Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jadna nieszcześliwa

wygląd wcale nie jest taki ważny

Polecane posty

Gość Amicorum
Bo ten brzydszy ale fajniejszy facet często rozpieszcza ładnie kobiety, i jak ten drań je rzuci idą do tego brzydszego

Gość Amicorum
a brzydsza dziewczyna jest na straconej pozycji. Jeśli jest bogata znajdzie sobie niby przystojnego faceta ale on bedzie tylko po to z nią by wywdawać jej kase

wygląd wcale nie jest taki ważny.... absolutnie że nie :) liczy sie tylko zimno piwo i LZS Orzeł Mińsk Mazowiecki :P

Brzydki facet ma baaardzo maaałe szanse na porządną dzieczyne kolego chciałes chyba powiedziec Brzydki facet ma baaardzo maaałe szanse na dzieczyne :D

'wygląd jest ważny,ale im człowiek brzydszy --ma mniejsze wymagania.' Z mojego (małego co prawda )doświadczenia wynika,ze wręcz odwrotnie.Gdy ktoś ma się za mało wyjściowego próbuje się podbudować,błysnąć atrakcyjnym partnerem.Tacy ludzie są cholernie krytyczni wobec innych.

Anje--myslę,że jest tak w przypadku facetów,każdy mówi ze interesuje go charakter kobiety,ale jednak marzy mu sie laska z TV. Natomiast brzydka czy przeciętna kobieta,bedzie ostrożnie podchodzić do przystojniaków---bo kazdy wie,ze taki lubi zdradzać Carton tylko nie zamęcz swojego freda:O:D

pustaki ciagną do pustaków a wartościowi ludzie do wartościowych ludzi :) i wygląd naprawdę nie ma znaczenia :)

Cartoon Network TV Dziewczyny lecą na przystojniaków a normalni faceci nie chcą brzydkiej A normalność jest pojęciem bardzo względnym :)

może tak moze i nie ale nie chciałabym usłyszeć od swojego faceta ze jest ze mną tylko dla mojego charakteru mam sie mu podobac bardziej niż inne:) prózność --być może :)

Gość Amicorum
jest mały wyjątek od umowy. Powiedzmy facet pzrecietnej urody moze sie i zwiąrze zprzeciętną dziewczyną ale jeśli by ta atrakcyjna zwróciła na niego uwage to on rzuci i pójdzie do ładniejeszej

*Sami* może tak moze i nie ale nie chciałabym usłyszeć od swojego faceta ze jest ze mną tylko dla mojego charakteru mam sie mu podobac bardziej niż inne prózność --być może Ale jeśli kogoś się pokocha tak naprawdę to dla innych ta osoba może się wydawać mało atrakcyjna a dla Ciebie będzie najpiękniejsza na świecie :) z doświadczenia to mówię

Amicorum jest mały wyjątek od umowy. Powiedzmy facet pzrecietnej urody moze sie i zwiąrze zprzeciętną dziewczyną ale jeśli by ta atrakcyjna zwróciła na niego uwage to on rzuci i pójdzie do ładniejeszej Mówisz o byciu z kimś dla sexu... jeśli w gre wchodzą uczucia wszystko się zmienia i jeśli przeciętniak będzie kochał przeciętną to tą ładniejszą ledwie zauważy że istnieje

Gość AmandaL
>>>>szczera dziewczyna bnb co ty zz ta wagaa wyskoczyłes jak filip z konoppi.?? ....... ja waze teraz z 59 /170 >>>>> to jak dobra świnia u nas w rzeźni

a ja z doświadczenia wiem ze nie ufa sie przystojnym facetom hmmm --ogólnie facetom :) uważam ze powinniśmy przestać rozdzielać wszystko na płcie brzydkie kaczątko z brzydkim kaczorem bedzie szczęsliwe póki na horyzoncie nie pojawi sie łabędź ====i na odwrót kaczorek chętnie popływa z łabędzicą to zależy czego ludzie szukają,od dosw wieku itd;)

Sami ma rację, ludzie maja taki instynkt samozachowawczy, ze dobierają się na mniej więcej podobnym poziomie atrakcyjności. Właśnie ze wspomnianego powodu - żeby partner nie odszedł do atrakcyjniejszego modelu.

Gość Karinaaaaa
A ja powiem z własnego doświadczenia:) Przez cały okres studiów szukałam..przystojnego...takiego za którym beda się dziewczyny oglądały:))taka babska pycha:)No i zawsze takich znajdowałam..szczęścia jednak nie zaznałam zycie ułozyłam sobie z przeciętnym pod względem urody facetem...ale za to o dobrym serduszku...szanuje mnie

a ja się z tym nie zgodzę :) widać mam inne doświadczenia :) a może faktycznie to zalezy od tego głównie czego człowiek oczekuje i na co zwraca szczególną uwagę - dla mnie wygląd ważny nie jest.. jedyne w wyglądzie co dla mnie ważne jest to to że facet musi być wyższy ode mnie i wszystko... póżniej to już tylko charakter się liczy.. jesli duszę pokocham to i wizualnie zupełnie inaczej postrezgam faceta niż na początku :)

Witajcie. Również uważam, że wygląd jest cechą drugorzędną, a charakter&osobowość pierwszą. Oczywiście bardzo duże znaczenie ma też tzw. pierwsze wrażenie. To jak się zaprezentujemy zostanie w podświadomości innych osób bardzo długo o ile nie na zawsze. I tak jak ktoś wyżej wspomniał, można starać się o zmianę postrzegania nas przez innych, na drugim spotkaniu. O ile do takiego spotkanie po pierwszym nieudanym dojdzie... :) Pozdrawiam wszystkich pięknych i bestie :-)

a to bardzo mądrze napisane, mam te same odczucia, mój wiek 26. Tylko że ja już wyprowałam wariantu mało wymagającego. Wiem, że to nie dla mnie, skoro od siebie wymagam - dlaczego on ma być nijaki, lezec, nie bedzie potrafił zakochawc sie w towarzystwie , nie wie co to otworzyć drzwi przed kobieta, nie posłucham co ma do powiedzenia na tematy , które mnie męczą. Stwierdziłam, że wole być sama w takiej sytuacji. Co do facetów , którzy oglądaja się za dziewczynami na ulicy - ostatnio jadąc tramwajem stoi obok mnie dwóch facetów , wiek okolo 26-30) - na przystnaku stoją własnie dwie laski - słucham mimo woli o czym mówią ;) i ..... jeden mówi - ale fajna dupa - na to drugi komentuje - szkoda, że tylko do jednego. Następne spostrzeżenia - przyglądając się parą na ulicach, w kinach - zauważcie - to są naprawde najzwyklejsi ludzie jak My - a to u dziewczyn uda za duze, a to jakieś pryszczyki, u faceta też jakiś sobie defekt - i idą za rączki zakochani. Ja nie lubie przystojniaków co więcej czasu spedzaja przed lustrem niż ja i zapach perfum ciągnie sie kilometrami jak się za nimi idzie. Najlepszy - to - najzwyklejszy pod słońcem. Co do jeszcze tych brzydkich jak ich nazwano - również sobie poobserwowałam - ale czy te dziewczyny są naprawde szczęśliwe - nie raz widze, jak Ci faceci je traktują. tutaj czesto nie ma szacunku. Oni po prostu są. i Co z tego? Na tym szczęscie polega? Nie dla mnie.

Nie jest wazny w poźniejszym etapie związku. Na dzien dobry widzac piekna kobiete i grubą, brzydką facet wybierze tą pierwsza. Z czasem moze sie okazać że ta piekna jest głupia... a wtedy zacznie doceniac te mniej atrakcyjne co nie znaczy ze z super modelki przeskoczy na super brzydule. Poza tym wygląd jest bardzo ważny w przypadku kiedy facet pozna szczuplutką blondynke która w ciągu roku przytyje 20 kg. I co z tego ze kocha skoro nie moze na nią patrzec? nie podnieca go? nie pociaga?

verdine20 Nie jest wazny w poźniejszym etapie związku. Na dzien dobry widzac piekna kobiete i grubą, brzydką facet wybierze tą pierwsza. Z czasem moze sie okazać że ta piekna jest głupia... a wtedy zacznie doceniac te mniej atrakcyjne co nie znaczy ze z super modelki przeskoczy na super brzydule. Poza tym wygląd jest bardzo ważny w przypadku kiedy facet pozna szczuplutką blondynke która w ciągu roku przytyje 20 kg. I co z tego ze kocha skoro nie moze na nią patrzec? nie podnieca go? nie pociaga? Gruba nie musi od razu być brzydka :) nie raz na ulicy czy w metrze widzę szczupłą zgrabna a brzydką... jak noc listopadowa :) a poza tym.. Twoja wypowiedź dowodzi właśnie tego co Sami gdzies tam napisała że to zależy wszystko od tego czego się szuka i co dla człowieka stanowi wartość :)

A i trzeba chyba dodać że każdy ma inny gust - choć na kafe przeważają panowie lubujący się w szkieletorach to jednak jest też mnóstwo panów którzy wolą kobiety dużych rozmiarów :) No... i zaraz nożyce sie odezwą .... :D

niby tak ale prawda jest taka, ze skoro ja sie staram, dbam o ciało, ćwiczę, zdrowo sie odzywiam to wymagam tego samego od faceta. Dlaczego ja mam spędzac godzine dziennie w łazience balsamujac ciało, myjąc włosy, układajac je, malujac sie a facet w tym czasie bedzie opijał sie przez tv? bedzie chodził 3 dni w jednych gaciach czy skarpetkach, nie bedzie myl 2 razy dziennie zębów, bedzie chodził na randki żle ubrany albo w brudnych ciuchach... nie daj boże bedzie mial w dupie swoje uzębienie ktore wymaga niezłej naprawy, bedzie miał tone pryszczy na twarzy i zamiast isc do kosmetyczki albo dermatologa bedzie żadał ciagłego całowania? Skoro ja wymagam od siebie, to on tez powinien.

Ja nie mówię że przygarnę śmierdziucha i brudasa i będę happy :D chodzi o wygląd zewnętrzny... uwarunkowany genetycznie... o higienie osobistej nie dyskutujemy bo oczywiste jest że musi być zachowana ;)

no to inaczej - jak mam byc z kimś kto mnie nie pociąga?? mam sie zmuszać do pocałunków? dotyku? mam kumpli ktorzy sa super przystojni ale nie czuje miedzy nami chemii, nie ma nic. Wiec tu nie chodzi o to czy ktos jest ładny czy nie - chodzi o chemie. Jak jej nie ma, nie ma związku. I wiem to po przykładzie kilku kolezanek, ktore na siłę próbowaly być z przystonymi lub mniej przystojnymi facetami ale nie wytrzymały, bo to nie bylo to.

Gość nie to
nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba :) skoro kgoś sobie wybieamy, więc nam się podoba. Po co się zastanawiać czy większe powodzenie mają ładne czy brzydkie? Ważne, aby tej jednej najważniejszej dla nas osobie się podobać :) no i oczywiście sobie, samoakceptacja to klucz do urody :)

to co naprawdę się liczy to serducho i dusza :) jesli one są cudowne, cała reszta też jest piękna ;)

Gość trufeleczka Mała
a są też takie...które niby podobno ładne,zadbane z pozorów powinny być szcześliwę...ale szukają nie wiadomo czego zle lokują uczucia.nie potrafią pokochać faceta który na nie zasługuje i okazuje sympatie..wiecznie kochają się bez wzajemności w jakiś "k**wiarzach"bo mają to "coś" i wiecznie rycza w poduszkę...Jednocześnie patrząc na facetów koleżanek...myślą sobie "mało męski brak mu tego czegos ja bym z nim nie była"Przez co są nieszczęśliwe,bo nie potrafią pokochac wartościowych ludzi jakbym o sobie czytała...