Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diamentowaaaaaa

Moja rybka ledwo pływa - prosze, pomóżcie ...

Polecane posty

Gość Diamentowaaaaaa

Własnie zauwazyłam, że moja welonka ledwie pływa, unosi się brzuchem do góry, póżniej wraca na chwile do normalnej pozycji, ale widzę, że łapie powietrze ... Moja druga welonka, w tym samym akwarium, zachowuje się normalnie, więc to nie wina wody czy poakrmu .... Dla pewności jeszcze raz zmienilam wodę i nie wiem, co mam robic .!! ;( blagam, pomzcie

Gość Diamentowaaaaaa
Kochani, mam filtr, ktory dobrze pompuje wode, one zyja w tym akwarium (no dobra, zmienilam je dwa razy) od roku czasu ? =| ja nie chce, zeby ona zdehla, a wszystko dziala tak, jak powinno ...

Gość kobitka i tyle
hm... ciekawe? to ja juz nie wiem :( obawiaj sie najgorszego ale nie zycze naprawde mi raz zdechł bojownik i tak mi smutno było....:( biedny moj Klementuś

Gość kobitka i tyle
a są juz długo razem w tym akwarium czy nie? bo moze jak masz jakas nowa to sie nie akceptuja i tez moze jakas pasc?

Gość Diamentowaaaaaa
Wiem, ale ja często tak robię, że z braku czasu wlewam do akwarium wodę nieodstaną, ale włączam zawsze filtr na maxa ... nie, nie przekarmilam jej - mala porcja 2x dziennie ... ale z jakiego powodu choa, skoro tamta druga jest okazem zdrowia ...? =| kurczee ...

Gość Diamentowaaaaaa

Gość Diamentowaaaaaa
naprawde nic nie moge zrobic ? =| długo są razem, około roku, wcześniej nic się nie działoo ... =|

Gość Diamentowaaaaaa
up

ryby to delikatne stworzenia, byle co może im zaszkodzić, nie wiem, może spróbuj ją odseparować bo jeśli chora to i druga może paść

Gość nie wlewaj nieodstanej wody
ja tak robilam i moja zdechła. Miała filtr, napowietrzacz i grzałkę.

Gość Diamentowaaaaaa
kurcze, ale mam jeden filtr ... =| dlatego wlasnie nie moge jej przelozyc do innego akwarium ... =| wiecie co ..? mi sie wydaje, ze ona ma cos z pecherzem plawnym i dlatego nie moze sie utrzymac w jednej pozycj i... naprawde nic juz sie nie da zrobic ...? =|

Gość kafezdzira orencz
ja mialam z welonami to samo, okazalo sie ze przy tych upalach mialy za ciepla wode. wiec 2xdziennie odlewalam troche tej (niestety)letniej i wlewalam maxymalnie zimnej zeby temp woy sie wyrownala i byla chlodniejsza. pomoglo;)

Gość zyleta1985
chcesz szybko zarobić? wystarczy wejść na tę stronę www.polski-bux.pl/?r=nowamary i si zalogować. codziennie 25 reklam do klikania. zarobek gwarantowany a na początek dostajesz 6zł. naprawdę warto

Gość nie wlewaj nieodstanej wody
no i co że ma filtr, woda ma być odstana, wlewaj ODSTANĄ:o ciężko zrozumieć?

Gość Diamentowaaaaaa
oky, zaczne tak robic . dzieki . a co na teraz ...? zmienilam wode,. nie jest za ciepla ...

Gość Diamentowaaaaaa
ZACZNĘ . nie denerwuj się, sama jestem już dostatecznie zdenerwowana . po prostu mysle, ze to nie od tego, bo zawsze taka wlewam . no ale na przyszlosc bede wlewala odstaną . ile ma ta woda stac poza akwarium ..?

Gość Znawczyni Rybek
Jakiej pojemności masz akwa?

Gość tajna bron-reklama z tuszu
Przynajmniej jeden dzień. A w googlach szukałaś coś na temat tego problemu? Poszukaj... Ale myśle, że to i tak jest to wina tej nieodstanej wody. A, i jak zmieniasz wodę to nie wymieniaj całej. Powinno zostać przynajmniej 1/3.

Gość kafezdzira orencz
a tam, ja nigdy nie wlewam odstanej, za to wlewam preparat uzdatniajacy i jest ok, nigdy nic sie nie stalo. skoro wczesniej nie bylo z tym problemu, nie sadze ze teraz nagle by taki powstal. no trudno ,taka natura ryb. a moze zadzwon do jakiegos weta?

co najmniej 24 godzin powinna stać i pamiętaj wody całkiem się nie zmienia ale podmienia, nie zapomnij o roslinkach

Gość Diamentowaaaaaa
ale znowu co weterynarz pomoże ...? =| chyba już nic ... co innego pies, kot, ale rybki są takie małe i delikatne, że jak już im coś się stanie, to chyba to już end jest ... =| coś koło 15 litrów .

15 litrów? a ile ryb tam masz i czy są duże? bo w takim małym akwarium mozna hodawać bojownika albo kilka małych rybek, zagęszczenie w akwarium też jest złe

Gość Znawczyni Rybek
15 ltrów? Dziewczyno kupując welonki skazałaś je na pewną śmierć. 15 litro dla 2 welonów. Parodia. Dla jednego przynjamniej 60 litrów. I w tym jest cały Twó problem. Rybki najprawdopodobniej zdechną. Oh Ci bezmyśli ludzie!