Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LISTOPAD2008

Zaproszenie na poprawiny !!! Proszę o radę...

Polecane posty

Gość myszsza czytaj ze
zrozumieniem :) Ona już wybrała i ci drudzy rozumieją. Problem jest taki, że ona nie wie, czy może iść na poprawiny do tych, u których nie była na weselu. Moim zdaniem spokojnie może, bo to jest inna sytuacja - była zaproszona na oba, jedni zaprosili wcześniej, więc do nich idzie. A że wszystkich bardzo lubi, chce iść do tych drugich na poprawiny.

Gość troche z innej beczki pyt mam
no własnie ci drudzy rozumieja to, wogle to wspaniali ludzie i przez to sytuacje jeszcze się w tym utwierdzilam i sami mi powiedzieli ze jezeli bede miala sily i ochote to byli by szczesliwi gdybym chociaz na poprawiny wpadla, a jesli nie bo bede zbyt zmeczona (co tez rozumieją) to w sobote na winko do siebie do domu mnei zapraszają... no i mam strasznie wielką chec isc na te poprawiny tylko neiwiem czy to tak wypada nie byc na weselu a przyjsc na poprawiny, ne chce zeby goscie na mnie krzywo patrzyli:P

Gość kobietki
oczywiscie, ze do tej drugiej pary mozesz isc na same poprawiny! ba, nawet byloby to bardzo mile z twojej strony, skoro nie mozesz byc na weselu. ale twoja sytuacja jest inna niz autorki tematu, bo zostalas zaproszona na cala impreze, ale nie mozesz pojsc... nie ma sie co zastanawiac, szykuj sie na dwie imprezy pod rzad ;)

u Ciebie jest inna sytuacja. nie mozesz byc an weselu ale jestes na nie zaproszona, i pewnie od razu bylas przewidziana na poprawiny, bo goscie weselni z reguły zostają na poprawinach. takze miejsce dla Ciebie jest i idz jesli dasz rade :) a co do poprawin bez wesela - na poprawinach z reguły podaje sie to co zostało po weselu. wesele robi się na określoną ilość gości. większosc tych gości zostaje na poprawinach. czyli moze bys tak ze na poprawinach bedzie gosci o wiele wiecej niz na weselu. nie boisz sie ze zabraknie dla nich jedzenia?...

Gość karinka_lewec
autorka pewnie na poprawiny tez zrobila dokladną selekcje i zaprasza tylko te i te osoby na slub a na poprawiny te i te:o i wie ze jej starczy dziewczyno zrob tak jak inni ci radzą lepiej wiecej osob zapros na wesele a nie rob poprawin wyjdzie ci ten sam koszt, a poprawiny najwyzej w domu dla najblizszej rodzinki i juz

Gość Mężatka z rocznym stażem
Powiem tak: osoby ktore chcesz zaprosic na poprawiny, wypada im wręczyć zawiadomienie osobiscie, i wtedy jest sposobnosc aby wspomniec że byliby mile widziani na poprawinach. I TYLE!

Gość cilusia
A ja to nawet rozumiem autorke tematu. Moze w innych regionach zaprasza sie tylko na poprawiny (u nas to sie nazywa po prostu 2 dzien wesela). ja bym sie nie poczuła urazona idac tylko na poprawiny. Do autorki: Prosiłaś o rade: Wg mnie zapraszaj kogo chcesz i czy to na 1 dzien czy tylko na 2 dzien. To jest twoje wesele i ty za nie płacisz. moim zdaniem kolezanka ktora by sie obraziła ze została zaproszona tylko na poprawiny, nie jest kolezanką. A jesli chodzi o tresc zaproszenia to moze tak: zapraszasz na slub w kosciele tradycyjnie(np z datą 4.09.) a potem piszez ze zapraszasz na przyjecie weselne (np. z data 5.09.)

Gość ilona231286
Kchani! Wielu z Was pisze, że by się obraziło gdyby nie zostali zaproszeni na wesele tylko na poprawiny. Ja ślubuję w lipcu mój tata ma dziewięcioro rodzeństwa a mama 5, do tego teściowie mają razem 8 rodzeństwa. Nasz budżet nie jest mały ale rodzina tak liczna, że nie jestem w stanie zaprosić wszystkich choć bardzo bym chciała. Prawie całe kuzynostwo ma swoje rodziny więc nasza pierwsza lista weselna była na 186 osób, pomijając znajomych:( niestety muszę zaprosić kuzynostwo tylko na poprawiny a oni są z tego powodu bardzo zadowoleni, będzie orkiestra i zabawa pewnie dużo lepsza niż na weselu gdzie będą prawie same starsze osoby. więc dziewczyny głowa do góry! poprawiny to świetna zabawa!

szawgier robił wesel z poprwinami dla rodziny a 3 dzien iprezy był dla znajomych , przyjaciól i takich tam i ich zaprosił oddzielnie nik nie miał prtensji o to bo wiadomo koszta

Gość ilona231286
Wesele powinno być najpiękniejszym dniem w życiu a nie dniem troski o obrażoną rodzinę. Wystarczy powiadomić wszystkich wcześniej o przyczynach swojej decyzji i powinno być ok. gdybyśmy tego dnia miały przejmować się wszystkim to np nasze menu miałoby 5 stron:)

to moze zrob tylko jeden dzien wesela i zapros wszytkich? przeciez nie wyjdzie taniej jesli zaprosisz niektorych na poprawiny? moim zdaniem tak dziwnie gdyby zaproszono mnie na poprawiny, chyba ze powiesz od razu ze pierwszy dzien wesela tylko dla rodziny, a drugi tylko dla znajomych z tym ze ci z pierwszego dnia nie przychodza na drugi dzien. wtedy chyba normlaniej niz zapraszanie ludzi na "wyciapki"

Gość popr
tez nie robie poprawin i zapraszam wszystkich, ktorych chce na wesele. Nastepnego dnia bedzie obiad w restauracji, bo wiekszasc gosci jest z daleka i nie mozna wypuscic ich bez opiadu a w domu by sie nie zmiescili. pozdro

..Poprawiny są,lub ich nie ma.Informacja o poprawinych winna być na zaproszeniach i miom zdaniem powinna dotyczyć wszystkich gości.Kapela/orkiestra/przypomni jeszcze o godz.rozpoczęcia poprawin,tak mniej więcej w połowie wesela np.pod koniec oczepin.A z tym zapraszaniem tylko na oczepiny to...wiesz z tym olaniem :)..trafna uwaga:) Już mi się zbiera na...itd

Gość KorsRelax
Mam dla ciebie radę zaproś tylko na wesle, natomiast dla pozostałych znajomych zrób imprezkę parę dni po ślubie zadzwoń do nich i zaproś na grilla lub imprezke po ślubną nie używaj słowa poprawiny. Napewno nikt wtedy nie poczuje sie urażony a fajnie będzie podzielić sie radością z przyjaciółmi, u nas na poprawkach poprawek skończyliśmy imprezować dwa tygodnie po ślubie, bo znajomi sie wpraszali, więc lepiej zrobic jedną acz huczną imprezke po ślubna

Gość wodzona
A ja mam sytuacje taką, że koleżanka zaprosiła mnie na poprawiny a moich najlepszych znajomych na wesele i poprawiny... Wszyscy sie dziwią czemu nie dostałam zapro na wesele.. powinnam wogóle iść

Niby kasy nie masz a robisz poprawiny z orkiestra??? :/ Dziwne jak dla mnie. Zrob wesele/przyjecie dla rodziny a tydzien pozniej zapros znajomych do domu czy do klubu. A z tymi poprawinami daj sobie luz.

wodzona...masz zarąbistych znajomych.Ja bym olala te poprawiny razem z ta znajomością:) Rozumiem oszczędnoś,ale brzydzę się osobami wyrachowanymi.