Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...młodamamasynka...

kupka u 5 tyg niemowlaka- poradźcie

Polecane posty

Mój synek ma 5 tygodni i przez pierwszy tydz był kariomy tylko mlekiem modyfikowanym (miał zwarte kupy) bo nie miałam pokarmu. Następnie przez około 3 tyg karmiłam pół na pół (odciągałam moje mleko gdyz nie chciał ssac piersi) i dodatkowo podawałam modyfikowane bo mojego pokarmu nie wystarczało. Kupy były o konsystencji smietany. Od ponad tygodnia zaparłam sie i synek jest juz tylko na piersi( udało sie nam i synek sie najada ssając pierś), ale od tego czasu jego kupki sa duzo rzadsze z małymi grudeczkami. Nie wiem czy to nie biegunka...dzwoniłam do pediatry, powiedziała ze biegunka jest jak jest całkowicie wodnista kupka. Moze to nieciekawy widok ale umieszczę wam zdjęcie pieluszki, doradźcie czy tak powinna wyglądac kupka niemowlaka karmionego tylko piersią? Bo słyszałam ze sztuczne mleko powoduje bardziej gęstą kupe... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce44fd013c708be7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/841fb61dd5276d33.html dodam jeszcze ze kupa jest prawie po każdym karmieniu, albo jak mocniej puści bąka... może tylko przewrażliwiona jestem...

Gość MalinowyOgrod
ja tez mam synka 4 tyg i karmiony jest tylko piersia i moim zdaniem ta kupa jest ok...moj ma podobna a moze i nawet taka sama wiec nie masz co sie martwic oczywiscie gratuluje samozaparcia w karmieniu piersia :)

Gość Belzebub to straszne imię
robić zdjęcia kupom :o :o :o ach ten poziom matek Polek :o :o

zdjęć nie oglądsałam bo mam średnią ochotę oglądać kupę :P ale po piersi kupka może być rzadka i to nic złego. gratuluje samozaparcia :)

dzięki za porady. do belzebub- widocznie nie masz dziecka i nie wiesz co to znaczy martwic się czy wszystko jest w porządku. A jesli chodzi o samozaparcie to naprawde bardzo się cieszę ze mi sie udało bo w międzyczasie doszły jeszcze zastoje, zatkane kanaliki i tygodniowe zapalenie piersi z 40stopniową gorączką...ale nie dalam się i teraz jest juz super. Karmić piersią to piękne uczucie bliskości matki i dziecka.

Gość 7.10
mysle ze ta kupa nie jest ok ma dziwny kolor i te grudki moja takiej nie miala moze wybierz sie do pediatry

Gość jestescie juz totalnie
zdziwaczałe od tego forum. Uwazasz ze to normalne robic zdjecia kupie?? Na prawdę tak uwazasz? Boze świety...

Kupka jest ok, grudki w tym czasie jeszcze mogą być, nie ma w tym nic złego. Tak jest gdy się karmi dziecko samą piersią. Po jakimś czasie kupki się zmienią, będą się pojawiały rzadziej (nawet raz na kilka dni), a ma na to wpływ przystosowywanie się jelit i zasiedlanie ich przez symbiotyczne bakterie. Nie martw się :)

mój tez ma podobna i zastanawiałam się czy nie za rzadka, ale skoro piszecie ze ok to pewnie tak jest:)

Gość mamanadii
moja córeczka robi podobne kupki i tez od momentu jak przeszłam z modyfikowane na pierś. Czy to normalne ze czasem jest tych kup nawet 10 w ciągu doby? I tez własnie takie bardziej rzadkie odkąd karmię piersią.

Gość Asiek 15 maj Szymonek
kupka jak najbardziej ok. a co do ilosci ich to moj synek jak mial 5 tyg to potrafil zrobic nawet 15. pytalam sie wtedy lekarki i ona twierdzila ze jest jak najbardziej ok. teraz juz robi 1 na 1-2 dni.

Gość mamasza
czyli jak dziecko ma 7 tyg i kupka jest troszke gesciejsza to tez jest ok? ja mojemu podaje dicoflor 30, to jest dobrej jaosci flora bakteryjna, polecam

Gość zolzaa
moj dzis skonczyl 3 m0-ce i nadal ma taka

Gość nic co ludzkie
Dziewczyny, jestem babcią (miałam trójkę dzieci) i mam 4 wnucząt. Wcale się nie dziwię, że troskliwa mama pokazała kupkę, aby dowiedzieć się jak najwięcej o swoim dziecku. Potwierdzam, że tego typu stolec jest jak najbardziej OK. Wszystko się unormuje. Dbajcie też o pupę niemowlaka, żeby nie miał potówek i otarć, bo to ważne. Osoba rzucająca "mięsem" nie jest chyba odpowiednia aby mieć własne dzieci. Wyrosną z nich podobne osobniki nieprzystosowane i wulgarne, ale cóż takie jest życie. Są ludzie i matoły.

Gość Do nic co ludzkie
Nie masz racji. Z dzieckiem idzie się do lekarza a nie wystawia zdjęcia kup na forum. Nie bądź śmieszna.

Gość 45678ijhg
kupka jest ok

Gość nic co ludzkie
Sama widzisz, że położna się wypowiedziała i nie tylko. Lekarze są od leczenia a nie od oglądania kup (chociaż też zdarza się, że proszą aby przynieść pieluchę i pokazać jeśli nie potrafią postawić diagnozy z opowiadania) Na niejednym forum można prędzej doczekać się życzliwości i rady jak w przychodni naszej dzisiejszej "służby zdrowia"

Gość Sama jesteś matołem babcia
Po co obrazasz innych skoro do ciebie nikt nic nie pisze

Gość nic co ludzkie
Sam tytuł tego forum może sugerować czego tu się można spodziewać. Kto nie ma ochoty niech nie wchodzi.

Gość nic co ludzkie
"Poj**ane mamuski. Ja też mam dziecko ale nie przyszło by mi do głowy wstawić fote zasranej pieluchy. No nie wierzę. Jak mojej córce coś dolega to idę do lekarza do k**wy nedzy. Typowe blondynki chyba jesteście albo i gorzej." A to jest miły wpis i nieobraźliwy?? Zresztą napisałam co chciałam i spadam.

Gość Nie no sory
Przestańcie. Jak coś nie tak z dzieckiem to do pediatry. Jak pediatra strzela fochy to można zawsze złożyć skargę co nie? Przecież od tego jest. Taki zawód ma. Łaski nie robi. A kupka na forum to rzeczywiście nie na miejscu

Gość po co ta checa
Moje Panie, po co ta afera. młodamama nie chce leczyć na forum, tylko zadała proste pytanie. Otrzymala odpowiedz i juz.

Gość Aleee chwilę
Ten wpis nie jest do ciebie. Tak? No i w czym problem?

Gość arnik
tempe lasencje... nie macie ochoty ogladac nie ogladajcie... ja juz niejednokrotnie bylam u lekarza i jakos mojej malej wtedy nie w glowie bylo robienie kupska, a tylko "swieze" mozana ocenic czy jest ok niestety z opisow nic nie wynika, zdjecie do apetycznych nie nalezy, ale dzieki za wstawke, moja ma podobne i mnie torche uspokoilas, i niektore osoby, ze kupa jest jak najbardziej w porzadku :) dzieki dziewczyny P.S. do wszystkich oburzonych... moze wasze dzieciaki nie maja problemow, albo nie zdajecie sobie sprawy jakie moga byc konsekwencje niekotrych niezauwazonych objawow, nie wiem czy w ogole przewijacie swoje dzieci, czy w ogole macie dzieci, bo chyba dla wiekszosci matek to jest normalny temat i widok poki nie mialam dziecka tez byloby cos takiego dla mnie chore, ale posiadanie juz zmienia bardzo punkt widzenia NIEZAINTERESOWANE NIECH SIE NIE WYPOWIADAJA

Gość shokolaya
Ja uważam ze zdjęcie kupki jest jak najbardziej na miejscu, nie widzicie co to za temat!!! poniżej poziomu to są te wypowiedzi gdzie przekleństwa mają miejsce. A poza tym jak matka się martwi to wszelkie sposoby aby pomóc dziecku są dobre. Więc uważam ze jak ktoś nie ma ochoty to niech nie wchodzi i nie ogląda kupki, a nie idiotyzmy wypisuje w komentarzach. I problem jest ważniejszy a nie to czy się umieszcza zdjęcie kupki. Do domu buraczane damy !

Gość h_ania81
czy ktoś może mi poradzić do którego miesiąca rzadka kupka u dziecka karmionego wyłącznie piersią może się pojawiać, czy powinna się zagęścić? mój synek ma 4,5 miesiąca i nadal robi wodniste stolce