Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerowa mama

Jak pomóc dziecku przy ząbkowaniu ? - POMÓŻCIE !!!

Polecane posty

Gość spacerowa mama

Dziecko ma pół roku , ząbkuje . Ciągle płacze i płacze , nic nie pomaga . Smaruje mu dziąsełka żelem Bobodent , podaję zimny gryzaczek . Gdy ma podwyższoną tem - czopek Paracetamol . Nie mogę patrzeć jak dziecko się męczy . Doradźcie jakieś sprawdzone sposoby . Z góry dziękuję .

Gość gosianica
ja tez corce samrowalam tym zelem i jej pomagalo.a kiedy zaczynala miec juz naprawde bardzo marudzic to poalam jej nurofen dla dzieci w syropie i jej przeszlo bardzo szybko.a czy twoj maluch dostal katar jak zabkuje?

Gość spacerowa mama
Nie ma kataru , ogólnie jest zdrowy . Bylismy tydz . temu u lekarza . Rano smarowałam mu żelem i czułam dwa górne ząbki . Może kupie nurofen , własnie o tym myslałam , tylko nie wiem czy nie będzie , po podaniu go wypluwał . Nie chce nic jeść oprócz mleka z piersi .

od bobodentu lepszy jest żel dentinox! dużo skuteczniejszy. mozna też zapażyć rumianku, napoczyć w nim kawałeczek gazy czy pieluszki i dawać małemu do buzi. niech sobie ssie i podgryza :) no i oczywiście jak bardzo boli czy gorączkuje to leki np panadol.