Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LILIAWEFF

Dlaczego popelniacie takie błędy językowe?krew mnie zaleje!wziąć a nie wziąść!!!

Polecane posty

Gość LILIAWEFF

Ostatnio nawet na uczelni profesor nadzwyczajna habiliotowana powiedziala :wziąść zamiast wziąć..myslalam ze jej zwróce uwage.. matko co za koszmar !

Gość Bynajmniej_121212
używane jako \"przynajmniej\" też mnie wkurza

Gość Leert
a oczyma czy oczami ?jak sie mówi ?

Gość kdkdkdk
Obie formy są poprawne, pod warunkiem, że mamy na myśli parę oczu. \"oczyma\" to dawna liczba podwójna. Tak jak rękoma i rękami.

Gość kiziobejbeee
na śląsku sie mówi ja rozumie ja umie wiec to nie ich wina ze tak sie mowi w danym regionie

Gość facet co lubi ...
Niektórzy specjalnie , niektórzy z przyzwyczajenia , nikt nie jest doskonały .

swierze x 12:40:15 to poszłem!;d x 12:40:19 kk ;d Ja 12:40:29 ;] x 12:40:31 był chudy koleś na filmiku ;d Ja 12:40:35 poszles? Ja 12:40:36 XD Ja 12:40:38 poszedles chyba

Gość włanczac wziąść
większość tak mówi, ja też dostaję szału, jak to słyszę... kiedyś miałam takiego szefa, wykształcony człowiek, a cały czas gadał o wyłanczaniu i tekst 'ślady palcy'... już z nim nerwowo nie wytrzymywałam...:O a przy okazji mam pytanie - uważacie, że to wielki nietakt zwracać uwagę np. wykładowcy czy szefowi? Ja do tego szefa specjalnie głośniej powtarzałam wyrazy, w których robił błędy, myślałam, że się zorientuje i przestanie...:o on oczywiście nie zwracał na to uwagi, a że tak mówił, to chyba wielka gafa z jego strony, było mi za niego wstyd przy klientach...

Gość ddkkdkd
No niestety ale poprawianie szefa plasuje twoją kulturę na równi z jego błędami językowymi.

Gość yooo
mnie krew zalewa jak ktoś mowi "naźwisko"zamiast "nazwisko".A z tym "wziąść"to staram się zwracać uwagę dla każdego.Szczególnie denerwuje mnie mnie jak ktoś wymawiając to słowo podkresla "ŚĆ"

Gość jOASIEŃKA
EJ !!!TY TAM"IDEALNA AUTORKO"!!!PO KROPCE NALEŻY PISAĆ WIELKIE LITERY ,BO KREW MNIE ZALEWA JAK TO CZYTAM !PRZEMĄDRZASZ SIĘ ,A CO SOBĄ REPREZENTUJESZ ?BUAHAHAH KOŃ BY SIE UŚMIAŁ!

tak, bo to zalezy tylko od niechlujstwa jezykowego. mnie osobiscie denerwuja bledy z kregu najbardziej typowych typu " poszlem" , " wziac" ; " umi/rozumi" , " uspac" - masakra jakas

Gość jOASIEŃKA
DOBRZE GADOSZ INO ZLE ZEBY SKLADOSZ !!!!:classic_cool:

A co jest złego w używaniu słowa : \"Przynajmniej \" Sam często używam i znajomi wokół mnie też :O:O i nic w tym dziwnego nie ma 😴

Gość twarz do wymiany
przeciez ma byc wziąć więc jak mozesz pisac ze to blad lili

Gość jOASIEŃKA
Ziomki wkurwione jak sto pindziesiont!!

Gość ddadad
ja rozumię :o według zamiast wobec w kółko powtrzane słowa"i jak to sie mówi" "mówie" kurwa! :o trafia mnie!

Gość jOASIEŃKA
ja tam se lubie czasem cos pierdyknac i jest fajno i wesolo a te ę,ą to gorsze tłuki niz by sie wydawac moglo,a autoreczka to już wogóle paniusia za dyszynę !

Gość Nie można ot tak sobie
A mnie bardziej od Waszych błędów ortograficznych wkurzają przekleństwa :o :o