Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fokata

Prezent na ślub - niemiecki

Polecane posty

Gość Fokata

Hej, mam takie pytanie, w sumie bardziej do emigrantów ;) Chciałabym dać z okazji ślubu mojemu kuzynowi kase, z tym że gdybym miała dać pieniądze w złotówkach to nie ma problemu daje 500zl i jest ok. Ale w euro? jak sie przeliczy złotówki na euro, to wyjdzie w tego śmieszna kwota. Ile tak średnio daje się kasy za granicą? I ewentualnie prosiłabym o podpowiedz co lepsze: ręczniki z wełny egipskiej czy zestaw sztucców? a może jeszcze coś innego... wiem, że co kraj to obyczaj, dlatego też chciałabym się jak najlepiej wpasowac z prezentem... ps. Kuzyn twierdzi, że nie chce zadnego prezentu, ale wiadomo każdy tak mówi... Po za tym mam znikome informacje nt wystroju jego mieszkania... I nie mam możliwości nikogo podpytac :/ Proszę o pomoc :D

Gość opelek12
sluchaj,wiec my mieszkamy w DE ale slub byl naszw PL dostalismy zlotowki,jedynie dwie osoby daly nam euro-byli to znajomi,jedni tez pracujacy w DE a drudzy w PL,ale akurat duzo zarabiajacy. z DE dal 200euro,kumpela 100 euro. osobiscie twierdze ze jesli kuzyn siedzi tylko w DE i nie bywa w PL to mu zlotowki niepotrzebne,warto dac wtedy np 100euro. jesli bywa,to zlotowki mu sie przydadza-my teraz wydajemy jezdzac do PL. jeslinadal nie wiesz co zrobic to kup prezent,wtedy kuzyn nie bedzie Cie rozliczal z przelicznika euro/zloty :) jesli i tak siedzi w DE i tu dobrze zarabia,to 100euro bedzie dla niego tez smieszna suma.. wolalabym juz reczniki,bo sztucce dostanie na pewno,my dostalismy 2 opakowania.

daj mu 100 euro i reczniki:) reczniki to taki uniwersalny prezent, w sumie nie muszą pasowac do łazienki bo i tak co kilka dni je się wymienia