Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JULIJA

Kupiłam dom w Anglli-jak go tanio i funkcjonalnie urządzić??

Polecane posty

Jakieś pomysły na niedrogie urządzenia 3 pokojowego mieszakania w UK?kuchnia pod zabudowe-gdzie polecacice?j jakieś rozwiązania dla living roomu,sypialni?czy tylko IKEA mi pozostaje???????????? gdzie się meblujecie?

Gość ja tam lubie ikee
to rzeczywiscie najtansze rozwiazanie jesli chodzi o zakup mebli. zawsze mozna tam cos dla siebie dobrac. kanapy polecam w MFI, DSF maja tam czesto duze przeceny. a kuchni nie musielismy urzadzac bo juz byla wiec nie wiem gdzie najlepiej i tanio

moim zdaniem te tanie meble z ikei sa kiepskie. jesli juz to te drosze kupowac bym polecala. Mfi chyba splajtowalo jesli sie nie myle. Tanie kuchnie np B & Q. Teraz jest duzo przecen poza tym, wiec warto spojrzec i w drozszych sklepach.

Gość kijowo owo
Sprobuj Ebay. Ustaw wyszukiwanie na "nearest location first" to pokaze Ci, co sprzedaja ludzie, ktorzy mieszkaja w Twojej okolicy. W ten sposob kupilam nowy stol do kuchni z 4 krzeslami za 2.5f !!!

Gość przetlumacvzcie
my mamy wiekszosc rzeczy z ebaya za grosze...w superowskim stanie...wiekszosc prawie nowa...urzadzilismy juz w taki sposob kilku znajomych....dam przyklad sofa skórzana za 20 f :) 3 miesieczna

Gość kran.
Mozecie mi wyjasnic, dlaczego ktos sprzedaje nowa sofe za 20L? Jakim ma z tego zysk?

Gość jak najbardziej ja
ja ci moge wytlumaczyc... bo to nie polscy sprzedają sofe za 20 f tylko anglicy...my wolelibysmy pewnie wyrzucic niz komus dac... a taki przecietny anglik...urzadza sobie mieszkanie kilka razy do roku wiec..jesli mu zawadza ..wystawia na ebay..nie zeby zarobic...tylko zeby sie pozbyc i zrobic komus przyjemnosc.. ja tak kupilam sofe od angielskiej rodziny ..ktora robila remont i okazalo sie ze sofa zajmuje zbyt duzo miejsca... :)

Gość na targach staroci i w ogole
targach sprzedaja cudne meble czasem za grosze

Gość jesli masz mieszkanie socjalne
no juz widze jak ktos sprzedaje 3 miesieczna sofe i to za 20 funtow....za tyle to moze i kupisz ale nie prawie nowa

Jesli chodzi o kuchnie to ladne maja w Wickes, ceny tez nawet przystepne tylko instalacja zabudowy cholernie droga...lepiej poszukac prywatnie kogos, kto zrobi to za polowe ceny. Jesli chodzi o sypialnie to my np kupilismy meble (lozko+materac+2 komody+2 szafki nocne) w Dreams- mieli akurat fajne przeceny. Sofe do salonu z SCS (przeceniona z 1500 na 690), stol szklany z4 krzeslami z ebaya (nowe), wykladziny do pokoi od znajomego Anglika, ktory zajmuje sie ich wyrobem, panele podlogowe, oswietlenie,lustra w Wickes

Nie zgadzam sie, moim zdaniem oferuja dobra jakosc, ja na niczym sie nie zawiodlam...i nie jestem osoba, ktora kupuje cos byle taniej...zwracam uwage na jakosc i wole czesto doplacic i kupic cos lepszego.

No to mialas szczescie. Duzo ludzi w branzy unika tego sklepu, bo niestety dlugo te ich prodkuty nie wytrzymuja (pewnie nie wszystkie rzecz jasna). Urzadzamy trzeci dom i z wickesa raczej nic nie kupimy tym razem.

Gość polecam Ci
multizakupy.pl sklep internetowy ktory dowozi rzeczy do uk. Sama zamierzam z niego skorzystac ceny w porownaniu do tutejszych sa smieszne. Znajdziesz tam prawie wszystko. Szafy jednak planuje kupic w ikea moze nie sa tanie ale ladne i funkcjonalne.

Gość no ja
przez internet nie kupilabym plytek, mebli itp jak sugeruje poprzedniczka. Nie wiadomo jaka jakosc, co z tego, ze tanie> Takie rzeczy trzeba zobaczyc, dotknac moim zdaniem. poza tym jesli juz cos sciagac chcesz z Polski to pozniej jesli z jakiegos powodu bedziesz chciala cos domowic (nie wiem, bedzie awaria z kafelkami z czesci lazienki - moi znajomi tak mieli - musieli zdzierac kafelki zamawiane z Polski z prawie calej podlogi), to jest to bardzo niewygodne.

Gość szafy w ikei
sa tansze w UK niz w innych porzadnych sklepach. nie wiem co uwazacie za tanie, ale ikea uchodzi tu raczej za niezbyt drogi sklep.

O retyyy!!nie spodziewałam się takiego odzewu- 👄 !!!! na pewno coś znajdę dla siebie -dzięki za wszystkie rady!!A jeśli macie jeszcze jakieś uwagi odnośnie urządzania się w Anglii zapraszam do rozmowy; w końcu w gromadzie rażniej!!

To moze ja jeszcze dodam pare slow:). Piekne meble i dodatki- choc nie najtansze maja w Furniture Village- kupilam tam piekny szklany coffe table. Ciekawe rzeczy sa rowniez w Interios, jesli chodzi o dodatki typu poduszeczki,, wazoniki itp to ciekawy wybor jest w nexcie

Gość cccccccc
podnoszę temat:)

Gość no i co tam jeszcze gdzie
gdzie jeszcze kupijecie meble teraz??

Moi rodzice kupili mieszkanie w Anglii i tak: kuchnia byla z Wickes, tata sam wszystko zamontowal z kolega :) Kafelki do lazienki, tapeta, farby i wszystkie inne tego typu przybory z B&Q sofa i fotele byly z ikei, duze lozko kupili w jakims malym sklepiku u Hindusow :) stoliczek szklany ladny i komplet przepieknych szaf znalezli na polskim forum miasta, w ktorym mieszkaja. Czasem ludzie przeprowadzaja sie do Polski i nie chce im sie przewozic mebli, wiec sprzedaja tanio :) Co do mojego wlasnego mieszkania (wynajmuje z narzeczonym tez w Anglii, niedaleko rodzicow :P) , lozko i biurko tez kupilismy w takim malym sklepiku - jak sie dobrze rozejrzysz to mozna znalezc swietne rzeczy. Stolik do salonu znalezlismy w sklepie z uzywanymi meblami za 5 ! W idealnym stanie, drewniany, kolor jasny :) Kanapa z Ebay :P a polki to moj narzeczony sam zrobil! :D Drewniane takie i trzymamy na nich ksiazki :) inne meble juz tu byly :)

Gość heheh i slusznie
my na ebayu kupilismy 2 skorzane kanapy, jedna dwojka skorzana za 36f, druga kremowa tez skorzana, na 3/4 osoby, z wysuwanymi ''podnozkami'' za 133f :D trzeba szukac, szukac i jeszcze raz szukac na poprzedniej chacie kupilismy piekne skorzane kanapy w kolorze stonowanym niebieskim, pieknie utrzymane, za 155f.

Gość heheh i slusznie
ta pierwsza kanapa czarna, wyglada prawie jak nowa

Gość karolinka ze szczecinka
he he he szczerze mowiac w zyciu nie kupilawbym do swojego mieszkania uzywanych sof, kanap czy innych mebli niedrewnianych.nigdy nie wiadomo jakie pluskwy sie tam gniezdza kupuje takie rzeczy nowe, czekam na przeceny grudniowe, lub po bank holiday

Gość vanillasky..
ja chyba tez nie kupilabym uzywanych sof, bo nigdy nic nie wiadomo..my nasze kupilismy na pprzecenie w dfs i jestesmy bardzo zadowoleni. b&q ma tez fajne kuchnie i warto poczekac na te przeceny:)

Gość EwkaW
Warto sprawdzić Dako Furniture. Mają fajne meble, my kupiliśmy tam większość z tych, które mamy w domu.

Gość gość
Polecam: www.dakohome.co.uk/ jeśli zależy Ci na polskich meblach na przykład, bo ja bardzo chciałam wyprowadzając się zachować jakiś element polskości w moim domu i meble były jedną z opcji. Swoją drogą są naprawdę gustowne i można je ze spokojem dopasować do reszty wystroju ;-)