Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

ruchy dziecka-w ktorym tyg-jak odczuwalyscie

Polecane posty

witam jestemm w 24 tyg ciazy,nieczuje kopniec.tylko takie delikatne ruchy.nie zawsze jestem pewna czy te ruchy to dziecka ...... czy to normalne

Gość blekitny kwiatuszek
ja pierwsze mrowienia w brzuszku poczulam w 20tyg, bylo to uczucie bardzo podobne do prac jelit dlatego tez nie bylam pewna w 100pr. prawdziwego kopniaka dostalam w ok 25tyg a przed 30 maluch juz rozpychal sie po żebrach. kazda ciaza jest inna ale wydaje mi sie ze ruchy ktore czujesz to dziecko

Gość wqeqwe
w 17 ale kopnięcia dużo później, może około 21-22

Gość
prawdziwego kopnięcia dzidziusia nie pomylisz z niczym innym :) bynajmiej ja tak miałam. a na poczatku odczuwałam to jako trzepotanie skrzydełek motylka :))

to kiedy ja je odczuje.czy to normalne ze w 24 czuje takie babelkowanie czasem, lekkie ruchy, nie czuje kopniec ....albo nieodrozniam ich

ja jestem w 18 tyg i na razie nic nie czuje.. Podobno im szczuplejsza dziewczyna, tym szybciej te ruchy moze poczuc, wiec ja to sobie pewnie jeszcze poczekam ;)

Gość
ja odczułam prawdziwe kopniaki około 23 tygodnia.wiec nie masz czym sie martwic. a u lekarza byłas? jesli bylo by cos nie tak to by Ci powiedzial. jeszcze nacieszysz sie kopniakami :) i tymi w żebra też chociaz dla mnie nie były zbyt przyjemne ;)

Gość no nie wiem jak to jest z ta
szczuploscia a czuciem ruchow dziecka - ja jestem bardzo wysoka i mam sportową, umieśniona sylwetke a wczoraj oczulam pierwsze ruchy - takie wlasnie trzepotanie w brzuchu ale jestem pewna ze to nie zadna praca jelit czy cos w tym stylu. A jestem dokladnie w 15 tygodniu + 3 dni

przyznaje ze brzuszek mam.i przed ciaza....i teraz. moze dlatego nieczuje nic. od ktorego tygodnia nalezy czuc regularne ruchy .czzytalam ze jak kilka godzin sie nic nieczuje to nalezy udac sie do lekarza. a ja nadal niewiem czy to co czuje to wlasnie to. przynajmniej z waszych opisow wiem ze kopniec nieczuje.. :( niesety. a mam 24 tydz

Gość chyba ktoras tu pisala
na forum w innym temacie ze nalezy wyczuwac 10 ruchow dziecka na dobe ale nie wiem od jakiego tygodnia - bo napewno nie w tym co ja teraz jestem bo narazie wyczuwam tylko trzepotanie :)

spokojnie! każda z nas różnie odczuwa kopniaki maluchów. zależy to m.in od tego gdzie jest umieszczone łożysko, jak duże jest dziecko. ja np mialam łożysko na ścianie przedniej co podobno mialo sprawić że będę słabiej je odczuwala, aczkolwiek nie wiem jak to jest. wiem tylko że którejś nocy, ok 37 tyg ciąży obudzilam męża glośnym aaaaaaaaaaa. biedak myślał że rodzę a to tylko maluch mnie tak skopał :P pierwsze ruchy poczulam ok 17 tygodnia. od 20 były to wyraźne mocne kopniaczki. spokojnie jeszcze sie nacieszysz kopniaczkami! jeszcze będziesz prosiła maluszka żeby choć na chwilkę zszedł z pęcherza, przestał walic po zebrach czy zajął się czymś innym niż graniem na twojej wątrobie :D

Gość duzo zalezy
od czulosci matki.a nie od grubosci

Gość duzo zalezy
od czulosci :D w sensie odczuwalnosci nawet bolu a nie od czulosci w sensie kochania tego dziecka :D