Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facet21

Nie lubię piwa.

Polecane posty

Gość Facet21

Piję tylko czasami, dla towarzystwa. A już na pewno nie widzi mi się picie piwa samemu, nie znajduję w tym żadnej przyjemności. Więc na szczęście nie czeka mnie przyszłość z piwskiem przed telewizorem (telewizji wcale nie oglądam :P). Zastanawia mnie tylko ten 'fenomen' piwa wśród ludzi, szczególnie wśród facetów, którzy uważaja się za wielkich smakoszów. Wszelka myśl sprowadza się do 'zimnego pśiwka'. Nie wiem kto to robi, ale mężczyźni robią sobie krzywdę utwierdzając ten żałosny stereotyp, w którym facet zrobiłby wszystko byle tylko napić się piwa. Zauważa ktoś w ogóle to zjawisko? Na mnie to działa podwójnie, bo raz, że mi nie smakuje, a dwa, że widzę właśnie takich dzięciołów, dla których szczytem przyjemności jest zimne piwo. I ciągłe aluzje do tego.

Gość alekogoto
chuj nas to obchodzi, ze nie lubisz piwa?

Gość jakie społeczeństwo
takie przyjemności

Gość alekogoto
ps. widocznie jestes plackiem

Gość facet21
Chuj was obchodzi, że nie lubię. Jesteś zbyt ślepy żeby zobaczyć, że napisałem coś więcej poza swoim wyznaniem.

Gość facet21
Takich odpowiedzi się spodziewałem...

Gość lachudra
ja nawet jako kobieta lubię zimne piwo w upalne dni albo przy grillu, lubie tez grzane piwo w zimowy wieczór i potrafię zrozumiec fenomen piwa bo mi po prostu ten napój smakuje. jak nie lubisz to nie pij, po prostu. nie chcesz być piwnym pijcą przezd tv, to nie bądź, ktoś Ci każe nim byc?

Gość lachudra
jaki jest Twój szczyt przyjemności??

Gość ---SzaraMyszka---
ja wolę czerwone wino :)

Gość Mona 24
Ja też nie rozumiem tego FENOMENU. Nie znoszę piwa, dla mnie to cuchnący napój, po którym na dodatek sika się non stoper. Chciałabym mieć chłopa, który nie pije piwa :)

Ja tez nie lubie piwa, dlatego Cie rozumiem. No chyba ze jest to redd's :) to uwielbiam :) jestem tradycjonalistką - generalnie wolę czystą :p

Gość lachudra
zaraz jakis "bogacz" sie wypowie, że Polaków nie stać na drogie alkohole dlatego żłopią piwo - tlyko na to czekam :D

Ja tez nie lubie piwa, dlatego Cie rozumiem. No chyba ze jest to redd's" reds to istna profanacja tego trunku :) o ile mozna ta wode z sokiem nazwać piwem ...

Gość hfhfhfhfffffgfhfh
Bo tu nie chodzi o samo piwo! Chodzi o kulture picia piwa, cala otoczke. Z jej wlasnie powodu nawet ci ktorzy za piwem moze by nie przepadali, wola sie napic i mowic ze je lubia. Piwo brata ludzi, rozbudza emocje... W innej kulturze byc moze piwo mogloby byc zastapione przez tabake, grzybki czy cokolwiek. Co to byloby, to juz sprawa wtorna. Poza tym do kultywowania tradycji picia piwa, trunek ten doskonale sie nadaje. Sam w sobie moze nie zachwycac smakiem ale... kapitalnie gasi pragnienie, wyglada dobrze i mozna sie nim raczyc w okreslony sposob, pokazujac innym ze jest sie smakoszem, podkresla smak potraw i przekasek, najlepiej wiec pasuje do biesiady, o efektach dzialania dalszych nie wspominajac. Jesli wiec nie rozumiesz o co chodzi piwoszom, to jakbys nie rozumial pewnych zwyczajow i wzgledow spolecznych a to juz troche inny problem niz tylko gust co do smaku.