Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baltyk

Kiedy zrobic test i jaki

Polecane posty

Gość Baltyk

Tydzien temu kochalam sie z chlopakiem (Baltyk, piekna plaza, a teraz stres), stosnek przerywany - ja bylam w 12 dniu cyklu , przy cyklach 33 dni. Wtrysk na zewnatrz. Poniewaz nie bylo zabezpieczenie , na drugi dzien ok. godz. 10 przyjelam tableke po. Do okresu jeszcze długo no bo dlugie cykle. Powiedzcie mi kiedy ewentualnie zrobic test najwczesniej ? Jesli do czegokolwiek by doszlo to chyba tylko do chwili wziecia tabletki po jej wzieciu to raczej sluz uniemozliwiajacy zapłodnienie(jeli w ogole bylo) Bardzo prosze o porade :( Dzis jest

Gość Baltyk
Bardzo prosze o porade :(

Gość gruszkakula
Skoro wzięłaś tabletkę, to raczej nie jesteś w ciąży. Przy cyklu 33-dniowym zrobiłabym test najwcześniej w 30 dniu, a najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, z pierwszego porannego moczu, najpewniejszy wynik. Podobno najlepszy test u nas to Quick Vue, kosztuje ok.15 zł.

Gość Baltyk
A co myslice o tescie z krwi czy po 10 - 11 dniach od stosunku bedzie wiarygodny ??

poczekaj jeszcze! niepotrzebnie kase wydasz. jest bardzo małe prawdopodobieństwo ciąży. poczekaj do terminu okresu i zrób test. a i po tej tabletce okres może się dowolnie przesunąć, więc zrób test ok 33 dnia cyklu i już.

Gość Baltyk
Tak ja to rozumiem , ale mimo wszystko teraz zjada mnie stres. Wiem , wiem sama sobie nagrabilam , ale czekanie jeszcze ponad tydzien - to dla mnie wiecznosc . Zastanawiam sie zatem nad testem z krwi, czy np. zrobiony w 12 dni, 15 daniu po stosunku bedzie w miare wiarygodny, to bedzie 24- 27 dzien cyklu ?