Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellonie

Przyćmić Pannę Młodą ?!

Polecane posty

Gość hellonie

Idę na wesele kuzynki, jako normalny gość. Z tej okazji uszylam sobie kieckę wg wlansego projektu (uwielbiam wymyślać różne kroje). Kolor kreacji nie powiem, ładny twarzowy. Sukienka raczej prosta, długa, ale z pomysłem. Jak przymierzyłam wszystko do kupy po powrocie od krawcowej, to ciotka, która byla u nas w odwiedzinach mi powiedziała, ze będę wyglądała lepiej niz Pani Młoda!? Halo, nie rozumiem??? Nie jestem jakaś pokraczna - mam 176 cm wzrostu, szczupla jestem i raczej wszystko mam na swoim miejscu. Piekność ze mnie żadna, ale ponoc mam interesujacą twarz........ Czyli co? mam ubrać worek po kartoflach, nie czesać się, nie malować? Sama wychodziłam za mąż i wiem, ze są różne Panny Młode, ale z drugiej strony każda dziewczyna w dzien swojego ślubu robi wszystko by wyglądac jak najlepiej, wiec co to za głupia konkurencja?

moim zdaniem nie wazne jak inne kobiety beda ubrane i umalowane i tak panna mloda z mezem sa w centrum zainteresowania - to dla nich wszytscy przyszli - wiec ubierz sie jak chcesz

Gość
??? tak tylko poweidziala pewnie, zeby zrobic ci przyjemnosc, a ty robisz afere;) a swoja droga, ostatnio bylam na weselu i przyszla na nie laska, ktora wygladala jakby miala suknie slubna - tak samo biala, tzw Rybka. Panna mloda miala strasznie podobna:o na zdjeciu weselnym wyglada to tak, jakby byly 2 panny mlode, natomiast ta wlasciwa wkurzyla sie i to ostro na tamta laske (wcale sie nie dziwie:o) ale to taki off top:P

Gość hellonie
Czasami zdarzy sie, ze jakaś dziewczyna z gości ma podobny krój kiecki jak Pani Młoda, ale przeciez nie kazda będzie z nią konsultowała co ubiera. Mysle, ze przesadą w przypadku gościa są kiecki stricte balowe i te bardzo jasne (ecru, krem, bez). Sama zastanawiałam sie nad kolorem łososiowym, ale stwierdziłam, ze jak kuzynka będzie miała ecru, to różnicy wielkiej widać nie bedzie.

Gość hallo przyćmiło cię
zesrasz się a panny młodej nie przyćmisz, no chyba, że topless wystąpisz ale pewnie cyce ci gwizdają :)

Gość hellonie
zacznijmy od tego, ze nie mam takiego zamiaru :classic_cool: Kazda Młoda jest piękna i niepowtarzalna na swój sposób. Nawet jeśli nie ubrana jest w kieckę z Paryża i nie ma urody miss świata. Denerwuje mnie tylko ta tendencja dopasowania pod Młodą. Przeciez kazda ubiera to co sie jej podoba, w czym jej wygodnie. Grunt zeby tylko w biłaym nie wymiatała. A to ze fason rybka u Młodej i u gościa, no to juz trudno. To jest modne i tego wszędzie pełno ;)

Gość heheebe
dobija mnie to... chciałabym zobaczyć jak wyglądają te wszystkie kafeteriuszki które zawsze pisza... niczego mi nie brakuje mam tyle a tyle wzrostu ponoć ładną twarz, jestem szczupła ble ble ble... jesteś próżna tyle Ci powiem. A ile masz lat 14? Na takim poziomie jest ta Twoja wypowiedź. I juz uprzedzam komentarze że jestem zazdrosna. Nie nie jestem. A ciocia może powieziała to dlatego że chciała Ci sprawić przyjemność. Nie rób z siebie niewiadomo kogo.

Gość hellonie
mogłabym napisać podaj adres, to ci wyślę zdjątka po weselu ;) Nie, nie jestem próżna. Po prostu mam świadomość, ze pewne dziewczyny rzucają się bardziej w oczy, pewne mniej. I nie jest to kwestia tego - co mają na sobie. Czasami wewnętrzna świadomość "dobrze czuję się w swoim ciele", która oddziałowywuje też na zewnatrz zdziała więcej niz najpiękniejsze jedwabie. Czyt. topik "byłam brzydką panną młodą."

e tam ja wszystkim dziewczynom zaproszonym - jak mi opowiadają jakie sobie kiecki kupiły, fryzury robią itp - odpowiadam że jeszcze trochę to będę najbrzydsza na własnym weselu, bo wszyscy beda wygladali lepiej ode mnie, wliczajac nawet pana młodego ;) chociaz wiem ze tak ne bedzie, bo tez jestem - mowiac bezczelnie - ładna. ale to takie stwierdzenie zeby pokreslic ze uwazam ze dziewczyny beda wygladały slicznie :) - bo będą, wiem o tym. wiec jak sądzę usłyszałaś to zdanie jako podkreślnik tego że wyglądasz bardzo ładnie. i tyle. nikt nie kaze Ci isc w worku po kartoflach. a co do przyćmienia młodej - to nei kwestia urody tylko zachowania. jesli bedziesz sie zachowywac skromnie, a nie lansowac na całego, to nikogo nie przyćmisz i nikt do Ciebie pretencji miec nie bedzie mógł.