Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamaaaa

Azalia, Cerazette, spiralka- co przy karmieniu piersią polecacie??

Polecane posty

Gość młoda mamaaaa

3 miesiące temu urodziłam córcię, nie wiem na jaki rodzaj antykoncepcji się zdecydować, to moje pierwsze dziecko, mam 30lat, za 2-3 planuję kolejne dziecko. jakie są wasze doświadczenia z tymi lekami, co polecacie??

Gość młoda mamaaaa
up up

Gość dddddddddggggggggff
Ja brałam cerazette ale mi nie słuzyly, 3tygodnie w miesiacu byly plamienia, krwawienia, do tego libido zerowe ale np moja kolezanka nie miala takich problemow. teraz mam spiralke mirena od pol roku i jestem bardzo zadowolona, nie mam krwawien, super sie czuje, polecam

ja brałam azalię. zero skutków ubocznych, czułam się dokładnie tak jakbym nic nie brała. jednak od początku byłam nastawiona na spiralkę, tabletki miały być tylko do czasu gdy będzie można założyć spralę. więc po 4 miesiacach brania przestałąm i teraz mam wkładkę. super wygoda1 o niczym nie trzeba pamiętać. przez pierwszy miesia c były plamienia ale teraz już nic. najlepiej bedzie jak porozmawiasz na ten temat za swoim ginekologiem.

Gość tajemnicza098
ja biore Cerazette jestem przy koncówce 1 opakowania poczatki przez 2 tyg plamiłam od jakiegos czasu w koncu z tym spokoj i mam nadzieje ze juz sie ureguluje z tym plamieniem

Gość młoda mamaaaa
agatka, a czy azalia dziala od pierwszej tabletki, tak jak tradycyjne pigułki? I jaką masz wkładkę? Rozmawiałam już z ginem i polecał mi właśnie azalię lub wkładkę z hormonem i się waham. Pewnie zrobię tak jak Ty, na początek tabletki a później może wkładkę? Dlatego pytam o Wasze opinie, mam nadzieję że mi pomogę w wyborze, spiralka jest na dłużej więc chcę mieć pewność że dobrze robię

Brałam Cerazette, ale efekty jak przemówczyń - niemal ciągłe plamienie, więc dałam spokój.

Gość polecam wkładkę
ja mam spiralkę z hormonem, karmię piersią, syn ma 10miesięcy załozylam wkladke 3 miesiace po porodzie, jestem b. zadowolona

ja mam zwykłą miedziankę. nie chciałam juz żadnych hormonów! wiem ze jest mniej bezpieczna, ale trudno, najwyżej zawiedzie i bedę miała drugiego maluszka szybciej niż planowałam. ja brałam pierwszą tabletkę bez czekania na okres (zresztą do tej pory go nie dostałam) i w związku z tym mialam się zabezpieczać dodatkowo przez tydzień.