Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana mama

wizyta u pediatry

Polecane posty

Gość zakłopotana mama

czy chodzicie ze swoimi dziecmi tylko do lekarzy rodzinnych czy do typowych pediatrow? ja czasami odnosze wrazenie ze rodzinny jest ogolny i o wielu rzeczach po prostu sie nie nauczyl i nie wie;-( prosze powiedzcie mi,

Gość maaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaa
ja z dzieckiem chodzę tylko do pediatry

Gość pierwsze słyszę
żeby z dzieckiem zamiast do pediatry chodzić do lekarza rodzinnego :(

Gość maaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaa
jak raz trafiłam na dyżur do ogólnego to młodemu mało jajek nie obcieli, bo się pani doktor nie poznała

do pediatry i to jednego sprawdzonego bo jak trafiamy do innych to zawsze z tego powodu są jakies problemy. Raz byliśmy u ogólnego. nie rozróżnil grypy od anginy i koniec konców i tak nas wysłal do szpitala do pediatry bo nie potrafił dobrac odpowiednich dawek leku .

Gość zakłopotana mama
ja od kad urodzil sie maly bylam tylko u rodzinnego kilka razy, wiec poszukam teraz na necie pediatry i pojdziemy bo maly jest karmiony piersia i robi kupki raz na kilka dni na co rodzinny powiedzial ze dzieci karmione piersia tak maja;-( a wy ze wszystkim chodzicie do pediatry czy tylko co jakis czas na wizyty kontrolne? nie mam pojecia co i jak to moje pierwsze dziecko a zapytac tez nie mam kogo;-(

dziecko karmione piersią może robic kupki raz na kilka dni oznacza to ze pokarm matki jest przyswajany w 100% przez dziecko i nie ma potrzeby nic wydalac. Jesli nie boli malucha brzuszek to nie masz sie czym niepokoić. Ja mam dobre układy ze swoim pediatrą. chodzimy tam tylko w razie nagłej potrzeby a tak to dzownie albo do przychodni albo na komórke jesli mam taka potrzebe (oczywiscie staram sie nie latac z byle pierdołą ale jesli cos mnie niepokoi to pytam)

Gość zakłopotana mama
chodzicie na kase chorych do przychodni czy raczej prywatnie?

Gość zakłopotana mama
a posluchajcie mnie czy moge na wlasna reke isc do laboratorium i za odplatnoscia zrobic dziecku morfologie aby sprawdzic jaki ma poziom hemoglobiny? jak wlasciewie charakteryzuje sie anemia, czy jezeli ja mialam w ciazy od 4 mc-a anemie teraz moge miec ja dalej i moze ja miec dziecko?

na NFZ wszelkie badania dostepne w labolatorium odplątnie mozesz zrobic dziecku jesli uwazasz ze istnieje taka potrzeba. Tylko czy ma to sens? Mysle ze powinnas skonsultowac to z pediatrą. Anemia u malych dzieci moze byc w zasadzie nierozpoznawalna na pierwszy rzut oka. Ogólnie anemia: bladosc skóry zmeczenie senność apatia objawy ciaglego zmeczenia tzw" mroczki przed oczami" po wysiłku fizycznym mogąwystąpić dreszcze uczucie zimna Czy z dzieckiem dzieje sie cos niepokojacego? jest senne (niemowlaki duza spia wiec ciezko to stwierdzic ale jesli ma przerwy na zabawe to znaczy ze jest ok) jest blade wydaje ci sie slabe nie płacze tylko kwili itd? coś cie niepokoi w zachowaniu malucha? Myśle ze jesli cos dostrzeglas to powinnas poradzic sie pediatry.

my chodzimy prywatnie. do lekarki z przychodni się mocno zraziliśmy, więc poszukaliśmy dobrego sprawdzonego lekarza i teraz tylko do niego jeździmy. lekarka zawsze jest pod telefonem, zawsze służy pomocą, radą, dobrym slowem. wiem ze jeśli bedzie taka potrzeba to mozemy pojawić się w niedzielę i ona nic nie powie tylko z uśmiechem zajmie się maluszkiem :D

Gość zakłopotana mama
nic takiego u niego nie zauwazylam po prostu chcialabym sprawdzic, oj a placze bardzo glosno no i spi bardzo malo;-( ma 2,5 mc-a;-) ja tez na poczatku pojde na nfz i okaze sie;-) mala agatko wydajesz sie byc wzorowa mama, odpowiadasz prawie na kazdy post super, tylko czy za duzo nie siedzisz na kafe;-) ja co prawda zajrze tu jak chce sie o cos zapytac i wszedzie cie widze;-)