Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tośka

Bezstresowe wychowanie

Polecane posty

Uśmiałam się jadąc rano do pracy, bo jechała młoda postępowa mamuśka, z małym wstrętnym bachorkiem,który latał jak opętany po całym autobusie, a jak matka wzieła go na ręce to ze złości cała drogę kopał w siedzenie przed sobą, w momencie, kiedy ktoś zwrócił jej uwagę, żeby mały przestał kopać, to ta odfuknęła że wychowuje dziecko bezstresowo i niczego mu zabraniać nie będzie. Jechałam ok 30 minut, a chłopak siedzący obok mnie wypluł sobie na rekę wyżutą gumę, wysiadając nakleił mamuśce na czoło, i powiedział: "ja tez byłem wychowywany bezstresowo". Rozbawiło mnie to na maxa.

Gość maturka4
Odgrzewana od lat opowiastka. Stać cię chyba na więcej niż plagiat. Niezależnie od tego, co też myślę o "bezstresowym" wychowaniu

Nie wiem czy odgrzewana, czy nie, ale prwadziwa, może ten chłopak ją znał i daltego tak się zachował, fakt, że było dość zabawnie i chyba dało mamuśce trochę do zastanowienia.

bezstresowe że później muszą nianie wzywać bo sami nie dają rady

Żeby jeszcze zycie było bezstersowe ;) Nie ma czegos takiego jak bezstresowe wychowanie :O A historyjka całkiem, całkiem ;)

Gość bo mamuśki źle
pojmują bezstresowe wychowanie. z tego co ja wiem to nie polega na tym, że dziecki nie można zabraniać i może robić co chce. Nie taka była idea tej metody wychowawczej. Sadzę że chodzilo głównie o to, żeby cilesnymi karami nie stresować dziecka ani bezpodstawym krzykiem. Zeby nie stresować dziecka w sytuacjach kiedy nie jest to konieczne, ale trzeba wyznaczać granice i ich pilnować w zachowaniu dziecka. Ale spoleczeństwo źle pojeło te metody i jak widać mamusie też

Nie mylic bezstresowego wychowanie z brakiem jakiegokolwiek wychowania ... nuance ;-)

mi też sie wydaje, ze chodzi o to, aby nie bic dziecka, a nei pozwalac mu an wszystko. Życie tego jeszcze małego człowieka nie bedzie omijane przez stres, tzreba sie hartować od małego ;)