Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdaje na prawko

Pytanie do kierowców-skrzyżowanie

Polecane posty

Gość bsbgsr
czytaj ze zrozumieniem- najpierw wjezdza 3 na skrzyzowanie ale opuszcza je jako ostanie :o jakis problem z logika?

Gość zdaje na prawko
Więc... właściwie to jak rozwiązywać taki test? Nie będę się przecież skrzyżowań uczyć na pamięć:D Uwzględniać upychanki?:o Byleby tylko iść z tą regułą prawej strony?:o:)

Gość bsbgsr
jesli widzisz cos trudnego w tych pytaniach, mam jedna rade- odpusc sobie prawo jazdy. nie kazdy sie nadaje

Gość zdaje na prawko
bsbgsr ty masz chyba problem z czytaniem, przeczytaj uważnie jeszcze raz zanim się wypowiesz, irytująca istoto:o 'jakiś problem z logiką?' Syt.1=SYTUACJA PIERWSZA!=http://img268.imageshack.us/i/skrzyzowanie.png/

Gość zdaje na prawko
Tak, nie każdy się nadaje, widać to po twojej osobie, bo jak domniemam, masz prawo jazdy (o czym informuje tytuł tematu) A jeśli nie masz... Do udzielania na forum też nie każdy się nadaje:p

Gość bsbgsr
? pytalas o sytuacje z poprzedniej strony a ta jest taka sama tylko numerki inne, skoro nie potrafisz myslec to twoj problem :o i owszem mam prawko i mam andzieje ze ludzie z twoim mysleniem go nie dostana :P bo troche strach jezdzic :P

Gość zdaje na prawko
Twoja odpowiedź do sytuacji 1: " [zgłoś do usunięcia] bsbgsr na skrzyzowanie wjezdza najpierw 3, ale chce skrecic i po prawej stronie ma 1, ktora musi puscic, poniewaz 1 ma po prawej 2 wiec najpierw musi puscic 2, czyli na skrzyzowanie wjezdza 3, ktora ustepuje 1, a 1 ustepuje 2 15:38 [zgłoś do usunięcia] bsbgsr w ostatecznosci 2 opuszcza skrzyzowanie jako pierwsza, a dalej 1, na koncu 3" ?!:D A gdzie ty widzisz, że 3 chce skręcić?! Masz fantasmagorię, twój problem, strach się na prawko wybierać na myśl, że ludzie ze zbyt bujną wyobraźnią już są na drodze:p

Gość dobrze jest odpowiedź a
też zdaje na prawko ;p

Gość bsbgsr
15:27 [zgłoś do usunięcia] zdaje na prawko bsbgsr masz szansę sie wykazać. Chętnie zaczerpnę rad doświadczonego kierowcy w tej kwestii... 15:29 [zgłoś do usunięcia] bsbgsr bardzo chetnie, tylko nic mi sie nie wyswietla 15:31 [zgłoś do usunięcia] zdaje na prawko Ok, poczekaj zatem chwilkę, wrzucę to jeszcze raz. 15:32 [zgłoś do usunięcia] zdaje na prawko http://img338.yfrog.com/i/skrzyzowanie2.png/ tu wchodzi? 15:36 [zgłoś do usunięcia] bsbgsr na skrzyzowanie wjezdza najpierw 3, ale chce skrecic i po prawej stronie ma 1, ktora musi puscic, poniewaz 1 ma po prawej 2 wiec najpierw musi puscic 2, czyli na skrzyzowanie wjezdza 3, ktora ustepuje 1, a 1 ustepuje 2 15:38 [zgłoś do usunięcia] bsbgsr w ostatecznosci 2 opuszcza skrzyzowanie jako pierwsza, a dalej 1, na koncu 3 cos jeszcze? moze najpierw przeanalizuj poprzednia trone i ten link nad moja odpowiedzia? :o

Gość hmm - jesteś jaka jesteś
Prawidłowa odpowiedź A. Dojeżdżasz do środka, puszczasz 2 i skręcasz

to odnośnie syt 1. Dwójka mi się nie otwiera

Gość zdaje na prawko
" 15:48 [zgłoś do usunięcia] zdaje na prawko Jest to taka sama sytuacja jak podana tu przeze mnie pierwsza, twoja 'ostateczność' to moja pierwsza myśl, okazująca się być błędną wg testu Czyli tu na skrzyżowaniu znajdą się jednocześnie (pierwsze) 3 i (jako następne) 1 i w tym czasie, kiedy 3 będzie przepuszczało 1, to 1 wjedzie kawałek na skrzyżowanie i będzie musiało przepuścić 2 (w tym momencie na skrzyżowaniu znajdują się wszystkie trzy pojazdy), przejeżdża 2, 1, 3. Na pierwszym skrzyżowaniu analogicznie podjedzie 1, ale zatrzyma się przed 2, 2 podjedzie ale zatrzyma się przed 3 i wtedy 3 wyjeżdża i opuszcza skrzyżowanie, potem kolejno skrzyżowanie opuszczają 2 i 1? Jak oni się tam we trzech na tych skrzyżowaniach pomieszczą? jak przejedzie 3 mając prawie przed nosem 1 (na pierwszym skrzyżowaniu) a dwójka trójkę (w syt. 2)?"

na tym skrzyżowaniu z ciężarówką, też ją puszczasz i jedziesz, ten drugi samochód skręcający musi cię puścić, bo ma cię z prawej. (Prawo jazdy z bezwypadkową jazdą od 20 lat )

Gość bsbgsr
bedziesz musiala sie duzo jeszcze nauczyc

Gość zdaje na prawko
Do syt.2 są dwa linki, pierwszy nie działa, drugi działa. W syt.1 co w takim razie z 3? Bo z tego co wynika z syt.2, w syt.1 2 powinno ustąpić 3 (numerki w syt.2: 1 powinno ustąpić 2)

Gość bsbgsr
no tak, i? jesli nadal nie rozumiesz, albo nie wdizisz analogii to naprawde odpusc sobie :o

Gość zdaje na prawko
bsbgsr - przeczytałaś-eś ponownie, ze zrozumieniem??? Nie wątpię, że wielu rzeczy jeszcze nie umiem, ale tobie za to śmiało mogę powiedzieć, że przydałoby ci się kilka lekcji z umiejętności logicznego czytania:classic_cool: I ty mi tu jeszcze śmiesz wypisywać, że mam problemy z logiką bo sam(a) się gubisz w pisaniu i czytaniu:o

Gość zdaje na prawko
Widzę analogię, piszę to już chyba z 10 raz:o

odnośnie sytuacji z 1 - "3" ma cię z prawej, więc musi cię puścić. Dojeżdżasz do środka skrzyżowania z migaczem, przepuszczasz "2" a jak już ją puścisz, jedziesz a razem z tobą "3" :)

Gość bsbgsr
no tak, kochana, pewnie przyda mi sie pare lekcji, niewatpliwie :D

Gość bsbgsr
w takim razie, prosze napisz mi WYRAZNIE I LOGICZNIE gdzie ja niby sie gubie w pisaniu:D?

Gość zdaje na prawko
No tak, o to właśnie mi chodziło.

Gość zdaje na prawko
Tu, słonko. " 16:07 [zgłoś do usunięcia] bsbgsr ? pytalas o sytuacje z poprzedniej strony a ta jest taka sama tylko numerki inne, skoro nie potrafisz myslec to twoj problem" Ja ci wyraźnie piszę jaka sytuacja z jakimi numerkami a ty mi z tekstem "tylko numerki inne", no co ty nie powiesz, PRZECIEŻ PISZE. Rozumiemy?:classic_cool:

Gość bsbgsr
oj dziecko, mam andzieje ze albo sie szybko nauczysz logiki, inaczej mam nadzieje ze nei zdasz prawka i nie pojdziesz na zadne studia wymagajace myslenia :D jesli wyjasnilam sytuacje 2, a w 1 sa inne numerki wiec nadal nie wiem z czym nasz problem :d no ale nie moja sprawa, zyj sobie w przekonaniu, ze jestes taka dobra w mysleniu i logice :P

Gość zdaje na prawko
Dziecko, nie twoja sprawa, ale na studiach to ja już jestem :) I zważ łaskawie, że w syt.1 i syt.2 są różne odpowiedzi, dające bardziej wyrazistszy obraz obu sytuacji🖐️

Gość zdaje na prawko
A ty żyj i ucz się czytać:classic_cool:

Gość zdaje na prawko
18/18:classic_cool::D