Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u la la 21

jaka stawke mam zaproponowac jako niania? pytam tu bo na nianiach 0 odzewu

Polecane posty

Gość u la la 21

Jaka stawke mam zaproponowac do opieki nad 3-letnia dziewcczynka w dzien a ile w noc? Czy czas dojazdu do domu dziewczynki mam wliczac w czas opieki? Na czym skupic sie rozmawiajac po raz pierwszy z mama dziewczynki? Chodzi konkretnie o miasto Lublin. Dziewczynka mieszka pod Lublinem, co wiazaloby sie z 2 przesiadkami autobusami mpk.

Gość ccccrrrrrrrrrcvv
9 zł

Gość sfsdgds
5-6 złotych

Gość u la la 21
moze ktos pomoze?

Gość dflkldkf
czas dojazdu chyba sie nie wlicza do czasu pracy. w zadnej tak nie ma ze jak musisz przepracowac 8 godzin to mozesz wyjechac o 8 i wyjsc o 14 zeby dojechac do domu na 16? :D co do stawki, to mysle, ze 4-8 zlotych za godzine. nie chciej za duzo bo znajda tansza ani za malo bo ci nie bedzie sie oplacalo ale mozesz nhp. poprosic pracodawce o bilet miesieczny zeby dojechac.

Gość u la la 21
Dzieki:) a czy za opieke w nocy nalezy sie wieksza niz dzienna stawka czy mniejsza?

Gość u la la 21
Opieka w nocy to ma byc nie tylko nad dzieckiem, ale i tatusiem, znudzonym nieatrakcyjna żoną

Gość lkjhgfdsdfgh
"czy za opieke w nocy nalezy sie wieksza niz dzienna stawka czy mniejsza?" 5 zł to było 6 lat temu na podkarpaciu - na czarno w nocy na pewno nie mniej niż w dzień, w końcu zarywasz swoj sen w normalnych zmianowych pracach, jeśli pracujesz w nocy dostajesz tyle samo co w dzień, ale potem w dzień masz wolne na swój sen jeśli w nocy byłyby nadgodziny no to coś wiecej

Gość lkjhgfdsdfgh
czas dojazdu raczej nigdy nie licz się do godzin pracy, ale mam znajomą, któa pracuje jako op. do dziecka to refundują jej bilety na drugi koniec miasta, bo im na niej zależy (wcześniej opiekowała się ich dzieckiem jak jeszcze mieszkali obok niej)

\"w normalnych zmianowych pracach, jeśli pracujesz w nocy dostajesz tyle samo co w dzień, ale potem w dzień masz wolne na swój sen jeśli w nocy byłyby nadgodziny no to coś wiecej\" - ale tu chodzi o pracę na podstawie umowy o pracę w oparciu o kodeks pracy, a dziewczyna chyba umowy o pracę nie dostanie...

Gość lkjhgfdsdfgh
"a dziewczyna chyba umowy o pracę nie dostanie..." pyta jakie są zasady ogólne to piszę, zasady opierające się na przyzwoitości w końcu na co się ona zgodzi tak będzie miała jak się zgodzi to i za 50 groszy na godzinę może pracować w nocy, to chyba jasne, no nie???

Gość u la la 21
No umowy o prace nie dostane. Wiec czy stawka 5-6 zl za godzine bedzie ok? Ta kobieta zasugerowala mi, ze za noc placi sie mniej. Ja juz nie wiem, jak to jest.

Gość qwerty1234
tu nie chodzi o przyzwoitosc tylko o umowe o prace z kodeksu pracy i tylko taka praca jest chroniona jezeli chodzi o sposob, ktory podalas powyzej. to rownie dobrze mozesz zaraz zaczac o pracy w godzinach nadliczbowych, pracy w niedziele i swieta, dyzurach, obowiazkowej 15 minutowej przerwie albo nieobowiazkowej 1 bezplatnej godzinie przerwy, ale to nie jest przyzwoitosc, ale obowiazek przy umowie o prace. Tak jak zostalo wspomniane wczesniej, jak dziewczyna bedzie stawiac za wysokie warunkio to moze dostac "kopa". I nie "udziwaczniajmy", ze moze robic za 50gr, bo wiadomo, ze dostanie normalna stawke, taka jaka panuje w danym srodowisku w oparciu o panujace obyczaje. pozdrawiam

Gość qwerty1234
na podtawie KP przyslugiwalby Ci dodatek w wysokosci 20% wynagrodzenia za kazda godzine, ale nie podlegasz pod KP. Byc moze, że nocą jest nizsze wynagrodzenie, ktore wyniuka ze zwyczaju, a mozliwe ze wzgledu na to, ze noca sprawuje sie mniejsza opieke nad dzieckiem polegajaca zazwyczaj na czuwaniu.

Gość ikjhgfdsdfgh
"qwerty1234 " a teraz napisz mi co twój przemądrzały wywód wniósł nowego do sprawy? :-O autorko, ja nie zgodziłabym się na zapłatę mniej w nocy niż w dzień (niby z jakiej racji? i właśnie chodzi tu o przyzwoitość traktowania pracownika), ale jak pisałam jak się zgodzisz tak bedziesz mieć

Gość ikjhgfdsdfgh
" a mozliwe ze wzgledu na to, ze noca sprawuje sie mniejsza opieke nad dzieckiem polegajaca zazwyczaj na czuwaniu." praca w nocy jest bardziej obciążająca pracownika niż w dzień właśnie z powodu czuwania i zarywania naturalnego zegara biologicznego w nocy dziecko śpi, ale niekoniecznie - niektóre w nocy szaleją, chorują itd. nawet jeśli dziecko śpi to i tak pracownik musi na siłę czuwać Praca w nocy jest na tyle obciążajaca, że np. kobiety w ciąży powinny jej unikać i mają takie prawo.