Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana dziewczynaaaaa.....

musze usunac dziecko

Polecane posty

mam dopiero 18 lat :( tak jakby wpadłam i niestety nie moge urodzic :( wczesneij chorowałam na zapalenie opon mózgowych mam mnustwo powikłan ciągle mdleje, mam anemie jestem ogolnie wyczerpana i słaba dziecko może mnie zabić i musze je usunąć

won podszywy

Gość lamciaaaa
najpierw skonsultuj się z lekarzem ; / może będziesz mogla urodzic ? czemu od razu usuwac?...

byłam juz u lekarza

Gość lamciaaaa
też byłam w podobnej sytuacji,byłam pewna,ze jestem w ciąży - nawet potwierdzilo to badanie beta HCG .Myslalam o usunięciu,miałam wtedy 15 lat...Ale okazało się,że wcale nie byłam...A Ty przemyśl to jeszcze....

mowił ze to bedzie konieczne mam przyjsc jutro dostane recepte na tabletki i zrobia mi jeszcze jakies badania

ale wy nie rozumiecie? moje serce moze nie wytrzymać podczas porodu ja ledwo moge na nogach ustac i mam rodzic dziecko?

Wejście w życie ustawy z dnia 7 stycznia 1993 r. o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży (Dz. U. z 1993 r. Nr 17, poz. 78) ograniczyło dostęp do zabiegów przerywania ciąży – odtąd można dokonywać legalnej aborcji przy zaistnieniu jednej z określonych przesłanek: 1. ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej (do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej); wystąpienie tej okoliczności stwierdza lekarz inny niż przeprowadzający zabieg aborcyjny 2. badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu (do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej); wystąpienie tej okoliczności stwierdza lekarz inny niż przeprowadzający zabieg 3. zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego (do 12 tygodni od poczęcia); wystąpienie tej okoliczności stwierdza prokurator. Jeśli wobec tego ta ciaża stanowi zagrożenie dla Ciebie, to do lekarza i on stwierdzi czy są przesłanki ku usunięciu ciąży

Gość lamciaaa
a Ty w ogóle się tu nam chwalisz czy żalisz?

zale..wtedy gdy kochalam sie z chlopakiem nie bylo tak zle nie mdlalam tak jak teraz

Gość lamciaaaa
wkręcasz,po co ta prowokacja ? ; /

Gość aaaallllaaaa
Tak usuwanie ciąży jest niehumanitarne a humanitarne jest to że potem dzieci się męczą cierpiąc na różne choroby wysłuchując śmiechów innych ludzi licząc czy ktoś pomoże lub nie czekając na cud ale moi drodzy cudów nie ma wiem coś o tym jeżeli zagraża to Twojemu zdrowiu i dziecka to...

to nie jest prowokacja

Gość lamciaaaa
chcesz to usuwaj,twoja sprawa ; / nie masz serca,to Twoje dziecko! nosisz je w brzuchu...szczerze nawet jak byłoby zagrożone moje zdrowie to bym urodziła....co zrobisz jak później w przyszłości nie będziesz mogła miec dzieci ? będziesz zalowac do konca zycia

Gość i to na tyle .
a dajcie dziewczynie spokoj, lekarz bedzie lepiej wiedział,jak trzeba to usun i tyle ,to jest twoja i tylko twoja sprawa nie załamuj sie

Gość jgjgjgj
i co i urodzi to dziecko i umrze i co dziecko pojdzie do domu dziecka i bedzie miało przesrane życie...to juz lepiej mu tego oszczędzić. zalozycielko tematu nie sluchaj tych debili nie zauwazylas ze wiekszosc ludzi na tym forum to skończone chamy? lepiej sie zaczernij

ja jestem kompletnie załamana bo musze usunac a wy mnie tylko dobijacie sama najchetniej bym sie zabila

Gość lamciaaaa
to na co czekasz ?

Gość nie ma obowiązku usunięcia
ciąży, więc nie myl pojęć i nie pisz, że musisz doucz się trochę zamiast dzieci płodzić i usuwać

Gość malinowa pomarańcza
zgadzam się,że powinnaś usunąć to jest jeden z dwóch możliwych przypadków,w ktorych popieram aborcję - taki właśnie,który zagraża życiu matki i tym samym jeślibyś sie zdecydowała jednak urodzić i byś umarła,dziecko miałoby przekichane...dodać do tego,że nie ma pewnego ojca,tylko nieodpowiedzialnego i młodego,ktory nie wiadomo,czy by podołał sytuacji.Drugi przypadek to gdyby dziecko miało mieć downa albo jakąś inną straszną chorobę,wtedy to nie jest brutalne odebranie mu życia tylko oszczędzenie mu cierpień.W pozostalych przypadkach,nawet jak w ciąże zajdzie szesnastolatka i to z gwałtu-jeśli jest zdrowa i dziecko też miałoby być zdrowe,mimo przeszkód powinna urodzić-gdyby mnie spotkała taka sytuacja urodziłabym,nie łączyła bym dziecka z oprawcą,wiadomo,że dziecko niczemu nie winne i po prostu nie mówiłabym mu nigdy że jest z gwałtu.

ja juz zdecydowalam ze usune nie chce zeby ono potem cierpialo

Gość niesmaczneee
malinowa---tobie to mozg usunieto chyba, nie laczylabys oprawcy z ciaza...?! jakby cie zgwalcilo kilkoro najebanych smierdzacych zuli i mialabys bachora przez 9 m-cy w sobie to kazdego dnia widzialabys przed oczami ich od nowa, cale zycie mialabys wywalone do gory nogami przez gwalt a potem przez jego owoc, albo jestes glupoia gowniara ktora nic nie wie o zyciu albo masz nierowno pod deklem

Gość hjhjhjuhj
zabijesz swoje dziecko swiadomie..jak to zrobisz napisz mi jak to jest byc zabójcą...

z przyczyn eugenicznych jak i kryminalnych możliwe - nie konieczne- jest usunięcie ciąży decyzja należy do Ciebie, wysłuchaj opinii kilku lekarzy, porozmawiaj z ojcem dziecka, zaufanymi Tobie osobami obojętne co postanowisz - nie postąpisz źle

Gość lamciaaaa
malinowa pomarańcza - skąd wiesz,że urodzilabys dziecko z gwałtu ? wiesz jak to jest ? jaki to ból dla kobiety ? Co później zrobi taka kobieta jak jej syn będzie miał twarz oprawcy ? myslalas otym ? wiec nie pisz głupot.Tak samo poród dla takiej kobiety jest męczarnią.Wtedy myśli,że rodzi dziecko - owoc jej cierpień.

najgorsze to jest ze chlopak powiedzial na poczatku ze damy rade potem ze on ma teraz studia i nie wyobraza sobie byc ojcem

Gość lamciaaaa
no to juz znamy prawdziwy powód...nie wydaje mi sie,ze ona jest ,,chora " ,po prostu chodzi o kolesia

Gość malinowa pomarańcza
ty masz nierówno pod deklem,bo mnie chamsko i za nic obrażasz 😡 wybacz,ale to nie jest usprawiedliwienie,to,ze by mnie tak skrzywdzono nie upoważniałoby mnie do brutalnego czynu.Czułabym sie znacznie gorzej,gdybym musiała usunąć tą ciążę niz gdybym miala wychować to dziecko,mimo wszystko moje dziecko i byc moze mialabym jedyna okazje bo po aborcji bym juz nie mogla miec dzieci,miala opory przed nimi lub do konca zycia przed seksem.a dziecko niczemu niewinne tak samo jak zgwalcona kobieta niewinna ale dziecka bym nie zamordowała.ty mozesz sobie usuwac swoje dzieci to nie moja sprawa ale nie obrażaj mnie dlatego że mam inne zdanie. przeciez i tak do konca zycia bym miala traume i to wspominała i bez dziecka tez.