Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kum kum

ile kosztuje noworodek?

Polecane posty

Gość kum kum

kosmetyki, pieluszki, witaminki na miesiac?

Gość jhgfde
2 złote tyle kosztuje noworodek

Gość misisisdfhjksdf
ja wydaje na mojego 50 zlotych miesiecznie, ale to zalezy kto ile wydaje, mojemu niczego nie brakuje

Gość jaaaaaaaaa345678
w Realu ostatnio były w promocji po 4,50zł

Gość kirli
50zł?? Jakim cudem? Też tak chcę! Ja więcej na pieluchy wywalam miesięcznie, a jeszcze mleko modyfikowane, kaszki, jogurty, serki, owoce, jedzenie, napoje (herbatki, soczki) jakieś chrupki, kosmetyki, smoki do butelek, ciuchy (bo przecież rośnie), lekarstwa (nie w każdym miesiącu, ale co jakiś czas dziecko przecież choruje), zabawki. Spokojnie pęka mi co miesiąc tylko na synka 500-700 zł, a mam jeszcze 12 letnią córkę.

Gość czy chodzi o te lalki
baby born?

Gość taka sobie jedna mama
pytanie zabrzmiało co najmniej głupio chyba chodzi ci o wydatki na maluszka? zalezy czy bedziesz karmila piersia czy kupowala mleko modyfikowane jak tak to sa rozne ceny i rozne firmy np. nan ok 12zł,bebiko tez cos kolo tego a jesli dziecko okaze sie alergikiem to bebilon pepti lub nutramigen na recepte z tym,ze maja 50% upustu nastepnie pampersy policzmy,ze dziennie schodzi 7sztuk wiec na miesiac conajmniej 3 opakowania pamow jesli kupisz Pampers 53zł to pomnoz sobie,huggies 40zł(newborn 29,99zł), badz rossmanowskie 32zł albo biedronkowe 29,99zł itp. jesli bedziesz uzywala husteczek do pupy to paczka tez kosztuje cos ok 4-5zł a sai drozsze,patyczki do uszu i inne kosmetyki codziennego uzytku jak oliwka krem do pupy i krem ochronny(jak idziesz na spacer) jesli karmienie sztuczne to butelki a co za tym idzie wymiana smoczkow pozniej dochodza kaszki mleczne albo ryzowe badz kukurydziane no i obiadki i deserki mozesz kupowac w sloiczkach 2-3zł jeden 125ml albo robic sama ale tez trzeba kupic jakies owocki i warzywa niemowle szybko rosnie wiec ubrankachyba,ze dostaniesz po kims lub beda ci kupowac

Gość sddsd
mniej więcej tyle co pies z rodowodem, tylko nie można liczyć na rodowód

Gość fu fu fu
Alonuszka - myśl, to nie boli. Pytanie w temacie dotyczy noworodka (a tak określa się dziecko do 28 dnia życia), a powinno niemowlęcia - pewnie o to chodziło autorce. Skoro autorka pyta o wydatki na noworodka na miesiąc, to raczej nie chodzi jej o to, że tylko miesiąc będzie miała dziecko i pyta o koszty ponoszone przez ten czas. Pewnie autorka użyła niewłaściwego słowa, a chodziło jej o niemowlę. A ty jakieś mało inteligentne wstrzyki montujesz wpisującej się dziewczynie, czy chrupki i inne rzeczy daje noworodkowi! Wytęż troszkę korę mózgową, bo to przecież oczywiste, że dziewczyna pisała o starszym dziecku, przynajmniej takim, które skończyło 8-9 miesięcy (soczki, chrupki, owoce, jogurty), a nie o noworodku! Jeśli ma jeszcze starsze dziecko, to nie jest laikiem w kwestii karmienia i wychowania. Skoro stać ją na takie wydatki przy małym dziecku, to nie jest tępa i nieoświecona, żeby pchać NOWORODKOWI chrupka, a nie kupić mleka modyfikowanego czy dać cyca. Dla mnie to proste i zrozumiałe. Wyobrażasz sobie mamę, która wpycha chrupka kukurydzianego parodniowemu noworodkowi??? Jeśli tak, to gratuluję błyskotliwości. Nic do tematu nie wniosłaś, nic mądrego nie napisałaś, ale pewnie jesteś mocno zakompleksiona i się lepiej poczułaś, że komuś mogłaś dosrać czy okazać drwinę. Lepiej ci? Łapanie za słówka to raczej objaw nieumiejętności logicznego myślenia, analizowania i wyciągania prawdziwego sensu z treści, czy wypowiedzi.

a Ty co się tak unosisz. JA przynajmniej wpisałam się na czarno a nie ukrywam pod jakimś fu fu fu

a wypowiedź miałą być z przymrużeniem oka tylko o znaczku zapomniałam. Więc czep się czegoś innego

Moja Mała ma 7 miesięcy, średnio miesięcznie na jej potrzeby wydajemy ok 400-500 zł