Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jeest

ile kupujecie butów w roku ?

Polecane posty

Gość jak to jeest

choidzi mi szcególnie o dzieci które stawiaja pierwsze kroki czy na kazdy sezon jedne? (4?)

Gość a skad pomysł
ile butów w roku?? na wiosnę zawsze adidaski czy półbuciki,zawsze 2 pary conajmniej lato--sandałki,klapki trampki jesień---to co na wiosnę,bo już za małe no i na zimę 2 pary

na wiosnę adidaski na lato trampki + sandałki na jesień adidaski na zimę 2 pary kozaczków i sandałki/buciki na basen

Gość 3 pary i sa jeszcze na drugi r
rok dla 3 latka

Gość ijinijni

Gość fdffdf

Gość yfyuff
Dziewczyny, a czy to znaczy że dziecku na sezon np letni wystarczy jeden rozmiar?

Gość Anialisa
Kupuj z niewielki zapasem - o pół numeru większe. Wtedy but dobrze przylega, a jest jeszcze miejsce w razie wzrostu. Ja kupowałam kapcie synkowi dokładnie 22 marca (mam kopię zamówienia ze sklepu internetowego) rozmiar 22, a od tygodnia musi nosić o rozmiar większe, bo wyrósł z poprzednich. Czyli w około 4 miesiące noga urosła o rozmiar. Synek ma 1,5 roku. Na zimę z reguły jedne kozaki czy trapery wystarczą - zalezy ile zapasu mają w paluszkach, ale jesień i wiosna to już kilka par - półbuty, adidasy, jakieś trampki, lato - tak jak pisały dziewczyny - sandałki skórzane, lekkie sandałki tekstylne, klapki (jak dziecko już w nich chodzi). Do tego jeszcze kapcie domowe. Każdy ma swój pomysł i potrzebę na ilość kupowanych butów dla dzieci.

Niestety mojemu dziecku tak szybko rośnie noga że nie wydalam normalnie ;) Zaczęliśmy od zimy: dwie pary kozaczków ocieplanych (22 i później 23 numer). Początek wiosny - półbuty 23, jakoś dotrwały do cieplejszych dni i kupiliśmy takie cieplejsze adidaski r.24 już :o Jak się zrobiło cieplej to kupiłam trampeczki 24. Teraz na lato ma sandałki 24, gumowce 25 (no bo padało dużo), i musiałam kupić nowe trampki 25! Nie wspomnę o papućkach po domu. Przez pół roku - 4 pary.

Aha, to odnośnie dziecka między rokiem a półtora roku.

Na zimę dwie pary, bo rosła jej nóżka. Na wiosnę kupiłam jedną parę i przechodziła do maja, wtedy kupiłam sandałki. W czerwcu okazało się, że za małe, kupiłam następne, plus większe traperki. Wczoraj musiałam kupić kolejne sandałki, bo z tamtych w ciągu miesiąca wyrosła!! Szok normalnie!! Jak tak dalej pójdzie, to będę kupowała buty co 2 miesiące ;) W sumie 6 par butków a jeszcze jesień i zima, to conajmniej ze 4 pary, zimowe i jakieś przejściowe adidaski, trzewiki.

Gość normalnie nie straszcie
a macie jakies ulubione firmy dzieciece? na co zwracac uwage? moja ma dopiero 9 msc ake cos czuje po kosciach ze w najblizszym czasie moge sie liczyc z tym kosztem ? :)

6 par to chyba standard.... ale potem będzie lepiej;) ja lubię elefanten ale zazwyczaj mają mały wybór.