Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Afek

Socjologia lub europeistyka dziennie prywatnie, czy prawo państwowe zaoczne?

Polecane posty

Gość Afek

Witam, mam dylemat w związku z wyborem studiów. Socjologia lub europeistyka dziennie prywatnie, czy prawo państwowe zaoczne? Co byście wybrali na moim miejscu, które studia dają większe możliowści, może ktoś miał styczność z tymi kierunkami? Proszę o sugestie.

Gość Wyrazna magda
Wszystko bez sensu - tylko absolwenci politechniki sa cos warci

Gość floridas
zgadzam się z przedmówczynią studia które sobie chcesz wybrać to lipa

Gość Afek
Niestety studia politechniczne nie wchodzą w grę ponieważ jestem humanistą. Mam taki wybór, może niezbyt imponujący ale jednak może mi ktoś z tych wariatów doradzi.

Gość BabaZHorroru
dzienna socjologia

Gość Rows
Ja bym wybrał zaoczne prawo, sam właśnie na tym kierunku studiuję (2-gi rok) i nie żałuję. Uważam, że prawo nawet zaoczne na państwowej uczelni jest lepsze niż jakaś socjologia itp. kierunki na szkole wyższej.

Gość errika
też postawiłabym na prawo:-) a skoro i tak płatne to na zaocznych przynajmniej do pracy pójdziesz, a uczelnia państwowa chyba ma lepszą renomę:-)

Gość baron de drift
prawo zawsze ma sens gdy będziesz solidna to i na zaocznych czegoś się nauczysz socjologia to rzecz ciekawa ale mniej przekładająca się na rynek pracy chociaż z drugiej strony niejaki Palikot jest filozofem z wykształcenia :D europeistyka to jest gówno

Gość dgnhder
ciezko powiedziec ale mozze jednak prawo, chociaz tam jest sporo kucia wiec ciezko bedzie ci sie uczyc do egzamow i jednoczesnie pracowac. no chyba ze np zaciagniesz sie chociaz jako podawacz kawy w jakiejs kancelarii cokolwiek zawsze to cos blizej :P

Gość Wadi
Dokładnie, z tych podanych przez Ciebie kierunków tylko prawo wydaje się rozsądnym wyborem. Przynajmniej ja bym tak wybrał.

Gość Franek K.
To zależy jak chcesz studiować, jeśli chcesz mieć tylko mgr. przed nazwiskiem to socjologia wydaje się być najłatwiejsza - tylko po takiej socjologii trudno o jakąś pracę za rozsądne pieniądze. Trzeba jednak wziąść pod uwagę fakt, że to są studia płatne i jak płacić to chyba lepiej za zaoczne prawo, które (nawet bez aplikacji) daje większe możliwości w porównaniu do byle jakich studiów dziennych. Twój wybór...

Gość Tomson923
To prawda, że studia politechniczne dają największe możliwośći, ale widzę, że ich nawet nie bierzesz pod uwagę. Z uwagi na podane wyżej humanistyczne kryteria wyboru chyba jednak prawo wydaje się najbardziej rozsądnym rozwiązaniem.