Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tylko-ja

biały gęsty śluz...?????

Polecane posty

witam was wszystkie jestem po zabiegu elektrokonizacji-mialam go jakies 7 lat temu.nigdy sie tym nie przejmowalam ale teraz mam taki problem.wraz z mezem staramy sie o dziecko-drugie.hormony mam prawidlowe meza badanie nasienia wyszlo idealne.obserwuje swoj sluz i wydaje mi sie ze w dni plodne jak i w inne dni jest on taki sam-bialy bardzo gesty wogule nie ciagnacy-ten sluz jest przy szyjce.co to oznacza-czy jestem bezplodna??czy po tym zabiegu jaki mialam na szyjce moge nie miec juz nigdy dzieci??biore olejek z wiesiołak magnez duzo pije...sluz taki sam.czysa jakies leki ...a moze ktoras z was miala podobny problem????bede wdzieczna za jakakolwielk odpowiedz pozdrawaim

Skąd wiesz, że masz dni płodne, skoro śluz na nie nie wskazuje? Dni płodne określa się właśnie na podstawie obserwacji i co za tym idzie - określasz płodność wtedy, gdy w śluzie pojawia się cecha płodna, przynajmniej jedna z: przejrzystość, wodnistość, rozciągliwość, śliskość, uczucie mokrości. TYLKO I WYŁĄCZNIE śluz (oraz szyjka ale nie o niej tu mowa) określi w jakiej fazie się znajdujesz, nie żadne wyliczenia.Widocznie przegapiasz moment ze śluzem z choćby 1 z powyższych cech, tylko w takiej fazie powinnaś się starać, zgodnie z obserwacjami, nie wyliczeniami.

obserwuje od dluzszego czasu bardzo skrupulatnie sluz i mierze temperature-juz kilka miesiecy.sluz jest bardzo gesty nierozciagliwy i bialy.mysle ze nie mam jak przegapic tego momentu ale moze ja czegos niewiem-poradz :(

Gość okoani
z Twojego opisu jednoznacznie wynika, że nie jest to śluz płodny. Natomiast nie jest to żadna wskazówka co do Twojej ew. bezpłodności. Jeśli rzeczywiście od kilku m-cy nie zaobserwowałaś u siebie śluzu typowo płodnego, to może po prostu wybierz się do lekarza? tak na marginesie - czy oprócz obserwacji śluzu mierzysz sobie temperaturę? bo to właśnie jej wzrost w trakcie cyklu wskazuje na owulację, czyli wyznacza fazę płodną.