Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sooooonia

Razem zawsze raźniej odchudzamy sie!!!!

Polecane posty

Gość Sooooonia

Cześć:) dzisiaj zaczynam diete:) może któras z was słyszała o "diecie punktowej" ?? ja właśnie ja zaczęłam...

Gość Sooooonia
To taka dieta w której liczysz punkty (troche to tak jakbyś zamiast kalorii liczyła punkty) ;) w necie poszukałam co ile ma punktów XD a czy pomoże sama nie wiem... ;/ mam nadzieje.. na poczatek tak zwane 5-fit-formulek, ktorych nalezy przestrzegac kazdego dnia: 1. 5 x DZIENNIE - 5 x OWOCE & WARZYWA przy czym poleca sie owoce/warzywa sezonowe, zeby byla odmiana... w stosunku 3:2 dla warzyw warzywa maja po 0pkt., owoce w wiekszosci tez 2. WAPN 2 punkty dziennie powinny pochodzic z produktow bogatych w wapn, np. mleka, jogurty, sery, brokuly, tofu(!) 3. TLUSZCZ TLUSZCZOWI NIEROWNY nalezy jesc dziennie co najmniej 2 punkty pochadzace z czystego ROSLINNEGO tluszczu, jak np. olej, oliwa, margaryna, orzechy przy czym nie liczy sie olej uzywany do smazenia! 4. UROZMAICENIE! codziennie powinny znajdowac sie na talerzu produkty z kazdej grupy nie nalezy unikac produktow zwierzecych 5. PIJ dziennie powinno sie wypijac przynajmniej 1,5-2l wody lub innego napoju niezawierajacego kofeiny/teiny kawe i czarna herbate mozna pic za 0 punktow, ale nie licza sie one do tych 1,5-2l z doswiadczenia wiem, ze im wiecej wody tym lepiej plucze toksyny i mysle, ze 3-4l napoju w ciagu dnia to optymalna ilosc ^^ to najwazniejsze w zaleznosci od wagi mozna w ciagu dnia zjesc okreslona liczbe punktow: do 70kg: 18Points 71-80kg: 20Points 81-90kg: 22Points 91-100kg: 24Points wiecej niz 101kg: 26Points

chętnie spróbuję, jeśli moge liczyć na twoją pomoc w ustalaniu menu :)

Gość Sooonia
a mi przyda sie kompan:) hyhy... i wsparcie ;D bo już prubowałam bardzo wiele i nic... :(( cały czas waga idzie w góre...;/

tez już próbowałam wiele... tzn przed ciążą schudłam na 1000 kcal, przez 3 miesiące 8 kg... potem w ciąży przytyłam 24... dużo zrzuciłam... ale idzie mi jak krew z nosa... może razem się bedziemy motywowac :) nie chce pchac sie w 1000 kcal bo to nudne jak cholera a coś nowego może byc ciekawe :) mam 178 cm wzrostu ważę teraz 78 kg, mój cel to 69 kg, jak będzie mi dobrze szło to może i pokusze się o 65 :)

Gość Sooooonia
Ta dieta wydaje mi sie ciekawa... :) duża naszukałam sie tych punktów na różnych forach... a o diecie usłyszała od znajomej:) w 3 miesiące schudła 10 kg a to mnie jeszcze bardziej zmotywowało :) w tej diecie mozna jeść raczej wszystko ale trzba pilnowac żeby nie przekroczyc codziennej ilości punktów... Ja mam 162 cm i waże 65 kg przy moim wzroście to wydaje sie bardzo dużo... :( nienawidze tych wałków trłuszczu na brzuchu...i grubych nóg...:( jest lato a moje spudniczki leżą w szafie... chciałabym chociaz do 60 kg schudnąć...

ciężko mi sobie wyobrazic idealną wagę dla twojego wzrostu, bo najzwyczajniej w świecie nie pamietam jak to jest mieć 162 cm :) ale to nieważne, liczy się współpraca :) to jaki plan na jutro?

Gość Sooooonai
heh.. :) ja jutro na śniadanie planuję: 2kromki Wasy z dżemem (4P) obiad za jakieś 10P no i na kolacje też Wasa (jeszcze nie wiem z czym) za 4P i duuuuuużo wody :D Odbiegam troche od zasad ale kiedy wstaje np. o 10.30 i zjem sniadanie to do obiadu który jest mniej więcej o 14-15 nie jestem głodna... około 18 jem kolacje no i potem tez nie jestem głodna... może sie wydawac ze to mało ale zawsze jadła duuuuzo przekąsek;/ i pewnie od nich sie wzieły moje kilogramy...;/ a teraz bede z nimi walczyła:) musze sie oduczyc ich jedzenia... dzisaj np zjadłam: śniadanie: duzy jogurt 5P obiad: tależ zupy grochowej 4P i bułke 2P podwieczorek: lód 4P pomiędzy tym herbata granulowana (słodzona) 3P i duuuuzo wody :)

dzieki, ale obawiam się, że zostałam tu sama :(

Gość Sooooonia
nie zostałaś sama... :) ja tez juz po śniadanku :) ja zjadłam to co planowałam:)

ja już po drugim :P to samo hehe bo musze na zakupy wyjśc a na razie córcia śpi to wybór mam niewielki w lodówce.... oczywiście tuczących rzeczy jest full

Gość Sooooonia
tzn. to co zaplanowalam rano..;( bo wyszło inaczej jak chciałam wczoraj... bo zjadłam zwykłą bułke z pasztetem... za 4P dziękuje ci mea za ten link:* ja tego akurat niestety nie znalazłam a jest to o wiele lepsze od tych co ja mam... Ja raczej podaruje sobie drugie śniadanie... pierwsze mi musi wystarczyć...

Gość Sooooonia
tak zawsze jest... a najgorsze jest to jak moja mama kupi jakieś słodkści, przysmaki.. wtedy to dopiero bedzie ciężko:(

prosze cię... mój mąż to łasuch... ciągle w lodówce jakieś ciasteczka czekoladowe, wafelki, słodkie napoje :o a ja tam tylko zaglądam i czym prędzej zamykam :D no i codziennie gotuję mu normalny obiad.... smażone, pieczone, tłuste.... eh katorga

byłoby łatwiej jakby odchudzał się ze mna... ale on nie ma z czego :D

Gość Sooooonia
heh... to dopireo masz pewnie trudno...:) ale tutaj jest fajne to ze generalnie można jeść wszystko tylko w małych porcjach:) tylko musisz trzymac sie puntków..

ale ogólnie nie stanie się nic złego jak zjem mniej punktów??

Gość Sooooonia
Z tego co czytałam to na tydzień można zaoczszędzic max. 12 punktów (które możemy przeznaczyc np. na weekend, jakies urodzinki itp.) :) no a na słodycze i alkohol możemy przeznaczyc max. 14 punktów

słodycze rzuciłam w piiizdu, alkohol ogranicze :P

Gość Sooooonia
Znalazłam jeszcze coś takiego (gdyby ci sie przydało:) tak na wszeli wypadek:)) "Jeśli poćwiczysz sobie przez 30 minut to możesz "odjąć" sobie (czyli zjeść więcej) określoną poniżej liczbę punktów: badminton - 3P koszykówka - 4P piłka nożna - 4P spacer (szybkie tempo) - 4P szybki spacer - 4p taniec na dyskotece - 3p Aerobik - 3p Praca w ogrodzie - 2P Gimnastyka - 2P Jazda na rowerze - 2p Sprzątanie - 1P Spacer - 2P Bieganie - 4P Pływanie - 4P " "Często, gdy stosujemy daną dietę dość długo (ok. 2 miesięcy) możemy zauważyć zmniejszenie metabolizmu = brak utraty kilogramów. Co wtedy? Jest prosty sposób, ale nie nadużywaj go, nie stosuj "na wszelki wypadek"! Umówmy się, że zastosujesz go, jeśli przez dwa tygodnie Twoja waga ani drgnie :-). Wtedy zastosuj siedmiodniową metodę rozruszania metabolizmu: 1 dzień - zjedz 3 p mniej 2 dzień - jedz normalne "swoje punkty" 3 dzień - zjedz 3 p mniej 4 dzień - zjedz 11 p więcej 5 dzień - zjedz 4 p mniej 6 dzień - jedz normalne "swoje punkty" 7 dzień - zjedz 1 p mniej"

Gość Sooooonia
A teraz zmykam bo czeka mnie troche pracy :)

super, dzięki :) ja staram się codziennie biegać na orbitreku 30-40 minut :) dziś juz mam zaliczony godzinny spacer bo akurat mam urlop :) no i od drugiego śniadania nic jeszcze nie zjadłam bo nie miałam czasu.... wypiłam tylko puszczę 0,2 ml mrożonej kawy :)

no i już za mną 1,5 litra wody mineralnej :) taki upał, że nawet nie wiem kiedy to wypiłam. do wieczora jeszcze pewnie litr zalicze

Gość Sooooonia
hyhy... Ja juz mam za sobą obiadek za 10P i bułke z serem za 4P (moja obiado-kolacja) tkaże limit punktów na dzis wyczerpany:) teraz mam zamiar pobiegac jakieś 30 min. a o 20 umówiłam sie z koleżanką na rower:) no i do tego przede mną jeszcze 2 zielone herbatki do wy[icia i woda:) dzis wypiłam już jakieś 2l... nigdy tyle nie piłam... i musze przyznac ze podoba mi sie to.. bo jak tyle wypije to czuje sie syta:):):)

Gość Sooooonia
A ja równiutkie 18 :) żebym tylko wytrzymała... :)