Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamdośc

Jak sie uwolnic od tego babska

Polecane posty

Gość Mamdośc

Tak więc ,łazi i prześladuje mnie non stop ,chodzi koło mojego domu i sie gapi co robie,wypytuje mnie o sprawy które nie powinny ją interesowac ,co robisz ,co robiłas,gdzie byłaś,gdzie jedziesz,nie było Cie tak długo ,czemu nie zrobiłas tego czy tamtego,czemu masz długie spodnie ,czemu masz rozpuszczone wlosy,czemu nie masz drugiego dziecka,moze jestes w ciązy ? ,a kto tam jest u Ciebie ? ,kogo miałaś w gości ? czemu szlas tak szybko ? no normalnie ogłupiec oszalec mozna ,jestem non stop przez nią przesladowana,nie mam spokoju ,wolnej chwili aby spędzić czas na spokojnie na podwórku ze swoim dzieckiem ,bo ona już jest juz widzę tą gębę ,ona to chyba nie przestaje o mnie nawet myslec,codziennie puśca mi sygnaly po kilka razy i znów mając spokojny swój łeb ona mi się przypomina ,dziennie dostaje sms-y od niej z zapytaniem czy jest moj mąż w domu ? no bo jak go nie ma to ona przeciez ma prawo do tego aby zakłucać mi mój spokój .Ona to już tak traktuje jakbym ja miala obowiązek się z nią spotykać i nie moze byc dnia zebym się z nią spotkała ,naprawde wierzcie mi strasznie jest mi żle i smutno ze tracę swój czas na te babsko .Fakt w chwili kiedy potrzebowalam pomocy po czwartkowej burzy i wichurze ona mi pomogla ale to chyba nie oznacza,że mam być jej wdzięczna caly czas za to ,zwlaszcza ze jej za tą pomoc zaplacilam .Ona się nudzi,bo sama mi powiedziala nudzi sie i łazi i łazi z tym swoim synem i szpieguje czy jestem w domu ,jak cos sie dowie to juz leci do nastepnej sąsiadki opowiadac .Normalnie koszmar ,nie wiem co robic ,dzis staralam sie ją olać ,ale moja 5-letnia Olenka jak podeszli pod moj plot to ona tam do nich podbiegla i to babsko kazalo jej mnie zawolac no i kolejny raz nie uniklenal a tak fajnie dzis poszlo a tu pod sam wieczór juz sie zjawili,nie moze byc dnia bez nich. ja nie mam czasu przez nią dla siebie ,dla mojej Oleńki i dla domu ,bo ona wiecznie jest w moim zyciu a ja tego nie chce ,nie poweim raz na miesiąc oj można sie spotkac ale nie tak.Na dodatek ona nie jest ideałem ma bardzo dużo wad zewnętrznych oczywiście nie nasmiewam się ,ale krytykuje moj wygląd który ja sama nie uważam za zły ,nie należę do brzydkich osób tylko do takich normalnych z wyglądu specjalnie na zlosc dodaje mi lat i to dużo dużo i w duchu się cieszy ,naśmiewa się z mojej łazienki a sama nie ma wcale,ogólnie strasznie nachodząco -upierdliwe-obgadujące babsko.Proszę doradżcie co zrobić aby nie miec z nią kontaktu ? aby mnie nie przesladowala ?

Gość 12343211
ja bym poszła na policje , nękanie jest karalne.... albo wez namów jakis chłopaków niech ją postrasza ze jak sie od ciebie nie odczepi to popamieta, albo mąz niech sie do niej przejdzie ja bym szybciutko to załatwiła na twoim miejscu

Gość 123124431
i zmien nr telefonu albo nie odpisuj na jej smsy

Gość kaskadka
a ja je zaczelabym dokuczac "oj przytylo ci sie troszke, alez masz podkrazone oczy, marnie cos wygladasz, moze czas odwiedzic fryzjera, to mowisz ile masz lat?oj ja dalabym ci ...." albo zaczelabym sama ja nekac

Gość piasek sahary
To jakaś Twoja sąsiadka? Jak to sie stało, że tak zaczęła za Tobą łazic?

Gość Mamdośc
Szkoda bo nie moge zmienic ,mam w Mixplusie i musze miec do konca umowy

Gość Zdzisia Pomocnisia
Może to nie jest łatwe, ale musisz byc stanowcza i powiedziec jej c myślisz, że dla Ciebie to nękanie itd Wygarnij jej ze jest plotkarą nekającą ludzi i czy nie ma swoich zajęc tylko obrabianie tyłków i ubliżanie A jak kilka słów nie poskutkuje to Policja.

Gość Mamdośc
Kaskadka - tylko ze ja nie potrafię tak dogryzac ,jakoś mi żal ,kobieta ma tyle niedoskonalości bardzo widocznych. piasek sahary - Tak to jest moja sąsiadka ,mieszka pare domów dalej ,a zaczela za mną łazić z powodu swojego syna ,bo jak i ona to ten syn tez sie nudzi ,bo nie ma tutaj kolegów ,a tutaj jest moja córka i sie bawią razem,a ona przy okazji tez chce miec towarzystwo czyli mnie

Gość a nie mozeszssz
a czy poprostu nie mozesz jej powiedziec, ze ja przepraszam ale dzisiaj / w tym tygodniu/ juz nie masz czasu na pogaduchy? bo masz wiele pracy, do ktorej potrzebujesz spokoju? hmmm i tak za kazdym razem.... ? jesli to do niej nie dociera to chyba jest jakas chora psychicznie?:o

zdystansuj się. Musisz wykonać kilka ruchów na początek. 1) kategorycznie nie odpisuj na smsy jej 2) nie odbieraj od niej telefonów również kategorycznie 3) jak przyjdzie to powiedz grzecznie i kulturalnie aczkolwiek stanowczo - wiesz wybacz, ale jestem teraz zajęta wtedy ona pyta: a co robisz? odpowiedz: mam do załatwienia kilka spraw pyta: jakich odpowiedz: po prostu kilka spraw. Wybacz musze lecieć. Zastosuj te odmawianie na kilka różnych sposobów. Po pewnym czasie przylezie i zacznie ci sie zalic ze nie ma do kogo sie odezwac... zebyś miala wyrzuty sumienia, że jej nie zapraszasz. Żebyś sie poczułą jaką jesteś wredną suką bo sie z nią nie zadajesz. Wtedy powiedz - jak bede miala wiecej czasu to zaprosze cie na herbatkę...a teraz wybacz mam pewne plany na dziś. Uciekam pa pa

Gość a wiesz co to jest
asertywność? Mówisz grzecznie, ale bardzo stanowczo,że nie masz czasu. I tak do upadlego. Szaaalenie grzecznie i szalenie zimno. Powtarzasz to jak mantrę za każdym razem i nie dajesz się wciągac w żadne rozmowy,żadne dyskusje, niczego nie tłumaczysz, niczego nie wyjasniasz. Nie mam czasu. Nie mam teraz czasu. Jestem zajęta, nie mam czasu. Mam pranie, nie mam czasu. Idę na zakupy, nie mam czasu. Cokolwiek, nie mam czasu. Za tydzień będziesz mieć spokój.

Gość a wiesz to to jest
O, widzę,że inni też tak ci doradzili. Zacznij to stosować, a nie tylko narzekać. :)

Gość piasek sahary
Po części Cię rozumiem, bo ja tez mam problemy z asertywnością i często nie potrafię powiedzieć innym NIE. Ale z drugiej strony te jej pytania musza być naprawde irytujące (dlaczego szybko szłaś???). Moi zdaniem nie powinnaś starać sie nawet na takie pytania odpowiadać, bądź odpowiadać za przeproszeniem jak kretynce. Rozumiesz, durne pytania, durne odpowiedzi. Coś w stylu...bo raz chodzi sie szybko raz wolno... Nie dawać jej konkretnych odpowiedzi po prostu. Wydaje mi się, ze z czasem wycofa się z tego nadmiernego zainteresowania Twoja osobą....

Gość Mamdośc
Ryży_z_CSI Dziękuję za poradę ,i z wielką chęcią ją wykorzystam,rozpisaleś się na ten temat jakbys te zachowanie tej kobiety znał :) Dziękuję równiez za wypowiedż osobie z pod nicku ( a wiesz co to jest ) :) piasek sahary Tobie też dziękuję i oczywiście wszystkim pozostałym ktorzy byli mi pomocni w swoich wypowiedziach . Z każdej waszej wypowiedzi napewno coś wezmę sobie do głowy i w odpowiednim momencie użyję. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :)

Gość a wiesz co to jest
:) Śpij spokojne. Dobrych snów. Bez babsztyla w tle....:D

Gość Mamdośc
Dziękuję i również zyczę miłych snów :)