Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarazbabcia

od kilku godzin czekam na wnusia

Polecane posty

Gość JagodaR
Czaem rodzenstwo potrafi tez byc okropne, mowia ze najlepiej z rodzina sie na zdjeciach wychodzi, nie wiem ile w tym prawdy:)

Jagoda w tym jest prawda, ale sa tez rodziny bardzo zwiazane i w ogole, u mnie jest ok, ale chyba nie raz tna tyłki obgaduja hehehe :) Ja tam nie lubie obgadywac kogos, ale wypowiem swoje zdanie co mysle i juz :)Ja jestem wporzadku wobec kogos, a nie zawsze ktos wobec mnie, nie raz sie zawiodlam , bo bylam za dobra, ale sie nauczylam :)

Gość JagodaR
No spac mi sie chce i dlatego lece, czescWam dziewczyny, do jutra🌻

No mam koleżanki bardzo dużo znajomych , chłopaka niestety nie mam :P narazie :P ale w roku szkolnym to wiesz duzo nauki przynajmniej u mnie w szkole , nikt nie wychodzi tak za bardzo jednie w weekend , nie lubie sama w domu siedzeic wole jak ktos jest ;p odrazu inaczej JagodaR DObranoc :*

Kolezanka wpada , a ona mieszka z 50 km ode mnie, a chlopak do pracy i ja podwozi i po 19 zabierze do klasy ze mna lazi :) a z nia fajnie jest :)

:P A ja byłam na tym mieście wróciłam i poszłśmy do koleżaki frytki robić :)

Chyba jednak zaraz spadam sie poloze , bo juz mnie plecy bola ;/ jutro bede, ale dopiero wieczorkiem tak jak dzis jakos 22 :)

No już też mialam pisać że idę :) To dobranoc :) Do jutra ;) Buziak :*

Gość Natasha 15
powinnaś się cieszyć, że nie masz rodzeństwa..ja mam brata starszego o lata który naszczęscie pojechał do Anglii się uczyć..ale jak był to z nim była masakra:/ i do tego mam dwóch małych braci...są kochani jak śpią...zamieniła bym tego straszego na starszą siostre...:D

Gość jużbabcia
Ale się rozpisałyście.Przeczytałam każdy post. Maluszek czuj się dobrze,ale nadal jest w szpitalu.Wierzę,że wyleczą jego nereczki i będzie zdrowy. Zszokowały mnie niektóre wypowiedzi na temat babć.To niesamowite!!!Ja miałam wspaniałą babcię i byłam z nią bardzo związana.Byłam przy niej około miesiąc,kiedy umierała w strasznych mękach.Minęło już 15 lat od jej śmierci a ja często płacze na wspomnienie o niej. Tak jak mareas uwielbiam swoje wnuki. Natasha 15 -bardzo mi przykro.Nie myslałam,że babcia dla wnuczki może być tak podła.Zostań na naszym topiku.Nie jesteś za młoda. Jestem trochę zaganiana,ale napewno będę tu zaglądać.

Gość jużbabcia
TO ZNALAZŁAM: W ostatnich latach bardzo zmniejszyła się liczba wykonywanych operacji wodonercza, szczególnie tego wykrytego w okresie noworodkowym. Oparte jest to na obserwacji, że zdecydowana większość przypadków wodonercza wykrytego w okresie ciąży lub bezpośrednio po urodzeniu ustępuje samoistnie w ciągu kilkuletniej obserwacji, w czasie której nie obserwuje się pogorszenia czynności nerki. Stan nerek i ewolucję wodonercza monitoruje się przy pomocy kolejnych badań ultrasonograficznych i scyntygraficznych. Jeżeli na podstawie wykonanych badań i objawów klinicznych ustali się wskazania do leczenia zabiegowego, jedynym skutecznym i polecanym sposobem postępowania jest leczenie operacyjne polegające na wycięciu zwężonego odcinka i wykonaniu zespolenia miedniczki z moczowodem. W chwili obecnej najbardziej popularna techniką jest klasyczna plastyka miedniczkowo-moczowodowa sposobem Hynes-Anderson, jednak coraz częściej znajdują zastosowanie techniki małoinwazyjne (wideochirugia, retroperitoneoskopia). Wyniki leczenia są bardzo dobre z małą ilością powikłań i nawrotów wodonercza.

Gość jużbabcia
Przed chwilą zadzwonił zięć.Przenoszą maluszka do szpitala dziecęcego.

Gość Natasha 15
a z maluszkiem będzie wszystko ok?

Nie wiem czy powinnam się cieszyć ...W sumie zawsze tak jest ze ten kto ma rodzeństwo to go nie chce mieć a ten kto go nie ma to che :P

Gość Załamana Ciocia 18
TYlko są problemy z rodzeństwem:(

Gość Natasha 15
Ja się ciesze, że mam rodzeństwo..szkoda ino, że młodsze i braci :/ ale bez nich było by napewno nuuudno..ale czasem mam ich dość:/

Gość mareas
jużbabcia-widzę ,że robisz to co ja jak mam problemy zdrowotne,czyli szikasz informacji w necie:)Sama widzisz ,że musi być wszystko dobrze i będzie :)Ogromną miłość maluszek już ma zapewnioną,a to najważniejsze...

Gość Natasha 15
takie babcie mają właśnie być!!!!!

Gość mareas
miało być -szukasz-:Pa ja idę na spotkanie o 17godz z koleżanką :(niestety smutno będzie ,bo trzy tyg temu stracila 21-niego syna.Musi porozmawiać,wiec idę,choć wiem ,że nie mogę jej pomoc.Mogę tylko to zrobić,ze wysłucham...i mieć nadzieję,że choć odrobinkę jej ulży...choć na malą chwilkę...:( ;( ;( Dziewczyny,uważajcie na siebie.....

Gość Natasha 15
współczuje....:( ale świat jest niesprawiedliwy