie lat kobitki? Ja 26 wiosenek za soba

No i moze tak odwaznie :P zaproponuje jakies spotkanko... z "big_mama" bedzie łatwiej... ;) "Sylwia...25" moze przyjedziesz na rataje kiedys na jakis spacer, albo na malcie sie spotkamy? tak proponuje bo Tobie pewnie z 1 dzieckiem łatwiej sie wybrac ;) Pozdrawiam

moze i jest, ale jakos niezauważalny... kazdy ma prawo zalozyc swój...

Własciwie pogadamy tutaj jakis czas, moze sie przetransportujemy na tamten topic. Bo zauwazylam czytajac wpisy ze tam tez jakos ruchu nie ma. Poznań trzeba podtrzymywac... Tak wiec do sklikania na jednym topicu...

Gość big_mama
witajcie :) Dziękuję za gratulację, mam nadzieję że poród przebiegnie bez problemowo :). A Wy gdzie rodziłyście? Ja pierwsze dziecko na Polnej, drugie pewnie też, o ile mnie nie odeślą z kwitkiem. Jeśli chodzi o wiek, to przebijam Was niestety, w tym roku stuknęła mi 30tka :( Co do spotkania - bardzo chętnie. Nie ukrywam że bardziej odpowiadałby mi plac nad Wartą niż Malta, bo raczej unikam dłuższych spacerów z Matim (lekarz zabronił). Ale to taka moja egoistyczna prośba na którą możecie nie przystać :)

Warta tez jest spoko, bywam tam czesto. Własnie wrócilismy ze spacerku, zarąbista pogoda... no moze nie dla kogos kto jest w ciazy ;) ale ja upaly uwielbiam :) Mój synek to tez Mati :P mamy podobne gusta jak widac :D

Córe rodzilam w bydgoszczy,a syna w św. Rodziny. Calkiem spoko... aczkolwiek pewne zastrzezenia mam ale za dlugo by tu sie rozpisywac.. wiele osób Lutycka poleca, ale wiadomo ze drugi raz i tak woli kazdy rodzic w tym samym miejscu co poprzednio, bo przynajmniej wiadomo co i jak tam. Poza tym wiem ze dobrze traktuja takie co wybieraja drugi raz ten sam szpital...

Cześć Dzieewczyny Wpadłam na Wasz topik buszując po kafe...i postanowiłam coś skrobnąć:) Choć może nie do końca jestem z Poznania bo ze Swarzędza ale mam nadzieje że to mnie nie dyskwalifikuje...:)Może coś o sobie ..mieszkam w Swarzędzu od 3lat obecnie jestem w dwupacku i to już finisz termin na 3 sierpnia wiec czekam...:)Pisałyście o żłobkach to temat który mnie zaciekawił bo też robiłam rozeznanie co prawda na razie w Swarzedzu ale sytuacja nie wygląda ciekawie...:( a i dobrze znam Rataje i okolice bo pracowałam tam przez jakiś czas...

Mysia82 Witam. Tobie tez widac trzeba zyczyc powodzenia... :) Calkiem niedlugo ten 3ci, ja rodzilam oboje dzieci przed terminem. rataje znasz pewnei lepiej ode mnei, ja to tylko po placach zabaw, niby mieszkam w Poznaniu 1,5 roku a prawie go nie znam. najlepiej wiem gdzie jaki hipermarket albo galeria handlowa stoi, po nich sie orientuje w terenie :D

Tak 3 sierpnia już nie długo ale nic nie zapowiada żeby się coś zaczeło chyba się przeterminuje..:(ale jakby co to dziękuje... A jeśli chodzi o to jak znam Poznań to wiesz jak teraz wspominam swoje początki to się smieje ale wtedy to była tragedia...a więc przeprowadziłam się zimą ponad 3 lata temu wtedy gdy było to -30 więc masakra .Pracowałam wtedy na górczynie więc droga do pracy zajmowała mi jakies 2godz. wiele tramwaji nie kursowalo autobusy sie psuły..wyobrazacie sobie co to było dla kogoś kto nie znał Poznania więc czesto gesto bywało tak że dzwoniłam do męża i mowiłam mu że jestem na takiej i takiej ulicy przy takim budynku i ma mnie odebrac bo sie zgubiłam...takze przeszlam swoje..:)

HEJ:) no więc... ja mam 25 lat:) ja rodziłam na Polnej i jestem bardzo zadowolona z porodu choć opieka po... nie była tam najlepsza bo w ogóle się nie interesują ani mamą ani dzieckiem:( PICCOLO>>> chętnie się spotkam, z tym że ja to jeszcze po Poznaniu sama nie jeżdżę i nie wiem gdzie jest wasz plac:(

HEJ:) no więc... ja mam 25 lat:) ja rodziłam na Polnej i jestem bardzo zadowolona z porodu choć opieka po... nie była tam najlepsza bo w ogóle się nie interesują ani mamą ani dzieckiem:( PICCOLO>>> chętnie się spotkam, z tym że ja to jeszcze po Poznaniu sama nie jeżdżę i nie wiem gdzie jest wasz plac:(

Gość big_mama
hej, co taka cisza na morzu? :) Mysia, gdzie planujesz rodzić? Mam pytanko: jak zasypiają Wasze dzieciaczki? Same, czy przy Waszej obecności? U mnie teraz ten temat na tapecie, podobnie jak oduczanie pieluchowania. Napiszcie proszę o Waszych doświadczeniach :) Pozdrawiam

No wreszcie ktoś napisał bo szukałam szukałam i nie mogłam znaleść forum i już myślałam że ktoś zlikwidował...:( Ja zamierzam rodzić na Polnej a Ty?