Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlasianki

Samotne serca z PODLASIA - łączmy się!

Polecane posty

Gość r44r
warm-maz może być?

Ewelina,dlaczego wstyd? Po to założyłam ten topik,bo jeszcze wierzę,że są w koło wartościowi ludzie :)

Gość ike pomaranczowa
ja tez przylaczam sie maz mnie wykopal przez to siedzenie na kafeteri lacze sie z wami :)

ten wstyd to nie było na poważnie, po prostu nie znoszę podlasia a szczególnie Bialegostoku

Białystok to taka duża wioska, beznadzieja na całego, już wieczorem nigdzie wyjśc bez rezerwacji nie można. Wszedzie wiecznie pełno ludzi, którzy mnie drażnią, bo się przyglądają tobie by potem pogadać. Jak wyjdziesz swobodnie ubrana to już jesteś wieśniaczką odsyępującą od kretynek na szpilkach. Nie wiem czy wiecie ale w innych miastach śmieją się, że takie odwalone laski jak na odpust to właśnie podlasianki na pewno. O ludziach z wiosek nie wspomnę:O

Eweelina-generalizujesz koleżanko. Osoby,o ktrócyh piszesz pełno jest również w innych miastach. Pochwal się może swoim miejscem zamieszkania.

ike pomarańczowa to podszyw:P ja nie jestem samotna ale z cala pewnością jestem podlasianką z ewelinaewą zgadzam się całkowicie jeśli chodzi o białystok nie ma się czym chwalić :P

mieszkam w Białymstoku więc wszystko piszę z własnych obserwacji:P Dużo podróżuje, a pochodze z Wrocławia

Słuchajcie,ale mieszkamy tutaj i na pewno jest dużo ciekawych osób. Każda osoba o jakimś mieście w Polsce słuchała różne rzeczy. Nie chodziło mi o to,jaki jest klimat w Białymstoku,tylko o ludzi!

Autorko tematu wyjdź do centrum w zwykłych rybaczkach i koszulce w niedzielę w centrum Warszawy, łodzi czy nawet mojego Wrocławia. Ludzie cię będą mijać nie spoglądając praktycznie, a wyjdź na lipową w białymstoku tak ubrana nie odgonisz się od spojrzeń tych młodszych dziewczyn jak i starszych, patrzących oczywiście krytycznym wzrokiem.

ja osobiście nie jestem lokalną patriotką i nie szukam znajomości ze względu na zamieszkanie ale wam życzę powodzenia

Kompletnie Cię nir rozumiem. Kompletnie. Cała masa krytyki,wobec tego,dlaczego nie wrócisz do Wrocławia? Temat nie ma na celu krytyki Białegostoku,powtarzam.

Gość kwassss
A czy dla Ciebie opinia innych ludzi o Tobie jest najważniesza? I czy sposób ubierania sie przesądza o wszystkim?

czuje się jednak pewniej i swobodniej jak mnie obcy ludzie nie zaczepiają zwracają uwagę, że taka gówniara a pali, czuje sie swobodniej jak nikt nie gapi sie na mnie tylko dlatego, że nie odpierdoliłam się jak szczur na otwarcie kanału. A najlepsze to wyjście na piwo jest, wyjdź w sobote wieczorem nie wymalowana i nie w szpilkach to bedziesz wieśniarą co stwierdzą oczywiście największe wieśniaczki. Co do tego dlaczego nie wrócę to już za rok będę mieszkać w wawie a póki co przecierpię ten małomiasteczkowy klimat

Gość gratulacje
w w-wie to dopiero zbiorowisko z wszystkich prowincji Polski i nie tylko :D

Ewelina,widziałam mnóstwo dziewczyn ubranych zwyczajnie i przenigdy nie zdarzyło mi się widzieć,że ktos komuś zwraca uwagę. Sądzę,ze wyolbrzymiasz.

Gość kwassss
Może patrzysz spod swojego nieumalowanego oka niezachęcająco i pogardliwie to i komentarze od razu są.

nie wyolbrzymiam bo i po co? Zresztą to nie tylko moja opinia, wiele rodowitych podlasianek zgadza sie z tym i te, które wychyliły nos poza podlasie mają porównanie. Za długo tu mieszkam i zbyt wiele wad zdążyłam dostrzec.

już dobra uspokójcie wy z kółka miłośników podlasia:P o co wam chodzi? Wyraziłam tylko własne zdanie, innych miast też nie lubie, ale tu jest o Białymstoku akurat.

ok a więc oddaje głos ciekawym ludziom z podlasia. Mam nadzieje ze ktoś sie odezwie bo chetnie bym poczytała