Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alinkaw

będe miała pielgrzymów

Polecane posty

Gość alinkaw

nie wiem co im przygotowac do zjedzenia

Gość to zalezy na jaki wydatek
mozesz sobie pozwolic?

Gość alinkw
musze nie musze chche jakis obiad przygotowac i kolacje i nie mam pomyslu no i sniadnaie tez czeka

Gość ldkjflsjflksaj
morze bedzie jakis fajny pielgrzym to jeszcze jakies male co nieco zrobicie hihi

Gość dnqekjdbn
alinkaw :-) co ci na głowe cos upadło,ze darmozjadow chcesz goscic :-) do tego nawiedzonych :-)

krewetki na obiad plus sałatka z gotowanych na parze warzyw na przystawkę de volaile i ośmiornica w panierce, krem z łososia...na kolacje jakieś sushi na podwieczorek tiramisu. nie powinni się gniewać :D

hmm moze ryż z warzywami i kawalkami kurczaka na obiad? a na kolacje jakies kanapeczki z szynką i pomidorem, ogorkiem, mozesz jajka ugotowac a na sniadanie cos pozywnego i lekkiego;>

Gość dhgkjsdhgksdfhsk
ma sie rozumiec ze przytulisz za to pare groszy??

to ja ci powiem z punktu widzenia pielgrzyma ;) na śniadanie wystarczą zwykłe kanapki- uwierz, że pielgrzymi nie liczą na wiele, najważniejsze to mieć gdzie spać i się umyć

Gość koajdxi
pilegrzymi powinni tylko wode pic i wiara zyc

Gość asidhqbd
fioletowy widelec no peigrzymi nie licza na wiele,bo kto by tam darowanemu koniwi w zeby zagladał :-)Za darmo mozna nawet chleb ze smalcem jesc,bo złotowki na to sie ie wyda:-)

Gość khvcjsvc
obiad kotlet + ziemniaki+surowka kolacja kanapki sniadanie mozesz dac im platki na mleku (jesli lubia) i kanapki i wsio :) my tez mielismy pielgzrymow i to wystarczylo w supelnosci :) mysle ze nie mieli na co nazekac :)

Gość kjsdjslfj
jak dobrze zaplaca to zrob cos fajnego, a jak z darma to chleb ze szmalunkiem i sie powinni cieszyc z jakiej racji masz im z darma cos robic, chca sie pielgrzymowac, czego absolutnie nie ganie, jesli ktos ma taka potrzebe to oczywiscie, ale z jakiej racji Ty masz z tego powodu jakies koszty ponosic to chore jest dla mnie, nadmieniam ze jestem osoba wierzaca i praktykujaca

Gość sodaonmaaaaaa
Za darmo dajecie jesc i spac pielgrzymom?

Gość kjsdjslfj
no i za nocleg oczywiscie tez skasuj, bo niby czemu nie

Gość jgsdvcghsdc
sory ale placic kasowac za jedzenie i nocleg chyba was pojebalo ! to jest nieprzymuszona wola kazdeko jesli chcesz to pzryjmujesz pielgrzymow jesli nie to nie przyjmujesz kasa kasa kasa chyba wam sie cos we lbach pogmatwalo !

Gość sochoooooooo
no to ja sie nie dziwe,ze mnostwo ludzi chodzi na takie pielgrzymki:-) za darmoche maja wszystko.Idac na rajd pieszy trzeba niestety uiscic dosc spora kwote peiniedzy a na piegtrzrzymke :-) wszystko za darmo:-)

Gość tojestchore
jgsdvcghsdc -> w glowie to Tobie sie chyba poprzewracalo a z jakiej paki ludzie maja sie wykosztowywac (jedzenia, pranie, woda) dlatego ze ktos ma potrzebe issc na pielgrzymke, sam jestem osoba wierzaca i gdybym mial czas pewnie bym poszedl na taka pielgrzymke, ale nigdy w zyciu nie pozwolilbym aby ktos tracil pieniadze (czesto ciezko zarobione i ostatnie) na to ze ja poczulem potrzebe pojscia na pielgrzymke, przeciez mozna wziasc namiot, ewentualnie wynajac u kogos kwatere oczywiscie odplatnie, jedzenie mozna sobie kupic, a jesli ktos wyrazi chec zrobienia obiadu to oczywiscie mu za to zaplacic a nie zachowywac sie jak zebrak, ja pierdziele to jest naprawde chore chore i jeszcze raz chore ludzie troche godnbosci

Gość alinkw
skoro biore pod dach sama z dobrej woli to jakby miala brac za to pieniadze chyba was pogielo

Gość alinkaw
pytalam bo nie mam pomyslu pielgrzymów przyjmuje co roku a w ubieglym roku miałam 8 osób

Gość alinkaw
ludzie ale z was materialisci no szok jesli 1 raz w roku dam komus jesc i bedzie sie miał gdzie przespac upiore te posicel izuzyją mi torche wody to na pewno nie będe bankrutem

Gość do alinkaw
wez kobieto pomysl, za to co wydasz na tych zebrakow przeznacz na dom dziecka tam sa naprawde potrzebujacy, a nie bedziesz zywic zebrakow, ja pierdziele co za ciemnogrod

Gość ofeeeeees
o bleeee obcy ludzie w moim domu, obcy ludzie uzywajacy mojej lazienki, obcy ludzie spiacy w moim lozku o blleeeeee fuuuuuuj

Gość alinkaw
nie żaden ciemnogród nie obrażaj mnei na dom dizecka powiadasz mysle ze pomagam domom dziecka w inny spósb niz dajac te 100 ł wychowuje adoptowane dzieci ale nie po to aby si etym chwalic

Gość
nic nie rob, pielgrzymi zywia sie miloscia do najwyzszego:classic_cool: ostatecznie beda zajadac koraliki z rozanca:)

Gość mnsdbcnbcdv
za kase ludzie oszaleli ! ja osobiscie nie bylam nigdy na pielgzrymce ale moja mama jak byla mloda chodzila i tez nocowala u ludzi i jadla i nikt od niej kasy nie bral przyjmujac pielgzrymow mowi ze oddaje to co kiedys ona otrzymala od ludzi ! GARDZE TYMI CO BY ZA JEDNA NOC OD PIELGRZYMA WZIELI KASE ! gadacie ze niby na dom dziecka moge sie zalozyc ze sami nie dajecie ! tak was to irytuje ze ludzie za darmo kogos przenocuja dadza jesc?! i niby katolikami jestescie ?

Gość do alinkaw
ja cie nie mam zamiaru obrazac tylko twierdze ze to co robisz jest chore, a to dlatego ze nie nawidze zebrakow i ludzi ktorzy licza na drapane i nierobow, mysle ze nawet jak przyjmiesz ich to czlowiek na poziomie za to zaplaci a prostak powie dziekuje,

Gość do mnsdbcnbcdv
tak jestesmy katolikami ale nienawidzimy darmozjadów, a czemu to jak w danej parafii pielgrzymi nocuja to darmozjad czarny nie fundnie im noclegw i jedzenia bo co bo we wlasna dupe musi pchac