Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oli27

Jak wybrać szpital na poród?

Polecane posty

Gość Oli27

Pewnie były już odpowiedzi na tego typu pytania ale nie mogę się doszukać konkretnej odpowiedzi:( Jestem w 32tyg.ciąży, czy szpital w którym chciałabym urodzić wybieram sama, czy muszę mieć skierowanie do konkretnej placówki? Wcześniej dostaje się coś takiego od swojego ginekologa?Czy sama mówię mu w którym szpitalu chce rodzić? A co jeśli to będzie wcześniej zanim coś takiego dostanę?Czy każdy szpital ma obowiązek przyjąć? Słyszałam o kilku przypadkach odesłania?Jestem zameldowana w innym mieście , niż obecnie mieszkam i czy szpital nie będzie miał jakiś obiekcji??

Ja sama wybrałam szpital w którym chcę rodzić, nikt ci nie może tego narzucić. Dodatkowo lekarz wypisał mi skierowanie, na wypadek gdybym wzywała pogotowie, bo wtedy mają obowiązek zawieść mnie do tego szpitala do którego mam skierowanie. W chwili obecnej nie ma rejonizacji wiec możesz wybrać szpital niezależnie od miejsca zamieszkania

Gość Oli27
Dziękuję bardzo:)

ja też wybrałam sobie szpital w którym chce rodzić . ie była to placówka do której jestem zapisana do lekarza rodzinnego nawet do ginekologa chodziłam gdzie indziej . kilka dni przed porodem pojechałam do szpitala w którym chciałam rodzic i poszłam na oddział połozniczy zapytać sie po prostu jak to wszystko będzie wygladać itp . jesli rodzisz kazdy szpital ma obowiazek cie przyjąć , ja musiałam tylko pokazac ubezpieczenie

Gość Oli27
No właśnie.W pobliżu miejscowości gdzie obecnie przebywam jest kilka szpitali-oczywiście każdy cieszy się inną opinią (lepszą i gorszą). Jeśli nadejdzie już "ta chwila" to rozumiem, że kazdy szpital do którego się zgłoszę będzie musiał mnie przyjąć? Nawet jeśli wcześniej w nim nigdy nie byłam? Dokumenty-kartę ciąży,ubezpieczenie i książeczkę zawsze noszę przy sobie-bo w sumie to nigdy nie wiadomo.Resztę zawsze może ktoś dowieźć do szpitala.