Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem zniesmaczona

Murzyn w autobusie

Polecane posty

Gość Jestem zniesmaczona

Jechałam niedawno autobusem 51 w Łodzi i był tłok. Na 2 miejscach z tyłu (wiecie jak są w tych nowych autobusach 4 miejsca po 2 naprzeciw siebie, oni siedzieli nie przy oknie) siedziała sobie naprzeciw siebie młoda parka - Murzyn i biała laska. Trzymali się za ręce nie zważając na to, że blokują innym dostęp do wolnego miejsca. W końcu starsza pani poprosiła zdecydowanie o przesunięcie się i parka niechętnie pozwoliła kobiecie zająć miejsce przy oknie. Potem wsiadła następna starsza pani z ciężkimi torbami i stanęła obok Murzyna. Myślicie że przyszło mu do głowy ustąpić jej miejsca? Siedział z głupkowatym uśmieszkiem i gadał z dziewczyną po angielsku. I jak tu lubić takich ?

Gość o zesz w morde..............
a jakie znaczenie ma tu kolor jego skory??????? To, ze zachowal sie po chamsku, to tez potwierdzam, ale zeby z tego powodu oceniac wszystkich ciemnych jedna miarka???

Gość Jestem zniesmaczona
Jak się przyjeżdza do obcego kraju to wypada szanować miejscowe zwyczaje i kulturę. To że gdzieś na świecie kobiety są traktowane jako druga kategoria ludzi nie oznacza, ze w Polsce też tak jest. Poza tym jak Murzyni mają pretensje o "rasizm" to powinni sami się zachowywać tak, aby nie było powodów do ich krytykowania.

Gość o zesz w morde..............
ja mieszkam od 19 lat na zachodzie, nawet sobie nie wyobrazasz jaka opinie maja tu Polacy??? Chlejusy i zlodzieje, i co wszyscy tacy sa? Na pewno nie.

Gość gieowefa
ludzie nie generalizujcie. Polok jak pojewdzie za granice to nei kradnie? Byl przyklad tez dwoch polakow ktorzy gwalcili kobiete bodajze w szwecji?? Toi kwestia charakteru a nie tegho,z e ktos ma czarna skorke

Gość no ja t mieszkam
na 'Zachodzie'... nawet sobie nie wyobrazasz jaka opinie maja tu Polacy??? Chlejusy i zlodzieje, i co wszyscy tacy sa? Na pewno nie. no wszyscy to nie ,ale jedyne 95% jak nie wiecej. A murzynow nalezy trzymac w Afryce!!!!

Gość ale ja tez to zauwazylam
Kiedys jechalam mpk-iem. Siedzial Murzyn, obok starsi ludzie stali i im miejsca nie ustapil.

Gość buehehehe
To ciekaweeee. Ja najczesciej widze BIALYCH ktorzy nie ustepuja miejsca starszym, kobietom w ciazy. Ciekaweeee ;-)

Gość buhehehhe
debili ,bo bilaych jest wiecej niz czarnych.. nie zauwazyles tego?!?!?!?!

Gość hfhhrrhj89
czytalam kiedys ze w wielu krajach np Japonii nie ma zwyczaju ustepowania miejsca straszym osobom w autobusie chyba w usa tez tak jest, mozecie napisac jak jest w innych krajach ?

Gość ależ on postapił zgodnie
z obyczajami :D Widziałam na kafeterii ful topików o wrednych staruchach i spoconych wielorybach w ciąży, które nie wiadomo po co jeżdzą komunikacją miejską, i którym absolutnie nie należy ustępowac miejsc !!

Gość Zauważyłem ciekawą rzecz
Ciekawe, że te barany, które deklarują swoją hiper tolerancyjność i postępowość w stosunku do wszystkiego, co się rusza- murzyni, pedały itp jednocześnie podchodzą z taką pogardą do osób starszych... ... To się nazywa tolerancja, ale tylko w stosunku do tematów które kreują media.

Gość g5585
chciałam zapytać czy też macie takie doświadczenia ?? 1. przychodzę na przystanek i często przykleja sie jakaś staruszka do mnie, mam wrażenie że mam na twarzy coś co wzbudza chec rozmowy, tylko, że akurat ja nie lubię rozmawiać z obcymi ludzmi, choc nigdy tego nie okazuje tego tym starszym osobom 2. zauwazylam ze na przystanku mlodzi i w srednim wielu stoja w milczeniu natomiast obce sobie staruszki od razu zaczynaja rozmowe na kazdy temat miedzy soba, glownie choroby i czy maz jeszcze żyje itp.

Gość ...........oj............
mambusy:O Ależ ten murzyn pewnie już się trochę poruszał komunikacją miejską i pewnie nie zauważył że ktoś ustępował miejsca starszym ludziom dlatego nie zareagował tak jak powinien. Wniosek: Sami w swoim kraju nie ustępujemy miejsca starszym to dlaczego oczekujemy tego po przyjezdnych?

Gość e888888
skopiowalam z tematu o ciazy i hamstwie polakow : Mieszkam w Stanach i tu tez bylam w ciazy.Nie ma tutaj zwyczaju ustepowania miejsca ludziom starszym czy kobietom w ciazy.W tamtym czasie dojezdzalam do pracy metrem ,mialam dwie przesiadki , jechalam godzine w jedna strone.Kiedy ciaza byla widoczna ustepowano mi miejsca,nie za czesto ale jednak.Dodam ze w moim przypadku miejsce oferowali mi czarni mezczyzni.Nie kozystam teraz z metra ale w sklepach lub w urzedach jesli widze ciezarna przepuszczam ja.Czuje sie wtedy jakos radosnie i ciesze sie ze moglam komus sprawic przyjemnosc.

Gość raaaaasta
Skąd przyjechali czarni? Z Arfyki... Handlarze niewolników przywieźli ich z Arfyki. A czy to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego silnego murzyna i wywieść go? Jasne że nie! Udało im sie to zrobić ponieważ wywozili tylko takich co albo nie potrafili spierrdolić przed siatką albo byli największymi głąbami z plemienia i wódz sprzedawał ich za paczkę fajek bo i tak nie miał by z nich pożytku. I ci wszyscy nieudacznicy wyjechali, pożenili się, porobili dzieci, świat poszedł do przodu. Pojawiły sie komputery, amfetamina, samoloty ale co z tego jeżeli ich serca pompują tą samą krew, są potomkami człowieka który na własnym podwórku dał się załapać w siatkę!!! Dlatego nie uważam by w czymkolwiek czarni byli lepsi od nas!!!

Gość dp raaasta
a czy ten teskt to nie jest czasem z filmu Poranek kojota?

Gość oczywiścieże ...poranek
albo mc2