Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Mooootylek

Anoreksja ?

Polecane posty

Go艣膰 Mooootylek

Wypowiem si臋, mimo i偶 nie jestem ani nie by艂am anorektyczk膮, jednak mam problemy z jedzeniem... Jakie艣 p贸艂tora roku temu zacz臋艂am si臋 odchudza膰. Nie jad艂am 艣niadania w domu, w szkole najwy偶ej p贸艂 kanapki. W domu jak najmniej obiadu, aby wepchn膮膰 w siebie du偶y jogurt z duu偶膮 ilo艣ci膮 p艂atk贸w. Na kolacj臋 jak膮艣 zupk臋- barszcz z torebki b膮d藕 roso艂ek. Troch臋 na tym schud艂am, jakie艣 3 kg... Ci膮gle mia艂am uczucie, 偶e jestem zbyt gruba, widzia艂am swoje grube nogi, ci膮gle por贸wnywa艂am si臋 z kim艣... I wtedy zacz臋艂y si臋 k艂opoty ze zdrowiem. Nie bylam jaka艣 bardzo chuda, wa偶y艂am 50 kg do wzrostu 166 cm. Ale chyba dlatego, 偶e 藕le si臋 od偶ywia艂am mia艂am za ma艂o 偶elaza i k艂opoty z okresem. W艂a艣ciwie okres straci艂am na jakie艣 p贸艂 roku... P贸藕niej poszlam do ginekologa, zapisa艂 mi homeopatyki, wywo艂uj膮ce okres. Zacz臋艂am wi臋cej je艣膰, przyty艂am, ale to nie tyle przez te tabletki (wi臋kszy apetyt by艂 skutkiem ubocznym), co przez moj膮 "ch臋膰" do jedzenia. Rok temu, na wakacjach jad艂am bardzo du偶o, szczeg贸lnie p艂atk贸w i s艂odyczy. Przez miesi膮c przyty艂am 3 kg. I wa偶y艂am 56. W tym roku szkolnym wag臋 utrzyma艂am, w czerwcu przyty艂am kilogram i teraz wa偶臋 57 kg. Czuje si臋 gruba, jestem gruba, mam boczki, wystaj膮cy brzuch, przyty艂y mi r臋ce w ramionach (zawsze mia艂am szczup艂e), bardzo przyty艂a mi pupa i nogi. Czuj臋 si臋 藕le, chcia艂abym znowu schudn膮膰 i wa偶y膰 50 kg, wtedy poczu艂abym si臋 pi臋kna... Ale jest mi tak ci臋偶ko... Cz臋sto nie jem nic przez p贸艂 dnia, wieczorem si臋 "napcham" wszystkiego, jak leci, s艂odycze przemieszane z rybami, jogurtem, chlebem... P贸藕niej jest mi niedobrze, a najgorsze jest to poczucie winy, 偶e znowu nie wytrzyma艂am... sad.gif Kiedy艣 posz艂am do 艂azienki, chcia艂am zwymiotowa膰, zastanawia艂am si臋 przez 15 minut, czy to zrobi膰, czy jest sens... Przynios艂am sobie nawet wod臋 z sol膮, zacz臋艂am pi膰, ale spanikowa艂am, stwierdzi艂am, 偶e nie chc臋 wymiotowa膰... Wysz艂am z 艂azienki z jeszcze wi臋kszym poczuciem winy... Nie mam komu tego powiedzie膰, dlatego postanowi艂am podzieli膰 si臋 tym z Wami... Nie powiem mamie, bo mamy przy mnie nie ma, mieszkam z dziadkami... G艂贸wnym problemem babci jest to czy ju偶 zjad艂am 艣niadanie, p贸藕niej co b臋d臋 je艣膰 na obiad etc. Nie wiem, sk膮d bior膮 si臋 moje napady g艂odu... Chyba mam poczucie, 偶e jestem brzydka, nikomu si臋 nie podobam, nikt mnie nie b臋dzie lubi艂 ze wzgl臋du na m贸j wygl膮d- mam takie odczucia... Ju偶 od dawna nie kupi艂am sobie 偶adnego nowego ciucha, bo czekam a偶 schudn臋... W nast臋pnym tygodniu wyje偶d偶am na wakacje z rodzicami (kt贸rzy nareszcie wr贸c膮 do domu) i ju偶 mi o tym m贸wili, 偶e kupi膮 mi jakie艣 nowe ubrania, tylko 偶e ja nie chc臋 takich du偶ych ubra艅, jestem zdecydowana schudn膮c, ale przez tydzie艅 nic nie zrobi臋... Mam dylemat, kupowa膰 wi臋ksze ubrania, w kt贸rych b臋d臋 mog艂a teraz chodzi膰 czy kupi膰 mniejsze w nadziei, 偶e schudn臋 (schudn臋!) ? W kazdym razie, martwi臋 si臋 o sw贸j stan psychiczny, czasami jest ok, a czasami nie chce mi si臋 kompletnie 偶y膰... Wieczorem nie mog臋 zasn膮膰, licz臋 kalorie, kt贸re zjad艂am, kt贸re chcia艂abym zje艣膰 nast臋pnego dnia... Pewna jestem tylko tego, 偶e dnia nie prze偶yj臋 bez czekolady, ju偶 pr贸bowa艂am "odwyku", ale 藕le sie to sko艅czy艂o... Teraz wydzielam sobie porcje, 4 kostki dziennie, nie wi臋cej... Ale gdy si臋 pok艂贸c臋 z kim艣 z rodziny, mam bardzo z艂y humor, si臋gam po s艂odycze... P贸藕niej mam ogromne poczucie winy sad.gif

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ooooooooo
rozumiem Cie w 100%, jakbym czytala o sobie ? tylko ze ja nie jem wci膮z czekolady nie ci膮gnie mnie;) a ile masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ooooooooo
a tak poza tym to nie jestes gruba:D:* przeciez 166, i 57 kg to akurat:) pewnie fajnie wygl膮dasz:) nie przejmuj sie;) mow sobie przed lustrem ze wszystko jest dobrze, to podobno po jakims czasie pomaga;)

Udost臋pnij ten post

odnosz臋 wra偶enie, 偶e Twoje 偶ycie kr臋ci si臋 tylko wok贸艂 jedzenia. Co najgorsze sama si臋 nakr臋casz. Mo偶e spr贸buj si臋 skupi膰 na czym艣 innym. Mo偶e jakie艣 nowe zainteresowania?

Udost臋pnij ten post

ja wiem, ze latwo nam powiedziec "jedz wiecej i sie nie przejmuj" , nie wiemy co siedzi w Twojej glowie ja tez miewam napady, ze po zjedzeniu czegos mam straszne wyrzuty sumienia moze staraj sie dojsc do siebie malymi kroczkami, jesli liczenie kalorii Ci pomaga to licz ale ustaw sobie wyzszy limit kaloryczny tak celowo i kiedy zjesz mniej to bedziesz sie lepiej czula cwicz, kiedy po duzym wysilku fizycznym wydziela sie endorfina bedziesz na naturlnych haju :) no i moze rzeczywiscie kup sobie nowe ciuchy, ok moze sa duze, ale wiesz, ze nam dziewczynom nowe ciuchy zawsze poprawiaja humor przede wszystkim staraj sie w siebie uwierzyc, jesli Ty bedziesz sie dobrze ze soba czula to tak beda Cie inni postrzegac no i jesli masz dobry kontakt z babcia to pogadaj z nia, wiesz, ze ona chce tylko i wylacznie Twojego dobra, wytlumacz jej, ze martwisz sie swoja waga itd i ze bardzo by Ci pomoglo jej wsparcie, no jesli Ci szykuje jedzenie to niech robi takie mniej kaloryczne, pewnie na poczatku nie bedzie tym zbytnio zachwycona bo wiadomo jakie sa babcie :p dla nich wnuczeta zawsze sa wyglodzone nawet jesli waza 150 kg, no i nie glodz sie, staraj sie jesc czesto ale malo, wtedy metabolizm dostanie kopa i sie przyspieszy ;) aha i wymiotowanie, super ze jednak tego nie zrobilas, czyli masz silna wole a to podstawa sukcesu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mooootylek
Dzi臋kuj臋 za wszystkie odpowiedzi. Staram si臋 nad tym jako艣 panowa膰, ale nie zawsze wychodzi... Mam 16 lat.

Udost臋pnij ten post

no musisz byc silna, nie bedzie latwo ale dasz rade jestes mlodziutka i masz cale zycie przed soba wiec szkoda, zeby jedzenie nim rzadzilo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mooootylek
Jeszcze raz dzi臋kuj臋 za s艂owa otuchy ;) Dobrze, 偶e s膮 jeszcze 偶yczliwi ludzie :) Ale schudn膮膰 do tych wymarzonych 50 kg nadal bardzo chc臋...

Udost臋pnij ten post

eee tam ja jestem wredna normalnie :p jakbys chciala to zapraszam do nas na topic tylko dla twardzielek, piszemy bardzo duzo i o kazdej porze, wiec jakby cos to masz wsparcie ciagle :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooooooooo
ja 15;) ale pare razy uleg艂am i zwymiotowa艂am, niestety. wiem ze to jest z艂e i w ogole, ale .. hmm, ciesze sie ze tego juz nie robie :) wczoraj chcia艂am, ale sie powstrzyma艂am:). i powiedzia艂am sobie ze juz nigdy tego nie zrobie:]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooooooooo
a wymiotowa艂as? ja sobie powiedzia艂am, ze chociaz bym zjad艂a 100 czekolad i do tego lody i chrupki to juz nie bede wymiotowac;) chodzby nie wiem co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala migotka823
laura-ile wazysz na tym zdjeciu w moro?

Udost臋pnij ten post

na tym w moro to jest ok 54 kg ale mam szerokie ramiona (lata i lata sportu) wiec wyglada na wiecej :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala migotka823
dzieki laura.czyli to calkiem akturalne zdjecie... no rzeczywsice wyglada na iwecej,myslalam ze to moze 60kg,a ile masz wozrstu.ale poza tym to ladna z ciebie dziewczyna. ale chyba maswz mala dupke i szczuple nogi ,nie? tak jakos to dla mnie wyglada na tym zdjeciu... bo ja mam wlasnie na odwrot- gora ok,a nad dolem trzeba popracowac...

Udost臋pnij ten post

no to zdjecie jest ogolnie jakies dziwne :p mam 170wzrostu wiec niska jestem :( nogi mam dosc chude w udzie mam 44cm , w biodrach 88 w sumie pod biustem mam 70-75 wiec nie wiem czemu na tym zdjeiu wygladam tak grubo hah

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sta艂a bywalczyni kafe
fajnego masz tego sier艣ciucha :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala migotka823
170 to nie az tak malo,no ale 44 cm w udzie!!!!!!!!!!! to juz malutko, ja chcialabym miec 50 przy moich 167cm..... na tym zdjecou wyglada jakbys miala brzuszek-ale moze to przez ta bluzke... bynajmniej zle i tak nie jest i gratuluje spadku wagi. mam nadzieje ze uda ci sie osiagnac wymarzony cel...!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooooooooooooooo
zazdroszcze ci ..;) 160:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooooooooooooooo
160cm, 56kg;( ale jak bedzie 50kg, to juz bede zadowolna, i tak bedzie mog艂o zostac, heh:P

Udost臋pnij ten post

no dzieki dziewczyny :) no wlasnie musze nad brzuchem pracowac, chociaz na zdjeciu wyglada na wiekszy niz jest :p ale wiadomo, jak sie pije piwo ciagle tak jak ja to sie ma brzuch ;) a siersciuch rzadzi :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

lece na czat na onet - zalozylam pokoj kafe_diety i nikt mnie nie odwiedza, ale moze tym razem ktos przyjdzie :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hbfkjdscbfdskjcfbl.
Laura zmien zdj臋cia w stopce! wygladasz na nich grubo, a wazysz 54 kg? zr贸b sobie jakies lepsze, moze w innej pozycji. A na tym ze slubu wygladasz na 10 kg wiecej:-) A niska to nie jestes,170 cm, to akurat.

Udost臋pnij ten post

na razie nie zmieniam, jestem gruba wiec wygladam na gruba chyba logiczne to jest prawda :p jakby byla szczupla to ie bylabym na diecie plus robienie zdjec tylko po to, zeby na nich super wyglac? hmm troche zalosne, nie uwazasz ;) jak schudne do 50 to zrobie nowe zdjecie :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooooooooooooooooo
grubo? hahah, chudo;)

Udost臋pnij ten post

hah dzieki no moze nie bardzo grubo, ale chudo tez nie :p tak normalnie a normalnie to troche za duzo ;) chudo za malo a jak bedzie szczuplo to bedzie super

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooooooooooooooooo
jest szczuplo:)

Udost臋pnij ten post