Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coco jumbo

Reinkarnacja - wierzycie?

Polecane posty

Gość coco jumbo

Wydaje mi się, że reinkarnacja jest sprawiedliwsza niz jedno życie:)

Gość levi dexter
A mi się wydaje, ze reinkarnacja jest sprawiedliwsza niż wiecznosc. W końcu nawet najlepsza nagroda musi się w końcu znudzić...

Ja wieże w to,że człowiek przechodzi przez wszystko. Życie jako bogacz,biedak,samobójca itd itp a później trafia w miejsce gdzie spotyka wszystkich których kochał w ciągu żucia...

Gość Anioł ciemności i...
Ile dajemy, tyle otrzymujemy - to prawda

Gość nie wierzę bo nie rozumiem
idei reinkarnacji - co to miałoby dawać? W uproszczeniu - ,ożliwość naprawienia swoich błędow z poprzedniego życia i stania się lepszym człowiekiem, ale skoro nie pamoiętam poprzedniego życia - to jak mogę za niego ponosić odpowiedzialność? Nie wiem, co mam naprawić.

Gość gość
Ja wierzę w reinkarnację, natomiast nie wierzę, w żadne niebo, piekło czy bogów.

Gość gość
Nie wierzę w reinkarnacje ,to bzdura ! Życie mamy jedno i jak go przeżyjemy ,taką mamy wieczność ! "A dusze sprawiedliwych są w ręku Boga i nie dosięgnie ich męka. Zdało się oczom głupich, że pomarli, zejście ich poczytano za nieszczęście i odejście od nas za unicestwienie, a oni trwają w pokoju. /Mdr 3,1-3/ „Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy Pan Bóg przygotował dla tych, którzy Go miłują” /1Kor 2,9/ "

Gość gość
"A że umarli zmartwychwstają, to i Mojżesz zaznaczył tam, gdzie jest mowa o krzaku, gdy Pana nazywa Bogiem Abrahama, Bogiem Izaaka i Bogiem Jakuba. Bóg nie jest Bogiem umarłych, lecz żywych; wszyscy bowiem dla Niego żyją."

Gość gość
reinkarnacja jest , tylko kosciol tego nie przyjmuje do wiadomosci. wielu znanych, madrych ludzi wierzy w nia od dawna

Gość gość
Kosciol przestal przyjmowac na jednym z soborow .

Gość gość
To że wielu wykształconych ludzi wierzy, to żaden argument na poparcie reinkarnacji ! Wierzyć można i w krasnoludki , każdemu wolno! Cała ta wiara w reinkarnacje, dla mnie jest bez sensu ,nawet gdyby ,nic nie tracę .Powiesz mi wtedy ,a nie mówiłem/mówiłam ? I co z tego ,nawet nie będziesz wiedzieć kim byłeś ,byłaś ,bo będziesz inną osobą! To już nie będziesz Ty ! Gdy okaże się ,że jednak niczego nie będziesz mógł,mogła naprawić ,moje "a nie mówiłam " będzie miało duże znaczenie !

Gość gość
Tak k***a

że reinkarnacja jest sprawiedliwsza niz jedno życie x co najmniej tak jak aresztowanie noworodka, bo zmarł tuż przed jego narodzinami staruszek był gnojem XD

ze reinkarnacja jest sprawiedliwsza niż wiecznosc. x umieram z ciekawości o co chodziło w tym zdaniu:D "o jestem znów. we Franku Kowalskim. dobra, jeszcze tylko jego dokończę i rzucam w cholerę"?

Gość gość
Broken poczytaj o karmię. Prawie wszechświata. i strzel sobie z palca, coś jesteś zbyt pobudzona

Gość gość
Co jest bardziej wiarygodne ? Wspomnienia ludzi i dzieci ? Namacalne obrazy przeszlych zyc i dokladna wiedza co detali . Glebokie przekonanie , ze juz sie zylo , ktore dotyczy dziesiatek , a nawet setek dzieci czy to co mowi kosciol , nie zapominajmy ze po zmianach , co staje sie mniej wiarygodne , a bardziej wygodne ?

gość wczoraj Broken poczytaj o karmię. Prawie wszechświata. i strzel sobie z palca, coś jesteś zbyt pobudzona x ? wut

Glebokie przekonanie , ze juz sie zylo , ktore dotyczy dziesiatek , a nawet setek dzieci czy to co mowi kosciol , x :D nie no, oczywiście, że psychozy jakichś dzieci z amerykańckich "dokumentów" są b. prawdopodobne, niż badawcza i rozwijająca się przez 2000 lat poważna instytucja

Gość gość
Broken ty to juz taka tu nudna jestes i dowcipna na sile ze az cie szkoda .

Broken ty to juz taka tu nudna jestes i dowcipna na sile ze az cie szkoda . x niczego nie wymuszam, jem dużo błonnika