Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przepraszam ale już nie wiem

Ciąża? czy nie?

Polecane posty

Wiem to glupie, banalane, żadna z tutejszych osob mi nie powie ani tak ani nie.. Ale do rzeczy, boje się ze jestem w ciązy, jestem senna, zmęczona, metaliczny posmak w ustach, no i kochalam się 11/12 lipca, bez zabepiczenia, wytrysk na zewnatrz, ale nie robilismy tego dość dlugo, no i okres miałam 5.lipca, cykle róznie 26-28 dni, czasem mniej.. Boje się że to może być ciąza.. muszed czekać, ale napiszcie czy jest prawdopodobne..mniejwięcej od 14 lipca mam bóle brzucha, jak na owulację... utrzymują się do teraz, tak jak przed @, no piersi tez tak jak na okres. Jedyny dziwn rzecz cera mi sie bardzo poprawiła,jak nigdy:(

Tak ogolnie pełny stosunek, ale wytrysk na zewnatrz..

Gość mozesz być w ciąży

Gość mcmer
Test ciążowy prawdę ci powie ale zacznij sobie mierzyć temperaturę jak masz codziennie ponad 37 to jesteś w ciąży aha poprawy cery to na chłopca aha ten metaliczny posmak też się ma w ciąży senność jak Cię bolą piersi od zewnątrz i góra to też na ciąże bo jak miałaś cykl 26 dniowy to kochałaś się w środek cyklu

Teraz zmierzyłam, ale o 12 godzinie jest chyba szczyt temperatury, i mam 36, 98 stopnia:( No zawsze w sumie miałam niższa 36,6 cos takiego..

Zbadałam szyjkę, podobno jak ciąża jest rozpulchniona, no w sumie nigdy nie badalam, ale dośc miękko tam jest.. czy to objwa ciązy??

Gość slgogssssss
musisz zrobić test najlepeij sobie..

Witajcie dziewczyny mam do Was pytanko. Dz\\is u mnie 38dc temp 37,0 o 7L00 rano a teraz jak zmierzylam to 37,5 przypuszczam ze moge byc w ciazy bo kochalismy sie w dniu plodne i przed owulka bo dokladnie wyczuwalam ze to tez dzien bo mialam mocne bole i temp skoczyla.Zastanawiam sie czy ,oglo sie tym razem udac czy bolace piersi i bol brzucha dolem i taka wysoka temp moga oznaczac ciaze,a i jeszcze powiem ze normalna temp zawsze miala 36,2-36,5 bo mierzy ktorys cykl z koleji. Doradzcie mi czy jest jakas mala szansa na ciaze bo bardzo pragniemy dzidziusia i staramy sie 2 lata juz.A cykle mam 23-28dniowe. Czekam na odpowiedz.Pozdrawiam Acha i test robilam 23lipca w czwartek i negatywny czy mogl nie wykazac ciazy??????Plissss odpiszcie:D

Gość jkgoon
Mam bardzo podobna sytuacje do Ciebie ! Kochalam sie 12/13 lipca, a okres mialam 1 lipca.. Mój Cykl to ok.30 dni. Dodam jeszcze, ze mam 18 lat i to był mój pierwszy raz. Kochalismy sie niby w prezerwatywie,ale zalozyl ja dopiero pozniej... Piersi bola mnie od wczoraj tak jak na okres, ale wyczytalam gdzies ze to objaw ciąży.. strasznie sie boje i caly czas o tym myśle. :( :(:(:(:(

jkgoon hmm no sama niewiem czy jestes czy nie a ja mialam okres 18 czerwca a owulke mialam 1 lipca najprawdopodobniej i bardzo bym sie cieszyla jakbym byla w ciazy.czekamy z mezem na dzidziusia:)Ja mam 26 lat skonczone.

Gość jkgoon
majka01234 Wtakim razie zycze Ci z calego serca zebys doczekala sie dzidziusia :) a sobie, zebym dostała okres... Ja poprostu odchodze od zmysłów.. :(

Gość kiiiiiipm
przed okresem nie ma zadnych objawow ciazowych,wszystkie bole przed to oznaka owulacji lub zblizajacej sie @na pewno nie ciazy

Gość przepraszam ale nie wiem
Dzisiaj mierze temperaturę, mam 37,01-37,03, a nawewt 36,9 ale o innej godzinie..(rano) a wczoraj mierzona była póżniej od 12 kilka razy, no i trochę wypiam wczoraj:(

Gość xxxzx
Warunki pomiaru tenper. 1.po nocnym spoczynku (wyjątek stanowi pomiar po pracy nocnej) 2.zaraz po przebudzeniu, 3.przed wstaniem z łóżka, 4.o tej samej porze (temperatura zmienia się podczas dnia!) 5.tym samym termometrem 6.w tym samym miejscu (temperatura różnych części ciała jest różna. Zasady: 1.pomiary rozpoczynamy od początku cyklu (w niektórych metodach - po ustaniu miesiączki) 2.pomiary muszą być systematyczne (codzienne!) 3.termometr przygotowujemy wieczorem poprzedniego dnia 4.zapisujemy temperaturę zaraz po zmierzeniu 5.notujemy dolegliwości chorobowe (katar, ból gardła itp.) oraz stosowane leki 6.wpisujemy różnicę w terminie pomiaru (godzina), szczególnie po godz. 7:30 7.zaznaczamy ewentualną zmianę termometru 8.notujemy czynniki mogące zakłócić pomiar (inna godzina pomiaru, krótki sen, niecodzienne przeżycia, męcząca praca, spożyty alkohol oraz indywidualne reakcje na różne czynniki zmieniające temperaturę ciała; zmiana klimatu, podróż) 9.każdy cykl zapisujemy na osobnej karcie (papierowej lub komputerowej) 10.pomiarów dokonujemy także w czasie choroby, 11.w ciąży pomiary wykonujemy przez cały pierwszy trymetr (aby zauważyć ewentualne zagrożenie ciąży).

Gość xxxzx
to co wy wypisujecie to m a s a k r a !!! nóż w kieszeni sie otwiera!!!! weźcie się dziewczynki najpierw za książki....polecam lektóry z dziedziny NPR i obserwacje swojego organizmu... i prosze nie piszcie już tych bzdur :(