Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franczesko123

Czy ginekolog może sie mylic?

Polecane posty

Gość a czy rozwiazujac zadanie
z matematyki mozna sie pomylic ?

Gość maximmma
raczej nie...chyba ze to jakis konował...

Gość a czy biurwy w zusie
mogą się mylić?

Gość a czy kierowca wybierając
drogę, może się mylić?

Gość co za porownianie beznadziejne
[zgłoś do usunięcia] a czy rozwiazujac zadanie z matematyki mozna sie pomylic ? jak z dupy no autorko no chyba ze to nie ginekolog

Gość a czy sędzia wydając wyrok
może się mylić?

Gość asia88-84
ja robiac testy bylklam w 3 miesiacu lekarz powiedzial ze ciazy nie ma!!!! poszlam do innego ktory stwierdzil ze ciazy nie ma i dal mi TABLETKI PORONNE!!!! zmienilam lekarza nie wzielam tabletek i mam zdrowa 3 letnia kinge

Gość pewnie umrze młodo
nie ciesz się

Gość asia88-84
kto? corka? jebnij sie

Gość pewnie umrze młodo
zobaczysz, wspomnisz moje słowa!

Gość asia88-84
czemu ? zdrowa jest i nie umrze kochmn ja ja najmocniej nie kracz nie strasz!!!!!!!!! czemu tak sadzisz

Gość do asia88-84
asia88-84 a jak sie te tabletki nazywaly? skad wiesz, ze byly poronne? i nie ma mozliwosci by nie zauwazyc 2,5 miesiecznej ciazy, to tak, jak nie zauwazyc krowy na drodze patrzac przed siebie

Może sie mylić nie jest jasnowidzem, we wziernikach widać szyjkę tylko, wybada powiększona macicę ale to może miec rozne prrzyczyny. Najpewniejsze jest usg w ktorym stwierdzi się ciąże obecną w macicy. Beta w badaniu krwi wzrasta też w ciązy pozamacicznej czy niektorych nowotworach.

Gość asia88-84
Mifepristone ... a powiedzoiial mi lekarz ktory prowadzil mi ciaze jak odeszlam od tych pojebusów ze ten lek tajkk dziala

Raczej nie, nadzerka może dawać plamienia i infekcje, po latach nowotwór, ale najcześciej jest zupelnie niegroźna.

Gość ginekolog nie moze sie mylic
ginekolog bowiem wyrocznia jest :classic_cool:

Przy badaniu przez wziernik - niestety, na tym etapie jeszcze może się pomylić choć nie zdarza się to często.Na USG już się płód taki duży nie schowa przed wykryciem ;)

Gość popluszka
moja kolezanka brala antybiotyki i inne leki bo lekarz leczyl ja na niewiadomo co- tylko,ze nie zauwazyl,ze laska byla w 1 miesiacu ciazy. Na szczescie zmienila lekarza i ma zdrowa corke

W 1 miesiącu to żaden lekarz nie zauważy ;) Minimum w 2 miesiącu (5 tygodni +/- 3 po zapłodnieniu - NAJWCZEŚNIEJ).

Gość fraczesko123
E to ja podczas badania byłabym w jedenastym tygodniu... To raczej przeoczyć się nie da

Tak, ale ja pisałam o USG, że w 5 tygodniu.W badaniu "ręcznym" do 10 tygodnia może być podejrzenie ciąży na podstawie lekkiego powiększenia i rozpulchnienia. jak ktoś ma z natury małą macicę, to do 3go miesiąca może to być pomylone ze zbliżającą się miesiączką.Tyle, że, jak pisałam - zdarza się to rzadko. ja mam bardzo małą macicę a lekarz w 5 tygodniu powiedział, że macica rozpulchniona. tyle, że ja informowałam Go o wynikach testów ;)A z drugiej strony 10 zł na test to chyba nie majątek, co? test się już nie pomyli ;)

Aż wstyd się przyznać- zrobiłam trzy, hyhy, i każdy wskazał wynik negatywny w szóstym tygodniu ( pre-testy i jeden jakiś inny)

no ale to jestes w ciąży czy tylko się boisz ze mozesz byc? :)

a na jakiej podstawie sie obawiasz? testy CI wychodzą negatywnie, wiec?... jakie przesłanki?

Hah, głupot się naczytałam o dziewczynach, które miały okres w ciąży :| i tak mnie coś wzięło, teraz czekam na piąty! okres od tamtego momentu, który mi się spóźnia już kilka dni.

do asia88-84 a powiesz który to był taki "kompetentny" lekarz??

Gość martynaolejnik
hej mam pytanie czy ginekolog moze sie mylic od 2 miesiecy niemam okresu bylam dzis u lekarza nie robila mi usg przepisala tylko luteine i powiedziala ze albo dostane okres albo luteina moze podtrzymac mi ciaze co o tym myslec