Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz pytanie

surogatka

Polecane posty

Gość xyz pytanie

Czy surogatka (matka zastępcza) musi urodzić dziecko dla innej pary czy wystarczy że odda jakoś swoje komórki jajowe?? czy tak sie da?

Gość surogatka rodzi

Gość aniakalii
Przed chwilą czytałąm artykuł w angorze o kobicie , która za 30 tyś zł zdecydowała si urodzić dziecko jakiejś rodzinie a potem nie chce oddac. paranoja, taką decyzje trzeba dobrze przemyśleć i mieć pewność jeszcze przed ciąża , że sie dobrze ( dla nas dobrze ) robi

Gość xyz pytanie
a swoje komórki jajowe można sprzedać?

Gość ewtwte
tylko ze to dziecko nie jest genetycznie zwiazane z ta surogatka, ba jajeczko bylo jeszcze od innej kobiety wydaje mi sie zepowinna oddac tej kobiecie ktora zaplacila, tymbardziej jesli to byla komorka jajowa tej kobiety

Gość xyz pytanie
chodzi mi o to czy kobiete może sprzedać swoje komórki jajowe tzn tylko sprzedać a nie nosić i rodzić dziecka

Gość kingaaaaaaaa55555
xyz jasne ze moze, tylko te co kupuja maja duze wymagania, tzreba byc mlodym , ladnym, bez wad genetycznych itd, ale kupe kasy placa na zachodzie np, tam sa katalogi z kobietami i facetami mozna sobie zaprojektowac idealne dziecko, lacznie z ilorazem inteligencji

Gość xyz pytanie
A nie wiesz na czym polega takie pobranie komórki i ile to trwa?? No i ile można na jednym takim pobraniu zarobić?

Gość kingaaaaaaaa55555
nie wiem na czym polega, czytalam pare lat temu artykul o tym chyba w twoim stylu, tam bylo o kobietach ktore kupily te komurki i maja juz takie ok 10 letnie dzieci i one byly np bardzo uzdolnione muzycznie z ladnym glosem, wysokim IQ , bardzo ladne itd, te jajeczka oddaja czesto modelki, ale nie pamietam kwot cos mi sie kojarzy ze kilkanascie tys od tych najlepszych, ale nie pamietam juz

Gość xyz pytanie
ale to chyba nie legalne co nie?

Gość kingaaaaaaaa55555
legalne, to jest to samo co bank spermy, sa kliniki, ale w polsce to watpie czy to jest, to bylo o amerykankach

Gość xyz pytanie
to mężczyzna jak oddaje spermę to też dostaje za to pieniądze?