Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biorę tabletki. o

prośba do obeznanych w temacie

Polecane posty

Gość biorę tabletki. o

Witam, właśnie zaczęłam 3 opakowanie Yasminelle sa to moje pierwsze w zyciu tabletki. Pierwsza tabletke biorę zawsze w czwartek o godzinie 22, okres dostaje po czterech dniach- w niedzielę około godziny 22 również i trwa do czwartku. Czy któraś z was byłaby tak uprzejma i pomogła mi wyliczyć kiedy w takim wypadku wypadają dni płodne? teoretycznie? Z góry dziękuję za pomoc

Gość Wierra 333
o matko!!@ jakie teioretycznie dni płodne!!! MASAKRA

Gość Wierra 333
czytalas ulotke???? mam wrazenie ze NIE!

Gość biore tabletki. o
wiem ze podczas brania tabletek nie wystepuje owulacja. jednak chcialabym wiedziec kiedy przy takim cyklu wystepuja dni plodne (jesli by sie zalozylo ze nie bierze sie antykoncepcji) Nie musisz byc wredna od razu. Ty napewno wiedzialas wszystko od samego poczatku i nigdy nie mialas zadnych pytan i watpliwosci :/

Gość Wierra 333
jakbys przeczytala ulotke ze zrozumieniem to bys wiedziala!! ja nie mialam takich dziwnych pytan, przeciez bierzesz tabsy ktore blokuja owulacje wiec nie ma teoretycznych dni plodny, w trakcie brania tabsow jestes bezplodna!!!! no chyba ze zapomnisz tabletki, zwymiotujesz albo dostaniesz osrtrej biegunki

Gość pytajnik---
wierra no ok. ale skoro jej na tym zalezy to czemu ma nie wiedziec! co ty taka nerwowa jestes?

Gość Wierra 333
ale co mam jej powiedziec kiedy ma dni plodne jak ich nie ma!! ja jak zaczynalam brac tabsy to czytalanm o tym duzo wczesniej zeby wiedziec co sie dzieje i jak to wszytsko wyglada!!! a wiedza osob przyjmujacych tabsy jest porazajaca

Gość Wierra 333
to nie sa cukierki

Gość pytajnik---
no dobra ale jej chodzi o teoretyczne dni plodne. no kurde, co ty taka czepialska jestes. ona na pewno o tym wie ze dni plodne nie wystepuja. mogla po prostu inaczej pytanie sformulowac, ot tyle.

Gość Wierra 333
kurde ale jakie teoretyczne dni plodne!!! jakby czytala ulotke to by wiedziala!!!! matko biora tabsy a nie czytaja ulotek co za.... zal

Gość Wierra 333
poczytaj sobie ulotke strona 8!!!!!!!!!!!!!!!!! tanm masz jak byk napisane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pytajnik---
kurwa mac wierra czy ty jestes naprawde taka tepa ze nie wiesz o co chodzi? brak slow. obliczanie plodnosci przydaje sie w przyszlosci jak juz konczy sie brac antykoncepcje i chce sie miec dzieciaka, chociazby z tego powodu moglabys dziewczynie pomoc a nie sie wymadrzac.

Gość Wierra 333
nie pyatala jak sie wylicza dni plodnych tylko kiedy wypadaja jej teoretycznie dni plodne w tej sytuacji( a przypomne ze chodzilo jej o branie tabletek! i nie odzywaj sie bo tylko glupoty piszesz i jestes autorka tego watku! i tepa to ja nie jestem taka jhak ty jak czytac nie portafisz ze zrozumieniem i spadaj

Gość Wierra 333
jak taka madra jestesto sama odpowiedz! hehehee pewnie sama nie masz zielonego pojecia!!!!! a tak na przyszlosc to dni plodnych lepiej nie wyliczac bo moga sie przesunac nalezy obserwowac sluz i mierzyc temperature ale przeciez madralinska jestes

Gość frufru
ok, Wiera niepotrzebnie sie unosi. ale... dni płodnych się nie wylicza a WYZNACZA na podstawie trzech objawów - temperatury w pochwie, śluzu i szyjki macicy. u niektórych te dni płodne będą dokładnie w środku cyklu, u niektórych przed albo po. standardowo - teoretycznie w 28dniowym cyklu owulacja jest ok. 14 dnia cyklu (licząc od pierwszego dnia miesiączki), płodne jest szesc dni przed i trzy dni po. ale to teoretycznie.

Gość pytajnik---
przeciez jej wkleilam link do strony gdzie sobie mozna takie dni obliczyc. i nie martw sie o mnie. moja wiedza na te tematy jest na tyle wysoka ze przynajmniej nie zakladam takich durnych topikow. ale dziewczyna prosila o odp to jej udzielilam. w przeciwienstwie do ciebie 🖐️