Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to tak

1 wizyta u ginekologia - pomocy

Polecane posty

Gość no to tak

witam..mam kilka pytan..i od razu mowie ze moze beda glupie..ale to moja pierwsza wizyta i nie wiem takich rzeczy...jak ktos chce cos odpisac to prosze na temat a nie zeby mnie wysmiac.. pyt1 zaczne moze od tego.. dobry ginekolog w lodzi?. jakies propozycje? pytanie2 isc do mezczyzny czy kobiety? pyt 3 oczywiscie przed wyjsciem z domu pozadnie sie wyszoruje..ale biorac pod uwage np uplawy, wydzieliny...to po drodze do ginekologa moze sie to miejsce troszke zabrudzic...albo nawet czekajac w kolejce dluzej...a ja chcialabym sie podmyc tuz przed wejsciem czy samym badaniem...co wy z tym robicie? pytanie 4.. na fotel siadac w skarpetkac?:) pytanie 5 boli?:( pyt 6 jak sie ogolic w tym miejscu? - to chyba jeden z wiekszych dylematow:P i inne rady jakie dla mnie macie

Gość odpowiem a co
1 - I don't know 2 - oczywiście, że do faceta. To chyba bardziej logiczne, że ogląda Cię facet, a nie jakaś wredna baba. Tak jak w życiu :D 3 - w pokoju, w którym się rozbierasz jest przecież bidet, tak że nie ma z tym problemu. 4 - skarpetki w sierpniu? W sumie nurtujące pytanie. Nie możesz iść w jakiś japonkach? 5 - Nie jest to może duży ból, tylko takie jakieś nieprzyjemne uczucie. Podobnie się czułam, jak kupiłam sobie metalowy wibrator :o Nigdy więcej... 6 - Ja normalnie, tylko paseczek, reszta na zero :) Normalnie wycinam serduszko, ale do gina bym się wstydziła

Gość gruszkakula
Ja akurat z Łodzi, ale gina nie doradzę. Byłam u kilku i ciągle nie jestem w 100% zadowolona... Ewentualnie niezła jest d.Małgorzata Jędrzejczyk, przyjmuje w przychodni Medax na Zielonej, no ale to jest prywatnie, kosztuje ok.80-90zł, nie chcę skłamać, bo nie wiem dokładnie... Czy do kobiety czy do mężczyzny?... Trudne pytanie. To kwestia przetestowania, co Ci bardziej odpowiada. Wiele kobiet twierdzi, że faceci są delikatniejsi, ale ja osobiście nie jestem przekonana. Na pierwszą wizytę poszłabym do kobiety, bo może będziesz się dzięki temu mniej wstydzić, a potem możesz sobie sprawdzić też faceta. W większości gabinetów jest osobne pomieszczenie lub miejsce za parawanem, gdzie nie tylko możesz się rozebrać, ale też jest bidet i możesz się podmyć (np. w Medaksie tak jest z tego co pamiętam). Na fotel ja siadam w skarpetkach, żeby nie łazić boso po podłodze. Dobrze też założyć dłuższą bluzkę lub spódnicę, żeby nie biegać po gabinecie z gołą pupą (ale to tylko dla Twojego komfortu). Nie boli. Nie jest przyjemne, ale po 10 latach chodzenia do ginekologa, jestem pewna, że wolę tam chodzić, niż do dentysty:-p Jak się ogolić - nie wiem. Nie golę się na co dzień, jedynie przycinam króciutko włosy i golę strefę bikini (zwykłą maszynką), tak samo chodzę do gina. Powodzenia:-)

Gość fgvfgdfgfdg
nie odpowiem na każde pytanie osobno, bo z łodzi nie jestem:P idź do faceta, bo oni są delikatniejsi (sprawdzone). Jak idziesz do lekarza w adidasach to skarpetki głupio ściągać:) weź ze soba chusteczki do higieny intymnej i po kłopocie (spotkałam sie niestety z brakiem bidetu w gabinecie). Fryzura intymna raczej lekarza nie obchodzi, chyba że masz częste infekcje i wtedy wskazany jest busz:) aha mnie osobiście badanie boli badanie, nie jest to najprzyjemniejsza rzecz na świecie ale mnie nie boli:) to chyba wszytsko

Gość annajulia
ja poszłam raz ogolona do gin i więcej nie pójdę bo kobieta jak mnie zobaczyła to zaczęła się wypytywać co to za moda, jak ja tak mogę itd... bardziej się czułam przez to niezręcznie niż przez badanie, a babsztyl był stary!!!!

Gość no to tak
dzieki za pomoc

nie doradzę lekarza bo nie jestem z Łodzi zawsze jest toaleta więc p[o przyjściu można się odświeżyć byłam u kobiety i u mężczyzn, nie ma różnicy, nie mam oporów, nie wstydzę się jak jest chłodno to nie ściągam skarpetek, w lecie na bosaka zazwyczaj nie pomyślę o czymś dłuższym i paraduję z gołą pupą :D mnie jeszcze nigdy nie bolało zawsze mam na zero więc tak też idę na wizytę a tak w ogóle to wolę iść codziennie do ginekologa bylebym tylko nie musiała chodzić do dentysty 😭

Gość no to tak
rany! dziewczyny!! ja bym wolala siedziec calymi dniami u dentysty niz raz do ginekologa! jeszcze raz dzieki za wasze rady:)

1. też nie wiem 2. do mężczyzny, byłam u kobiety i mi było gorzej głupio niz u faceta... 3. możesz odświeżyć się w gabinecie, ale lekarz wytłumaczy mi, że to nie wskazane, oczywiście przed wyjściem trzeba się umyć, ale przed sama wizytą jest to niewskazane gdyż lekarz chce zbadać Ciebie, a nie płyn do higieny intymnej, mydło czy Bóg wie co jeszcze 4. jak przyjdziesz w skarpetkach to usiądź w nich:) 5. nie boli, chyba że jesteś bardzo spięta to lekarz ma problem z badaniem 6. fryzurka zależy od Ciebie Rada, potraktuj to jako wizytę u normalnego lekarza, ja pamiętam jak stresowałam się w poczekalni, a jak weszłam to Pan Doktor był miły, od razu spytał czy to pierwsza wizyta i wytłumaczył, jak usiąść i gawędził ze mną i było ok, szybko minęło.Zapyta Cie tez czy regularnie miesiączkujesz i kiedy miałaś ostatnio okres no i czy współżyjesz.