Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julitaaaaa

sen na jawie

Polecane posty

Gość julitaaaaa

mam do was pytanie odnoście świadomego snu. Śpię, ale podczas snu jestem wszystkiego świadoma, przeskakują mi przed oczami straszne obrazy, zjawy.. nie mogę się poruszyć, nie jestem w stanie wydusić z siebie słowa. Chcę się obudzić, ale nie potrafię tego zrobić.. co może oznaczać taki sen?? nie interesuję się tym tematem, ale bardzo zaniepokoiło mnie to zdarzenie.. obudziłam się w końcu zlana potem i ze łzami w oczach. Bardzo proszę o poradę

Ja dzisiaj rano miałam świadomy sen. Tj. Spałam, ale mój umysł był świadomy tego, co \'na zewnątrz\'. I usłyszałam, jak chrapię!! Załamałam się :( A tak na temat, to często mam świadome sny. I zawsze próbuję się z nich wybudzić na siłę, co kosztuje dużo wysiłku. Ale nic z tym nie robię, bo niby co?

czesć -podejrzewam ze to o czym piszesz to zjawisko tkz paraliżu sennego. ja takie coś miewam ci jakis czas wieć wiem jak to jest i staram się przetrwać. Musze przyznać ze lubię to uczucie , tylko najgorsze jest jak sie próbuje coś powiedzieć a nie można"Pośród ciemności nocy budzisz się nagle z uczuciem zła, które Cię otacza, nie możesz oddychać a Twoja klatka piersiowa robi się ciężka - ktoś lub coś ją uciska, ktoś próbuje Cię dusić, ty nie możesz się poruszyć. To właśnie doświadczenie Sennego Paraliżu"

Gość julitaaaaa
boję się, że takie koszmary będą się powtarzać, a to naprawdę nieprzyjemne doświadczenie. cały dzień jestem wykończona jakby ktoś wyssał ze mnie energię wrr

jak cie zainteresuje to trochę jest na necie na ten temat. Wkleiłam tylko mały cytat,by oddać to o co mi chodzi

Może czasami się stresujesz? Ja, kiedy miałam 'trudny okres' miałam prawie co noc takie koszmary. Ale kiedy burza emocjonalna mineła, takie sny miewałam rzadko.

tylko z tą różnica ze ja nie miewam koszmarów takich o których piszesz,tylkp nie mogę się ruszyć nic powiedzieć i mam wrazenie jakbym np oglądałaświat z góry..

''czesć -podejrzewam ze to o czym piszesz to zjawisko tkz paraliżu sennego. ja takie coś miewam ci jakis czas wieć wiem jak to jest i staram się przetrwać. Musze przyznać ze lubię to uczucie , tylko najgorsze jest jak sie próbuje coś powiedzieć a nie można"Pośród ciemności nocy budzisz się nagle z uczuciem zła, które Cię otacza, nie możesz oddychać a Twoja klatka piersiowa robi się ciężka - ktoś lub coś ją uciska, ktoś próbuje Cię dusić, ty nie możesz się poruszyć. To właśnie doświadczenie Sennego Paraliżu" '' scarlet1976 ja miewam to prawie codziennie a już dzisiaj w nocy to to przeszło moje najczrniejsze wyobrząenia

Gość julitaaaaa
tak to prawda byłam bardzo zestresowana więc być może dlatego mi sie to przytrafiło.. szukałam artykułów na ten temat w internecie, ale nie wiedziałam jak nazwać to co mi się przydarzyło Dziękuję za pomoc teraz przynajmniej mogę trochę o tym poczytać

Do przyczyn sennego paraliżu należą :nadmierne wyczerpanie organizmu przed snem oraz paniczne stany emocjonalne. Tylko osoby podatne na paraliż senny zapadają na niego pod wpływem wyczerpania, ale traumatyczne przeżycia moga wywoływac to zjawisko u każdego człowieka.

stresujące sytuacje moga mieć taki własniw wpływ na nasz sen ... Miłej lektury i wewnętrznego spokoju :)

Gość kluucha
Ja iałam kiedys tak ze mam sen jestem. I mam długie włosy (tak naprawde mam krótkie) I zawsze marzyłam miec długie i własnie w tym snie mam długie..Ale sobie mówie ze to napewno sen bo tak naprawde mam krutkie włosy.(oczywicie w snie to móie albo mysle).. Rozumiecie.

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie klikać w 25 reklam, zarobek gwarantowany a na start dostajesz 6zł

Gość kluucha
No to chyba ja miałam taki swiadomy sen

Ja często mam sny na jawie z moja siostrą. Zawsze w śnie grozi nam niebezpieczeństwo i ja mówię 'Sandra, spokojnie. To tylko sen, zaraz się obudzę'. To jest masakryczne.