Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieobeznana

wkładki higieniczne

Polecane posty

Gość nieobeznana

Dziewczyny mam problem mam 11 lat i leci mi strasznie dużo śluzu tak że czasami majtki mi przeciekają i nie wiem czy mam nosić wkładki??!!

Gość hłe hłe hłe
oczywiście że masz nosic, chyba że wolisz chodzic cały dzień w mokrych majtkach!

Gość nieobeznana
to powiedz mi jak powiedzieć o tym mamie

Gość hłe hłe hłe
a musisz mówic? jak nie wiesz jak to powiedziec to kup sobie wkładki, schowaj w szafce i po sprawie. A jak mama znajdzie to wytłumaczysz że wstydziłaś się porozmawiac z nią , ale dojrzewasz i poprostu źle sie czułaś z wilgotnymi majtkami.

Gość nieobeznana
dzięki za radę

Gość nieobeznana
I jeszcze jedno czy mam się spodziewać pierwszej miesiączki skoro mam już śluz

Gość nieobeznana
jaką wkładkę mam użyć bo teraz wzięłam od mamy bella panty classic i są bardzo wygodne

Gość niunia_
normalne z np. natureli

Gość arramandda
dla mnie wkładki z belli to porażka :O najlepsze always albo discreet, ale te sa megacienkie ;)

Gość nieobeznana
kiedyś próbowałam naturellę i nie trzymała się na majtkach

Gość nieobeznana
to jak mam się spodziewać miesiączki

Gość nieobeznana
czy ktoś tu zagląda

Gość asiunia111
tak napewno niedługo jej dostaniesz

Gość fibellka
polecam descreet sa cienkie i fajne

Gość nieobeznana
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny

Gość nieobeznana
czy ktoś tu jeszcze zagląda bo mam nowe pytanie czy skoro mam śluz to mam używać płynu do higieny imtymnej??!! i co ile zmieniać wkładki

Gość nieobeznana
odpowiadajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nieobeznana
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość KaSSiunia
lepiej jak bys uzywala tego plynu i musisz sama wyczuc co ile zmieniac te wkladki..;) najlepiej jak by to bylo co 3, 4 godz:)

Gość po co az tyle
ja juz teraz nie nosze wkladek, ale kiedys jak uzywalam to zmienialam 2 razy. Po co tak czesto? a co do tego jakie to ty juz powinnas wiedziec w jakich czujesz sie dobrze. z plynem bym sie wstrzymala.

Wkładki zmieniamy wg potrzeby. Należy je jednak nosić wyłącznie w potrzebie, nie z przyzwyczajenia bo brak odpowiedniej cyrkulacji sprzyja infekcji a o nią nie jest trudno "w takich warunkach".To "jakie wkładki są najlepsze" jest sprawą bardzo indywidualną. Ja noszę takie, które nie mają w sobie ceraty i przyklejają się całą powierzchnią. Unikam perfumowanych, bo mnie podrażniają. Płyn do higieny intymnej to temat rzeka. wiadomo, że najlepsza jest sama woda, wszelkie detergenty zaburzają ph. Najlepiej wybrać taki, który ma w sobie pałeczki kwasu mlekowego. I nie podmywać się nim częściej jak raz dziennie - a najlepiej myć się samą wodą, nie jest wskazane podmywanie się co chwilę, bo efekt będzie w postaci infekcji (zaburzenie naturalnej ochrony).Na podstawie obecności śluzu można stwierdzić że dojrzewasz ale nie da się powiedzieć, czy dostaniesz okres za tydzień, a miesiąc, czy za pół roku, a może za dwa lata.

Gość jak podmywac sie sama woda
to nie usunie smrodu, fuj :O

Gość Jjooaassiiaa
ależ oczywiście nikt nie każe ci myć się samą wodą :) nic się niestanie jak będziesz używać mydła :] do podmywania używaj samej wody a do toalety rannej i wieczornej proponuję Ci szare mydło dla mnie jest najlepsze :) Pozdrawiam

1. Jak się odpowiednio dba o higienę intymną to nie śmierdzi. Śmierdzi, gdy jest infekcja. Ot co - i każdy lekarz to potwierdzi2. Płyny do higieny intymnej (mydła nie są dobre) zaleca się używać raz dziennie, nie więcej

Gość nieobeznana
DZIĘKI DZIEWCZYNY ja używam wkładek bella,naturella i carefree i podmywam się wodą