Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lloool

Epilepsja- wezwanie do ludu

Polecane posty

Gość lloool

Jestem chora na epilepsje i od każdego komu to mówie słysze "nie wyglądasz" dlatego chciałabym powiedzieć wszystkim że epilepsja lub jak wolicie padaczka nie jest taka straszna i można z nią normalnie żyć a ludzi trzeba uświadamiać że epileptyk też człwiek!!! I błagam nie śmiejcie sie z tej choroby ani z żadnej innej bo to nie jest wcale śmieszne tylko żałosne i świadczy o waszej głupocie

Gość moja córka ma chłopaka
padaczkowego i nigdy nie przyszłoby mi do głowy śmiac się z tej choroby.A tak poza tym to normalny chłopak :)

Gość popieram wiec up

Gość Bez czasu i tłasu
Wiem. Jak miałam 2 latka podbiegłam pod karuzelę. Najpierw było szycie ale po kilku tygodniach zaczęłam sie ponoć dziwnie zachowywyać. Byał agresywna, niespokojna po każdym takim ekscesie szłam spać. Diagnoza: epilepsja nabyta. Przez 7 lat brałam Depakine. Co miesiąc EEG, raz na kwartał badanie krwi (pani neurolog obawiała sie czy lek aby nie uszkodzi mojej dziecięcej wątroby lub nerek). Jak miałam pójść do szkoły to pani ostrzegała że mimo tego że dzieci z epilepsją na etapie przedszkolnym zachowują sie normalnie to w szkole dojdzie stres i hormony i moge się rozwijać z opóźnieniem jak wiele dzieci z padaczką. Dziś mam 15 lat, od 5 nie biorę tabletek ale w sytuacjach stresowych mama tabletki uspokajające. Mam jedną z najlepszych średnich w naszej szkole (bdb gimnazjum prawie 600 osób), od 3 lat nie miałam ataku a EEG mam w normie z wyjątkami ale nic takiego by sie martwić. Mi tez mówią że nie wyglądam . ale niestety znam też kilka osób u któych widać że mają nieleczoną epilepsję. Z leczoną padaczką da się żyć! Trzeba być tylko spokojnym i być pod obserwacją lekarza. Dzięki temu że moi rodzice zauważyli u mojej kuzynki padaczkowe objawy dziś mała nie ma żadnych problemów.