Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotrain

ból nóg przy tabletkach anty, ważne!!!!

Polecane posty

witam. tydzień temu w poniedziałek zaczęłam drugą paczkę tabletek mercilon. w pierwszym miesiącu stosowania wystąpiły krwawienia, ale w czasie 7 przerwy wystąpiła prawidłowo miesiączka i krwawienia ustały. jednak od 3-4 dni bolą mnie nogi w łydkach i kolanach. czy to może być spowodowane tabletkami, skoro większość skutków ubocznych ustąpiło? mam się zgłosić do lekarza czy poczekać jeszcze kilka dni? może kupić magnez bo czytałam też, że pomaga? prosze o szybką odpowiedz...

Ja bym na Twoim miejscu zasięgnęła porady, może są potrzebne jakieś leki przeciwzakrzepowe, a może w ogóle odstawienie...

jeśli pójde i każe mi odstawić tabletki to chyba rozreguluje mi cykl prawda?

Gość rozumiem że skończyłaś 30 lat
i palisz dużo papierosów :) Bo tylko wtedy mogłabys zakrzepicy się obawiać. Ale nie w kolanach przecież :):):) Pewnie jeździłaś na rowerze albo pływałaś i stąd ten ból

mam 16 lat i nie palę hehe :) no tak, pływałam ostatnio dużo - racja. nie przyszło mi to do głowy... :) to chyba jeszcze troche poczekam

Gość joojjjjj
tylko nieczekaj az umrzesz - bo zakrzepica jest bardzo niebezpieczna!!

magnez moze pomóc przy skurczach mięśni, a nie przy bólach zkrzepowych. w ogóle to - żyły nie bolą :) boli wtedy gdy jest stan zakrzepowy głęboki, zyła jest zapchana i krew przeciska się przez nią rozpychając na chama - wtedy owszem, są bóle, podobne do zawałowych, tyle ze w nodze. czyli z uczuciem rozpierania, rozrywania, darcia. nie wytrzymałabyś tego, podobnie jak cieżko wytrzymac bóle zawałowe. jesli Cię coś boli to przypuszczalnie stawy lub ścięgna.

Gość też tak miałammm
Niestety to może być od tabletek.Miałam tak samo i zaczeło się chyba przy trzecim opakowaniu tabletek. Odstawiłam i nogi jak nowe. Pytałam o to kiedyś gina i powiedział mi, że to może być od tabletek.

uczucie "ciężkich nóg" moze byc dlatego że nogi Ci puchną. a puchnąć od tabletek owszem, mogą. bólu zakrzepowo-zatorowego nie sposób pomylić z żadnym innym. nie mówiąc o tym że przeforsowane nogi to nie tylko zakwasy. jak nadwyrężysz ścięgna lub stawy to nei będzie to ból zakwasowy.

no wlasnie, dlatego nie wiem czy ruszyc do gina od razu czy brac magnez i zobaczyc czy bedzie poprawa np. do poniedzialku a jak nie to sie wybrac od razu w pon. jak radzicie?

póki co daj nogom odpocząć. jest gorąco, nogi puchną od upałów, jeszcze je sforsowalaś... dziwisz sie ze sie czują nie halo?... nie wszystko jest odrazu winą tabsów.

Gość elianita
ja tez tak mialam, zmienilam tabletki i bol sie skonczyl

dziwi mnie to, ze bol zmienia swoje miejsce. np. rano bolalo mnie kolano prawej nogi a teraz udo, lewa noga jest okej. juz sama nie wiem czy sobie wmawiam, czy nie ;)

Gość gdy mnie bolało
gdy mnie bolała łydka przy braniu tabletek anty. to je odstawiłam. Jak ręką odjął wszystko przeszło i jak narazie ból nie powrócił. Ja na Twoim miejscu zapytałabym lekarza co robić ewentualnie sama odstawiła.