Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rześka panna

co sądzicie o zdjęciach na pomnikach, na cmentarzach?

Polecane posty

Moja mama planuje zmienić pomnik swojego ojca. Na starym bylo jego zdj., ale teraz ona nie chce zadnego umieszczac.. Ja bym wolala zeby tam bylo, bo nigdy nie znalam dziadka, przynajmniej moglam go na zdj. ogladac, a teraz to juz wcale.. wy umieszczalibyscie zdj? Czy to juz "niemodne", bo w sumie wiekszosc ludzi nie nakleja..

Gość facet co lubi ...
Kwestia czy to "modne" jest raczej nieistotne , a zdjęcie na nagrobku zmarłemu nie przeszkadza a dla rodziny , może to lepiej spojrzeć na przodka . Wolałbym pieniądze inaczej ulokować bo co zmarłemu po marmurach . mi wystarczyłby skromny krzyżyk.

Gość vbjmnhrfg
u mojego taty bedzie zdjecie. nie wiem czy to dobrze czy zle, ale stojace zdjecia w domu wystarczajaco przygnebiaja a co dopiero na cmentarzu...

uwazam ze to okropne.zawsze oblewa mnie strach jak widze zdjecie umarlaka

mi tez bardziej podobaja sie same krzyzyki, tj. w innych krajach.. no, ale tu dziwnie by to wyglądala na tle samych pomnikow.

Gość facet co lubi ...
A to musi być tak jak u wszystkich ? Umarłemu to naprawdę nie pomoże :) Może lepiej tak jak śpiewał zespół czerwone gitary "biały krzyż " i kwita . Pomnik to kosztuje kilkanaście tysięcy złotych lepiej je wydać na coś dla siebie a zmarłego odwiedzać raz w roku ze świeczką .

Gość sghhhhhhh
raz w roku? to juz moze lepiej wcale :o zreszta, na cmentarzach raczej ejst niewiele pomnikow- wiekszosc to nagrobki. poza tym uwazam, ze zmarlemu tez nalezy sie "dom" a do tego rzadko kiedy lezy tam jedna osoba wiec buduje sie to tez niejako dla siebie :P

Gość facet co lubi ...
Dziadka wyciągać po tylu latach nie wiem czy jego kości były by zadowolone ;)

na pomniku mojego taty jest wyrzezbione czy wyryte zdjecie, nie taka zwykla fotografia i bardzo sie z tego ciesze bo moge popatrzec na jego twarz i powspominac..

Gość facet co lubi ...
Ach te kobiety ! w każdym razie postaraj się porozmawiać z Mamą na temat pomników bo to naprawdę nie jest najlepsza inwestycja .